AMD FX4300 için soğutucu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kpln04
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar işlemci fanından aşırı derecede ses geliyor resmen işkence gibi ve aşırı ısınıyor diye tahmin ediyorum.60 ile 50 derece arasında gidip geliyor bu normal midir?
Araştırdığım kadarıyla fx4300te herkes stok fandan şikayetçi hatta genel olarak amd stok fanlarından
Birde bu sıcaklık boştayken en fazla 40a iniyor oyunlarda 70 buluyordur heralde bakmadım
Mesela chromeda 10dan fazla sekme açınca masaüstüne dönmek isterken simgeler kaybolup tekrar yükleniyor klasör yada program açında gecikme oluyor.Elimle işlemci fanını durdurunca sesler yarıdan fazla azalıyor:pcden memnunum ama bu ses çok canımı sıkıyor bende iyi bir soğutucu alayım diyorum aslında cooler master hyper t4 düşünüyorum
http://www.vatanbilgisa...8418&kat=296&lang=tr-TR
ama vatan pc sağolsun 3d secure ile ödeme yaptırtmıyor sürekli hata veriyor.hyper tx3 evo işimi görebilir mi yada biraz daha uygun fiyatlısı bütçemi 100 liraya kadar zorlayabilirim ama 70e kadar aynı işi görecek bir öneride olabilir

Teşekkürler

Ayrıca dün oyun kuruyordum pc resmen kaplumbağa gibiydi

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Amd islemcileri hem elektrigi fazla harcar hemde anlamsiz performans kayiplari gosterir.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Hyper T4 iyidir tavsiye ederim fiyata göre soğutması çok iyi. AMD yi görünce kaçacaksın artık ilerleyen zamanlarda çok sorun yaratıyorlar özellikle performans düşüşleriyle meşhurlar

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Cevaplar için çok teşekkürler amd işlemci seçerek hata yapmışım demek ki peki intele geçeyim mi yoksa bu soğutucu ile idare edebilir miyim?

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Cevaplar için çok teşekkürler amd işlemci seçerek hata yapmışım demek ki peki intele geçeyim mi yoksa bu soğutucu ile idare edebilir miyim?
Yok geçmenize gerek yok sizi idare eder. Yalnız soğutucu ve termal macun mutlaka kullanın hiçbir sıkıntı yaratmaz.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yok geçmenize gerek yok sizi idare eder. Yalnız soğutucu ve termal macun mutlaka kullanın hiçbir sıkıntı yaratmaz.

aslında sorunum sesle ilgili bu soğutucunun ses ne durumunu bilmiyorum çare olur mu

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
aslında sorunum sesle ilgili bu soğutucunun ses ne durumunu bilmiyorum çare olur mu
Vallahi 2 hafta oldu ben pc toplayalı. Geceleri çok internette takılırım ve hiçte rahatsız edici bir ses çıkarmıyor soğutucu. Gündüz zaten etrafta çok ses olduğu için sanki çalışmıyormuş gibi his veriyor. Soğutması olsun , ses konusunda gayet başarılı ürün. Ben tavsiye ediyorum tabiki son karar sizin.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Vallahi 2 hafta oldu ben pc toplayalı. Geceleri çok internette takılırım ve hiçte rahatsız edici bir ses çıkarmıyor soğutucu. Gündüz zaten etrafta çok ses olduğu için sanki çalışmıyormuş gibi his veriyor. Soğutması olsun , ses konusunda gayet başarılı ürün. Ben tavsiye ediyorum tabiki son karar sizin.
Peki son olarak hyper t4 mü yoksa tx3 evo mu alayım? Çok farkeder mi

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Peki son olarak hyper t4 mü yoksa tx3 evo mu alayım? Çok farkeder mi
Soğutsa soğutsa 1-2 derece daha aşağıya çeker yani çok fark olmaz aralarında. Hangisini isterseniz alabilirsiniz iki üründe çok kalitelidir. :thumbup1:

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Soğutsa soğutsa 1-2 derece daha aşağıya çeker yani çok fark olmaz aralarında. Hangisini isterseniz alabilirsiniz iki üründe çok kalitelidir. :thumbup1:
yalnız tx3 evo 92mm hyper t4 120mm kafan karıştı milimler çok fark eder mi diye

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
yalnız tx3 evo 92mm hyper t4 120mm kafan karıştı milimler çok fark eder mi diye
Yani büyüklük açısından haliyle fark olduğu için soğutması tabiki daha iyidir yani. Ama çok fark yoktur zannetmiyorum. Dediğim gibi i5 4690 ile TX3 evo kullanıyorum 45 'i geçmiyor. Gerisini sen düşün. Kararını ona göre ver.

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yani büyüklük açısından haliyle fark olduğu için soğutması tabiki daha iyidir yani. Ama çok fark yoktur zannetmiyorum. Dediğim gibi i5 4690 ile TX3 evo kullanıyorum 45 'i geçmiyor. Gerisini sen düşün. Kararını ona göre ver.
hızlıaldan alacam zaten orda da hyper t4 yok mecbur tx3 evo alacaz bende çok fark edeceğini sanmıyorum