AMD mi? İntel mi?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Ekran%2BG%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC%2B-%2B2014-01-30%2B00%3A42%3A05.png

bu kaç yaşın da? hala faal kuzey köprüsüne uygun fan ekledim ve:
temp1: +29.0°C (high = -39.0°C, hyst = -3.0°C) ALARM sensor = thermistor
temp2: +51.5°C (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C) sensor = thermistor
temp3: +48.0°C (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C) sensor = thermistor
sorun yok...
EkrenGoruntusu-8.png

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Intel islemcileri sadece 5 fps fazla almaktan ibaret degil güzel kardesim. Bunun mimarisi var, ön bellegi var, enerji tüketimi var, az isinmasi var, var oglu var.

Elektrik faturasi konusunda haklisin, ama bir islemcinin fazla enerji tüketmesi daha fazla isinacagi anlamina gelir. Intel islemcilerini o.c yapmadan stok fanla kullanabilirken amd islemcilerin stok fanla anasi agliyor.

Kisacasi sen intelin sadece 4-5 fps yüzünden iki misli fiyata sahip oldugunu saniyorsan yaniliyorsun.

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
İkisi de güzeldir. İhtiyaçlarını karşılayacak özellikte alırsan tabi.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
aradaki farklar senin istediğine kullanım tarzına ve bütçene göre değişir

renkler ve zevkler tartışılmaz muhabbeti bu :D

Teknoartistik

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ayrıntılı açıklama yapmayacagım ben intelciyim [emoji1]

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Bütçeye bağlıdır seçimler. 2000 Tl bütçe ile oyun kasası toplayacağım deyip gidip Intel toplamanın bir mantığı yok. Ya da üst seviye pc toplanacaksa da AMD almanın bir mantığı yok.

le_vlo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bütçeye bağlıdır seçimler. 2000 Tl bütçe ile oyun kasası toplayacağım deyip gidip Intel toplamanın bir mantığı yok. Ya da üst seviye pc toplanacaksa da AMD almanın bir mantığı yok.

Başka birşey söylemeye gerek yok.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Bence Cyrix. Piyasada olduğu dönemde iyi CPU'lar çıkarttı. Gerçi aradan uzun yıllar geçti ama. :-)

Berk_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yılların kavgası :) amd kullanıcısıyım memnunum ama tabiki intel tartışmasız 1 numaralı işlemci üreticisidir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Amd kullanırım taa 2003 den beri yok çip seti yanmış yok bilmem ne olmuş hiç bişeyde olmadı halada kullanırım şuan laptop kullandım için intel var üstünde masa üstü toplayıcam okul bitince yine amd toplamayı düşünüyom hiç gerek yok 3 lira fazla gelsin elektrik sigara parası verioz 3 lira fazla versekbişi olmaz yok kullandığı elektrikle parasını karşılıyomusda :D bilmemne geçicen o işi 2 seneye teknoloji eskiyo atıcan çöpe ben 400 liralık işlemciyi çöpe atıcaksam oda 800 liraverdini atıcak :D ben ayda 3 liradan 72 lirada fazla elektrik vericem hadi onuda düş :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya işinize karışmak gibi olmasın ama ben ile bi arkadaşım pc topladık ben intel ve nvidia ya o ise amd ve ati(amd o da) hayranı, kağıt üstünde çok yakın özelliklerde pc topladık ben 800-1000 tl fazla ödedim (yak.3000) ama performansı ondan kat kat iyi tabi tercih sizin :)))

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bu konuda yıllardır süre gelen binlerce tartışma metodu var zaten buna bir yenisini eklemeye gerek yok, 20 yıldır bilişim sektöründeyim ve şöyle bir dip not eklemek isterim. Laptoplarda cpu ve gpu lardan kaynaklanan aşırı ısı problemleri mevcut bu aşağı yukarı bütün markalarda kronikleşmiş bir problem.intel ve nvidia bu problemin bir nebze olsun önününe geçmiş durumda ama amd laptoplarda malesefki hala aşırı ısı ve bunun sonucunda chipset hasarı sorununun önüne geçebilmiş değil. desktoplarda böyle bir sorun yok, bazı arkadaşlarında söylediği gibi bu iş bütçeye göre değişir lakin kendi fikrimce ve edindiğim tecrübeler sonucunda benim görüşüm amd desktop pclerde oyun performansı olarak 2 tık yukarda. Tabi bu toplanacak kasanın diğer bileşenlerine göre değişir. son 2 yılda 40 a yakın pc topladım bunlardan 35 i amd dir ve müşterilerimin tek yaptığı arayıp teşekkür etmek. Saygılar sevgiler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
intel pişmanlıktır... asla performansı memnun etmez para tuzağı çöp...