AMD M430 un M330 a dönüşmesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lordens
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lordens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar. Benim bilgisayarım HP w7s98ea. İki ekran kartı var Amd r5 Graphics ve Amd r5 M430. Amd'nin sitesinden manuel olarak yada otomatik olarak driver yüklemesi yapınca bana m330 yüklemesi yapıyor. Google'da biraz araştırma yaptım aynı sorunu yaşayan yüzlerce kişi var. Bu yüzden oyunlarda düzgün fps alamıyorum bile. Neden böyle bir hata alıyorum sizce? Nedir çözümü?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Öncelikle tüm grafik kartı sürücülerini Display Driver Uninstaller yazılımı ile güvenli mod seçeneğiyle kaldırın.

Windows 10 x64 için R5 M430 sürücüleri;

Mobile

Windows 8.1 x64 için R5 M430 sürücüleri;

Mobile

Zaten Windows 7 x64 bu cihaza yüklenmez. Yükleyeninde zekasından şüphe ederim.

Crimson ReLive Edition 17.3.3 sürümünü yani ilk Download seçeneğinden indireceksiniz. Bu arada alınabilecek en çöp cihazı almışsınız.

Diğer grafik kartı içinde bu sürücüyü yükleyeceksin;

Windows 10 x64 için;

APU

Windows 8.1 x64 için;

APU

Kolay gelsin.

lordens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle tüm grafik kartı sürücülerini Display Driver Uninstaller yazılımı ile güvenli mod seçeneğiyle kaldırın.

Windows 10 x64 için R5 M430 sürücüleri;

Mobile

Windows 8.1 x64 için R5 M430 sürücüleri;

Mobile

Zaten Windows 7 x64 bu cihaza yüklenmez. Yükleyeninde zekasından şüphe ederim.

Crimson ReLive Edition 17.3.3 sürümünü yani ilk Download seçeneğinden indireceksiniz. Bu arada alınabilecek en çöp cihazı almışsınız.

Diğer grafik kartı içinde bu sürücüyü yükleyeceksin;

Windows 10 x64 için;

APU

Windows 8.1 x64 için;

APU

Kolay gelsin.

Teşekkürler yardımın için. Deneyeceğim şimdi. En çöp cihaz konusuna gelirsek de öğrenci olduğum için maddi durumumun yettiği bütçe bu kadardı. Linkini verdiğim sdn videosunda da olumlu yorumlanmış fena bir cihaza benzemiyordu o yüzden tercihim bu oldu.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Teşekkürler yardımın için. Deneyeceğim şimdi. En çöp cihaz konusuna gelirsek de öğrenci olduğum için maddi durumumun yettiği bütçe bu kadardı. Linkini verdiğim sdn videosunda da olumlu yorumlanmış fena bir cihaza benzemiyordu o yüzden tercihim bu oldu.
Kaça aldın ? SDN böyle çöp bir cihazı nasıl alın der anlamıyorum cihaz gerçekten rezil işlemci ve grafik işlemciye sahip. İnceleyen adamlar ne içiyor anlamıyorum demek ki donanımdan anlamıyorlar. Aynı fiyata daha iyi Intel ve NVIDIA laptop alabilirdiniz.

lordens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Kaça aldın ? SDN böyle çöp bir cihazı nasıl alın der anlamıyorum cihaz gerçekten rezil işlemci ve grafik işlemciye sahip. Aynı fiyata daha iyi Intel ve NVIDIA laptop alabilirdiniz.

1600 liraya aldım.

lordens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hadi yine fena değil diyelim. 1700 liraya 7. nesil i5 işlemcili makineler vardı ama olsun artık yapacak bir şey yok.

Dediğim gibi SDN den olumlu bir inceleme olduğu için tercih ettim. Sağlık olsun ne diyelim.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Dediğim gibi SDN den olumlu bir inceleme olduğu için tercih ettim. Sağlık olsun ne diyelim.
Avea'yı öneren bir teknoloji sitesi burası reklam ve para uğruna her şey olur :D Onu inceleyen arkadaş gerçekten acemiymiş çok yanlış ürünü incelemişler ve bazı konularda yanlış bilgi vermişler.

lordens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Avea'yı öneren bir teknoloji sitesi burası reklam ve para uğruna her şey olur :D Onu inceleyen arkadaş gerçekten acemiymiş çok yanlış ürünü incelemişler ve bazı konularda yanlış bilgi vermişler.

Dediğin programla tüm sürücüleri kaldırdım ve verdiğin linkteki programları indiriyorum fakat daha yükleme yapmadan otomatikman yüklendi eski sürücüler. Windows otomatik olarak yükleme yapıyor olabilir mi?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Dediğin programla tüm sürücüleri kaldırdım ve verdiğin linkteki programları indiriyorum fakat daha yükleme yapmadan otomatikman yüklendi eski sürücüler. Windows otomatik olarak yükleme yapıyor olabilir mi?
Kullandığın işletim sistemi nedir ? Dosyaları indirdikten sonra internet bağlantını kes Windows 10 onu otomatik olarak yükler.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yapacağın işlemleri sırayla söylüyorum;

Öncelike benim verdiğim sürücüleri indir yani bunlar

İlk yüklemen gereken;

APU

İkinci yüklemen gerken;

Mobile

Şimdi dosyaları indirdikten sonra Windows'dan wifiyi devre dışı bırak. Display Driver Uninstaller yazılımıyla ekran kartı sürücülerini güvenli mod seçeneği ile kaldırdıktan sonra verdiğim sürücüleri sırasıyla kur işlem tamamdır.

Reaksiyon puanı
16,128
linki tıklamadın mı? işletim sistemi Linux oluyor o onunla boot edip denetim merkezi>sürücü yöneticisine bak...
Ekran Görüntüsü 2017-03-25 19-17-01.png

lordens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yapacağın işlemleri sırayla söylüyorum;

Öncelike benim verdiğim sürücüleri indir yani bunlar

İlk yüklemen gereken;

APU

İkinci yüklemen gerken;

Mobile

Şimdi dosyaları indirdikten sonra Windows'dan wifiyi devre dışı bırak. Display Driver Uninstaller yazılımıyla ekran kartı sürücülerini güvenli mod seçeneği ile kaldırdıktan sonra verdiğim sürücüleri sırasıyla kur işlem tamamdır.

Dediklerini sırasıyla yaptım fakat yine m330 u yükledi.

lordens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bana ekran kartının donanım kimliğini atar mısın ?

PCI\VEN_1002&DEV_6660&SUBSYS_81F6103C&REV_83
PCI\VEN_1002&DEV_6660&SUBSYS_81F6103C
PCI\VEN_1002&DEV_6660&CC_038000
PCI\VEN_1002&DEV_6660&CC_0380
--- Gönderi Güncellendi ---
Bana ekran kartının donanım kimliğini atar mısın ?

ara sıra 'thread stuck in device driver' kodlu mavi ekran hatası alıyorum. Onun bu konuyla bağlantısı var mıdır?

Mrtgrsy2558

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı sorun bende de var arkadaşlarlar çözüm üretebildiniz mi yardımcı olursanız sevinirim iyi forumlar

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Peki hp'nin sitesindeki driveri kurup denediniz mi yine m330 mu yüklüyor?

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Sol alttaki windows logosuna tıklayın. Aygıt Yöneticisi -> Görüntü Bağdaştırıcıları -> Radeon R5 M330 a tıklayın.
Çıkan pencerede sürücü sekmesine geçip sürücüyü güncelleştire tıklayın.

Reaksiyon puanı
16,128
amma dertli HP miş...
kendini tost makinası sanıyor mu?
onu bunu bırakın da Linux Mint ile durum ne?

YigitArdaTxn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aygıt Yöneticisine Girdikten sonra M330'U Sağ Tıkladıktan Sonra (Sürücüyü Güncelleştir) Seçeneğini Kullan Daha Sonra (Güncel Sürücü Yazılımını Otomatik Olarak Ara) Seçenegine Tıkla Daha Sonra M430 Sürücünüsü Bulacaktır Senin Yapacagın İse Laptopu Yeniden Başlatmak Ve İşte M430 :)
Bu Arada Aldıgın Laptopu Bende Aldım Ancak 1450 Tlye. Umarım Bu Bilgi İşine Yaramıştır...