AMD bilgisayarın yanlış görüntü bağdaştırıcı kullanması

EchizenRym

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar yukarıda sorunumu tam belirtemesemde burada daha ayrıntılı bir şekilde dile getireyim .

yaklaşık 1 hafta önce bir bilgisayar ulaştı elime ACER NX.GEQEY.002 AMD QUAD-CORE A10 2.4 GHz 8 GB DDR4 1 TB AMD RADEON R7 M440 15.6'' NOTEBOOK(e5-553G-T7Q5

arkadaşlar şimdi yukarıda belirttiğim marka laptobumun gerek aygıt yöneticisinden sağ tıklayarak gerek ''driver booster 5'' isimli programla driverlerini güncellememe rağmen bir türlü diğer görüntü bağdaştırıcısına geçiremedim amd radeon r5 isimli bağdaştırıcıyı kullanıyor ama benim amd raden r7 m440 kullanılmıyor ayrıca bu r7 m440 ı güncellemeye kalktığımda radeon r8 m445dx oluyor ve yine bunu kullanmayıp raden r5 i kullanıyor catalyst centerden yüksek performans yapıyorum yine aynı teknik desteği aradığımda bana otomatik devreye girdiğini söylediler sanırım o sistemde dual graphics diye bir şey ancak ben LoL de ilk girişte 90 fps alıp minyonlarla karşılaştığımda takılmalarla birlikte 50 fps takılma girdiğinde 20 fps i görüyorum devreye falan girdiğide yok 1 haftadır gezmediğim yer kalmadı. amd crimson da bazı çözümler gördüm herkes tercihler kısmından yüksek performansı seçiyor ve tıkır tıkır oynuyor en yeni sürümde tercihler kısmı yok. O yüksek performans sadece catalyst de var onunda üstüne crimson kullanınca catalyst devre dışı kalıyor işin içinden bir türlü çıkamadım bir yardımcı olabilirmisiniz windows 10 64 bit kullanıyorum onunda güncelleştirmeleri tam 2018 de yeni gelen güncelleştirmeyi yaptım.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Evet grafik aygıtları arasında geçiş yapılıyor. Masaüstündeyken farklı oyunlar farklı kullanır sistem. Şimdi bunun olmadığını düşünüyorsanız işletim sisteminize dikkat etmeniz gerekir. Mesela benim sistemim İNTEL-NVİDİA. Masaüstüne İNTEL oyunlar NVİDİA kullanması gerekirken bir baktımki bu geçişlerde bir problem var. Meğerse Windows 8 kullanıcılarında olabiliyormuş sistemi 8.1 e yükselttim problem ortadan kalktı. Sizde farklı bir işletim sistemi deneyebilirsiniz.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
10 dışında uyumu olmayabilir...

EchizenRym

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet grafik aygıtları arasında geçiş yapılıyor. Masaüstündeyken farklı oyunlar farklı kullanır sistem. Şimdi bunun olmadığını düşünüyorsanız işletim sisteminize dikkat etmeniz gerekir. Mesela benim sistemim İNTEL-NVİDİA. Masaüstüne İNTEL oyunlar NVİDİA kullanması gerekirken bir baktımki bu geçişlerde bir problem var. Meğerse Windows 8 kullanıcılarında olabiliyormuş sistemi 8.1 e yükselttim problem ortadan kalktı. Sizde farklı bir işletim sistemi deneyebilirsiniz.

peki bu olay amd de nasıl ve sürücü güncelleme için driver booster 5 iyi midir ?

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
peki bu olay amd de nasıl ve sürücü güncelleme için driver booster 5 iyi midir ?
Hocam mantık sizdede aynı bu teknolojinin adı dual graphics.
Masaüstü / Sağ tık / Özellikler / Grafik özellikleri / Performans / AMD Radeon dual graphics üzerinden GPU aktif edebilirsiniz. Buradaki diğer ayarları kontrol etmelisiniz. Sürücü güncellemede ben basit olarak driver boosteri öneriyorum genellikle ama ben DRPSU kullanıyorum.