AMD Phenom 2 X2 550 Mercek Altında

Yavuz Şahin-1

Profesör
Reaksiyon puanı
6
AMD gözünü çok yükseklere dikmedi ve kullanıcıları popüler ürünlerle mest etmeye çalışıyor. Firmanın son ürünü olan çift çekirdekli Phenom 2 işlemcisi X2 550'yi test ediyoruz.

Computex 2009 fıuarı bu gün açıldı. Şu sıralarda Intel ve AMD firmaları yeni ürünlerini fuar katılımcılarına gösteriyorlar. Intel üst seviye sınıfındaki yeni işlemcisi Core i7 975 Extreme Edition işlemcisiyle oldukça popüler. Ama bu işlemciyi dünya genelinde satın alacak kişi sayısı oldukça az. Ürünün performansına diyeceğimiz hiçbir şey yok. Ama ürün fiyat açısından oldukça pahalı.

karay

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Intel üst seviye sınıfındaki yeni işlemcisi Core i7 975 Extreme Edition işlemcisiyle oldukça popüler. Ama bu işlemciyi dünya genelinde satın alacak kişi sayısı oldukça az.

işte bu yüzden amd yi tercih ediyorum ya, daha az paraya mümkün olduğunca çok performans.
Amd ile intelin neredeyse aynı performansa sahip işlemcileri arasında fiyat bakımından büyük uçurum vardı. Bu yüzden intelden uzak duruyorum, Amd bize yeter (özellikle de sadece oyun için bilgisayar kullanıyorsanız - tasarım mühendislik gibi meşguliyetiniz yoksa)

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
İntel in sadece adı çıkmış, AMD ondan çok daha performanslı ve ucuz. :)

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
önceden amd severdim ve satardım ama artık intel tarafına geçmiş bulunuyorum 4 senedir

Kirk Lee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
c2d e8400 ile karşılaştırsaydınız keşke... çünkü çekirdek sayıları, önbellekleri ve frekans hızları hemen hemen aynı... fiyat olarak ise AMD önde herzamanki gibi :D

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
valla kim ne derse desin tamam amd daha ucuz olabilir ama performas dediğiniz zaman intel :D

SLoRd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Performans dendigi zaman intel dediginiz herhalde İ7 leri diyorsunuz fiyatina bir bakin once kim o parayi verecek bence AMD super ve cogu yerde İntelide alt ediyor...

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Yakında amd 6 çekirdek işlemci çıkaracak...

eleanor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
zaten bu işlemciyi yarın vatandan alıyorum.
intel üst insanlar için i7-i9 gibi