AMD işlemciler

BrokenNecklace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar,ben ams işlemciler konusunda çok bilgisizim.sizden istediğim kısaca bi sıralama yapar mısınız. Örneğin intele göre:
i7 sonra i5 sonra i3 sonra pentium ...
Amd için bir sıralama ve kısa bilgiler istiyorum. Şimdiden teşekkürler

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
AMD FX,AMD A SERİSİ,Phenom II,Phenom,Athlon II,Athlon,Sempron

BrokenNecklace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani amd fx i7 ye mi denk geliyor.bunları eşleştirebilir miyiz?

BrokenNecklace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İsim olarak evet ama performans olarak hayır mesela FX-8350 işlemcisi intel i5-3570k ile neredeyse aynı performans veren bir işlemci.

Yani i7 nin dengi bir işlemci yok.ben oyun için bilgisayar alacağım. i7 yerine i5 alıp ekran kartını daha ust seviye alırsam performansı nasıl etkiler?

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
Yani i7 nin dengi bir işlemci yok.ben oyun için bilgisayar alacağım. i7 yerine i5 alıp ekran kartını daha ust seviye alırsam performansı nasıl etkiler?

Oyunlar için her zaman ekran kartı önemlidir. Yani i5 alıp daha iyi bir ekran kartı ile daha yüksek performans alırsınız ama siz kaç tl ye sistem toplayacaksınız ? 2500 tl civarına kadar AMD sistemler daha uygun oluyor çünkü.

BrokenNecklace

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyunlar için her zaman ekran kartı önemlidir. Yani i5 alıp daha iyi bir ekran kartı ile daha yüksek performans alırsınız ama siz kaç tl ye sistem toplayacaksınız ? 2500 tl civarına kadar AMD sistemler daha uygun oluyor çünkü.

Toplamayacağım dizüstü düşünüyorum. i5 ve i7 arasındaki performans farkı ne kadardır?

unsur

Asistan
Reaksiyon puanı
106
İsim olarak evet ama performans olarak hayır mesela FX-8350 işlemcisi intel i5-3570k ile neredeyse aynı performans veren bir işlemci.

emin misin hiç amd kullandın mı? i5 kullanıyorum iş yerinde eve gelince amd 8350 aralarında dağlar kadar fark var arkadaşım gitti i7 aldı benim bilgisayarla yanayana koydu şimdi intele o parayı verdiğine bin pişman.

ufon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İntel, soğutma + teknoloji lideri.Amd, performans + fiyat lideri = İyi soğutma + anakart ve desteklediği ram frekansını tutturursan, amd sana füze olur.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
İntel yazılım için kullanılır
AMD oyun için ..

Kaya26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
550
emin misin hiç amd kullandın mı? i5 kullanıyorum iş yerinde eve gelince amd 8350 aralarında dağlar kadar fark var arkadaşım gitti i7 aldı benim bilgisayarla yanayana koydu şimdi intele o parayı verdiğine bin pişman.

Sentetik testlerde evet. Ve de iş yerinde orada burada farklı işlemci kullanılmış şeklinde değerlendirmeyiniz, o pc lerin donanımları olsun Windows'un durumu olsun o anki durumda farklılık gösterir. (Ki zaten i5-3570k dan bahsediyorum bunun daha düşük bir versiyonu da kullanıyor olabilir.)
Yazdıklarımı fanlık olarak algılamayınız kendi pc imde FX-8150 kullanıyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
oyun icin i3 bile yeterli olabilir. Daha onemli olan ekran karti. Ozellikle dizustun makinelerde ekran karti entegre veya cok vasat makineler var.
Ayrica oyun var, oyun var. Crysis 3'u yuksek cozunurlukte oynayayim dersen, 2000 dolara iyi modeller biliyorum :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
i3, i5, i7 işlemciler internet için kullanılan işlemciler amd işlemci ise oyun için kullanılan işlemciler

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Oyun için ve ileriye dönük istiyorsan AMD FX-8150 almalısın bence. Ancak bütçem kısıtlı ve ekran kartını yüksek tutayım diyorsan AMD FX-6300 alıp daha iyi bir ekran kartı alabilirsin. İntel olmazmı tabiki olur ancak oyun ve fiyat performans açısından AMD daha tatmin edici olacaktır :D

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
mobile ve desktop işlemcileri ve ekran kartlarını kesinlikle kıyaslama. Her koşulda desktop'lar daha performanslı olacaklardır. Mobile işlemcinin ve ekran kartının desktop kadar soğutulma şansı olmadığı için performanslarının değil o kadar yüksek olması, yanlarına yaklaşılabilmesi bile mümkün değildir.

Intel ve AMD için arkadaşlar zaten yazmış. Intel işlemciler daha az ısınır, daha stable'dır ama daha pahalıdır. Aynı parayı vereceğin AMD işlemci ile daha iyi performans alabilirsin. Intel'in yerine Nvidia'yı koyarsan aynı şey grafik kartlar için de geçerlidir.

Nvidia driverları sık sık update eder, eski kartlara daha fazla destek verir ve ama daha fazla ısındığı için daha gürültülü olsa da AMD ekran kartı daha performanslı çalışır (aynı fiyat segmentinde)

i3 ve i5, i7'ye göre daha geri işlemcilerdir. Daha az çekirdek vardır. Bu doğru ama oyunlarda birden fazla thread'in kullanımı çok kısıtlı olduğundan aradaki fiyat farkını ödemeye değer mi????

i3'i bilmem, ama i5 hemen her oyun için yeterlidir, i7 ise oyun bazında düşünürsek çoğu vakit anlamsızdır. Bence Intel alacaksan i5'in fiyat/performans modelini seç.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar AMD FX -6300SİX CORE PROCESSOR 3.50 GHZ 64 BİT İŞLEMCİ SİSTEMİ
4 RAM
EKRAN KARTI: 4800 RADEON HD SERİES 2.8 GB GRAFİK BELLEĞİ
BU MAKİNE GTA 5İ KALDIRIRMI ACİL BİLGİ TEŞEKKÜRLER

S

SDN Okuru

SDN Okuru
intel pişmanlıktır 20 sekmede bile intel işlemci kasılır kalır çöptür...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Toshiba satellite latop
İşlemci: AMD a4 5000 apu 1.50 ghz
AMD ati redeon 1gb ekran kartı var
4 RAM var.
Ben bu işlemciyi değiştirmek istiyorum. 1.50 ghz az geliyor. Sizce amd a10 ile değiştirilebilir mi? Anakart ve bios ile uyumlu olur mu ?