Amd FX-8350 Overclock

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lqnd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ne yaparsam yapayım işlemcimi 4,2 ghz in üstüne çıkaramıyorum bios a girme ekranını geçemiyorum kitleniyor pc açılmıyor.Tomshardware sitesinden aldığım bilgilerle bişeyler yaptım ama çıkmıyor 4.5 ghz e falan.
Voltajı nasıl vermeliyim çarpanı ne yapmalıyım base frequency e dokunmalı mıyım dokunmamalı mıyım ? Turbo core u kapatmalı mıyım ?

Anakartım Asus m5a99fx pro r2.0
Ramler 2x4gb 2133mhz g-skill RipJawX

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Zaten aşırısı ısınan bir işlemci 32 nanometre bence su sogutmasız sekılde overclock deneme h80 & h100 varsa 5 ghz e kadar cıkartabılırsın...

youtube a how to overclock cpu yaz illaki 1 2 tane video bulursun...

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
H80i sogutma sistemim var

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Ben FX-4100'ü stok fanıyla 4,8 Ghz a kadar çıkarmıştım.Yaklaşık 2 yıldırda ilk aldığım günden beri stabil olarak sürekli 4,4 ghz da kullanıyorum.

FX8350'nin çok rahat 4,5 ghz ı görmesi lazım.Heleki H80 sıvı soğutmayla birlikte 5 Ghz'i görürsün.Ancak voltaj vermen şart.Benim anakartım Asus M5A97.Biosu inanılmaz kolay ve O.C. yapmak çocuk oyuncağı.Seninkide aynı şekilde.Biosda O.C. bölümünde frekansı yükselttiğin kısımda altlara indiğinde voltaj ayarlarını görüceksin.Voltajı hangi ayarlara çekeceğin aslında karışık ve tehlikeli.Dediğin gibi TomsHardware gibi sitelerdeki çalışmalara bakıp onlardan baz alarak belli yükseltmeler yapmalısın.Hangi Ghz'da kaç voltaj vermişler ona göre bi ayar çek.

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben FX-4100'ü stok fanıyla 4,8 Ghz a kadar çıkarmıştım.Yaklaşık 2 yıldırda ilk aldığım günden beri stabil olarak sürekli 4,4 ghz da kullanıyorum.

FX8350'nin çok rahat 4,5 ghz ı görmesi lazım.Heleki H80 sıvı soğutmayla birlikte 5 Ghz'i görürsün.Ancak voltaj vermen şart.Benim anakartım Asus M5A97.Biosu inanılmaz kolay ve O.C. yapmak çocuk oyuncağı.Seninkide aynı şekilde.Biosda O.C. bölümünde frekansı yükselttiğin kısımda altlara indiğinde voltaj ayarlarını görüceksin.Voltajı hangi ayarlara çekeceğin aslında karışık ve tehlikeli.Dediğin gibi TomsHardware gibi sitelerdeki çalışmalara bakıp onlardan baz alarak belli yükseltmeler yapmalısın.Hangi Ghz'da kaç voltaj vermişler ona göre bi ayar çek.

adam 4.5 ghz için 1.41 voltaj vermiş çalışmış ama bende olmadı neden olabilir sonra 1.425 ve 1.450 yi denedim yine olmadı

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Sorun güç kaynağında olabilir mi acaba 750 watt kullanıyorum cooler master gx750.Overclock ayarlarını yapıp save dedikten sonra pc anakart markası ekranına bile gelmiyor ama fanlar çalışıyor

Sistemim:
amd 8350
m5a99fx pro r2.0
gtx 670 amp
2x4 gb 2133 mhz ram
1x 120 gb 1x 128 gb ssd
1x intellipower hdd
corsair h80i(sata power dan ayrıca güç çekiyor)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada mem ok! tuşuna bastığımda kırmızı renkli cpu ve boot led leri yanıyor ve kapatana kadar açık kalıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Biraz hortlatmış olacağım ama yazayım dedim bende aynı Anakartın kullanıcsıyım. Öncelikle dostum sana şöyle diyeyim 600w power'ım vardı 6 tane fan 2 tane hdd, radeon hd 7950, amd 8350 ve 16 gb ram. Bunları kaldırmıyordu mekanik harddiskim kafa atıyordu, yani sendede böyle birşey olabilir. Power kaldırmıyor olabilir sisteminin isteklerini iyi bilmen gerek. Bunun dışında zaten bios ekranında anakartın profili var daha girer girmez 3 seçeneğin var, enerji tasarufu, orta ve overclock en sağdaki. Bende allinone soğutma var (çok iyi değil ama 100-150 TL ayarındaki fanlardan iyi) Anakart otomatik olarak 4.30 ghz'e çıkıyor ve hiç ısınma olmadan çok rahat çalışabiliyor. bu arada deneyimlerini paylaşırsam sevinirim aynı kartın kullanıcısıyız. =)