Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bazı işlemcilerde güç tasarrufu için işlemci kullanılmadığında frekansı otomatik düşer.
Winrar aç > klavyeden ALT+B tıkla > test devam ederken frekansı kontrol et.
Core Temp de bu konuda işe yarayan programlardan. Güç tasarrufu sağlayan bu teknoloji ile (Intel'de speedstep idi yamulmuyorsam)OC yapılıp FSB ile oynanmadığı sürece FSB sabit kalır çarpan değişir. Mesela şu anda azami 8 olan çarpanım ara ara 7.5 oluyor.
Yeni bir özellik değil çok eski olmayan İşlemcilerin hemen hepsinde vardır AMD için(cool & quiet) uzun süredir intel kullanmadığımdan bilmiyorum. Biostan ''cool & quiet >> Enable'' yapmanız yeterli.
Ben işlemci AMD phenom x955 GHz 3.2 Bu orjinal hali
Benim pc GHz 1.4 düşmüştü nete forumlarda gezdim kimse cevap vermeyi beceremedi
Ben karar verdim bunu ben yapacam ilk önce bios ayarlarına girdim hatayı biosta olduğunu anladım ufak bi değişiklikle GHz3.2 yaptım
Yanlış, Turbo Core teknolojisi, düz hesap 3Ghz olan bir işlemci frekansını gerektiği durumda arttırarak 3,7Ghz(örnek değer)'de çalışmasını sağlar.
Frekansı düşüren Amd teknolojisi ise Cool'n'Quiet (serin ve sessiz) adlı teknolojidir, hem işlemci frekansını düşürür hem de fanların daha yavaş çalışmasını sağlar, pc'nin yüksek işlemciye ihtiyaç duyduğu an o frekans otomatik olarak eski haline gelir ve işlemci kaç Ghz ise o kadar güçle çalışır.
Amd işlemciler 800mhz'ye kadar düşebilir, 800mhz de işlemci voltajı 1.3 e kadar düşer ve elektrik tüketimi 35watt'a kadar düşürülür, böylece elektrik tasarrufu ve sistemin gereksiz olarak aşırı güçte çalışması ve işlemcinin gereksiz olarak fazla ısınması engellenmiş olur.
Intel tarafında bu teknolojinin adı SpeedStep'dir.
Frekans yükseltme ise Turbo Boost'dur.