amazondan telefon almak

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
merhaba arkadaşlar türkiyede iphone x 5000 6000tl arası fakat amazonda 480 kusur dolar o da 3800tl ye fln denk geliyor acaba amazondan getirtebiliyor muyuz yoksa üstüne vergi biniyor yine 5000tl mi oluyor

Python 3.8.2

Doçent
Reaksiyon puanı
558
Kanka gümrüğe takılırsa bir vergi çıkarırlar TR fiyatından fazlaya gelir. Ama takılmayadabilir.

İsimyok08

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,233
İmei 2000TL'ydi galiba. Gene aynı hesaba geliyor :) bide farklı vergilerde alınıyordu galiba.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Sana bari tam doğru bilgiyi vereyim. Takılabilir takılmayadabilir tavsiyesine bakma kafadan yanlış bu tavsiye. Ülkeye sim kart özellikli tüm elektronik cihazların illa ki telefon olmak zorunda değil tablet,pc vs yurt dışından alışveriş ya da hediye olarak kargo ile girişi yasaktır. Hele ki amazon,banggood,gearbest gibi siteler vergi oranını alışveriş tamamlama aşamasında gösterirler ve ürün tutarı ile tahsil ederler. Ülkeye gelen ürünlerde gümrüğe takılma olmaz vergisini ödediğin için direk eline ulaşır. Amazon sistemi bu sınırlamayı bildiğinden zaten satın alım yapmana izin vermiyor. Diğer siteler izin verse bile gümrüğe takılacak ve geri gönderecek. Aliexpresste ise vergi ürünü alınca değil burada gümrüğe gelince alınıyor. Bazı satıcılar başka bir cihazın içinde saklayarak ya da ürünü parçalarına ayrılmış şekilde göndermeyi kabul ediyor. İşte o zaman gümrükten takılmadan girebilir ülkeye yüksek ihtimalle. Tabi adamlar çinli olduğu ve ingilizce konusunda her cümleyi anlamadıklarından oldukça basit ve kısa cümlelerle anlatıp isteğinizi bildirmelisiniz.

26¥¥26

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,553
IMEI kaydı yapman lazım o da aynı fiyata geliyor.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
IMEI kaydınında şartları var. Kendi pasaportun ile 6 ay içerisinde yurt dışına giriş çıkış yapman gerek ve kayıt yaptırırken kendi cep telefonu numarana kayıt yaptırıyorsun artık başkasının pasaportuna kayıt dönemi de olmadığına göre bunları yapamazsan geriye IMEI klonlama gibi illegal olan bir seçenek çıkıyor karşına.

EmirhanCE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
IMEI kaydınında şartları var. Kendi pasaportun ile 6 ay içerisinde yurt dışına giriş çıkış yapman gerek ve kayıt yaptırırken kendi cep telefonu numarana kayıt yaptırıyorsun artık başkasının pasaportuna kayıt dönemi de olmadığına göre bunları yapamazsan geriye IMEI klonlama gibi illegal olan bir seçenek çıkıyor karşına.
peki ben bi tanıdığa yurt dışından telefon aldırırsam (onlar orada yaşıyor) kutusundan çıkarıp getirirse herhangi bi extra fiyat durumu olur mu?

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
peki ben bi tanıdığa yurt dışından telefon aldırırsam (onlar orada yaşıyor) kutusundan çıkarıp getirirse herhangi bi extra fiyat durumu olur mu?
Öyle bile olsa kayıt ya da illegal yol gerekir. Kendi telefon numarana kayıt yaptırmak istersen 6 ay içinde yurt dışına çıkıp gelmen ve pasaport gerekiyor.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Amazon.com.tr'den alacaksan aynı Hepsiburada'dan alır gibi Telefon almış oluyorsun, ben de şu an kullandığım telefonu oradan aldım, memnunum ama .tr olmayan Amazondan alacaksan IMEI kaydı, gümrük vergisi vs. olayları olacak.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Amazon tr yerine ister abd ister almanya olsun hangi amazon sitesinden sepete eklersen ekle ürünü alamazsın. Sistemde türkiyeye gönderim yok çünkü türkiye yasasındaki sim kartlı cihazların alınamayacağına dair düzenlemeye göre kısıtlanmışlar.
Amazon.com.tr'den alacaksan aynı Hepsiburada'dan alır gibi Telefon almış oluyorsun, ben de şu an kullandığım telefonu oradan aldım, memnunum ama .tr olmayan Amazondan alacaksan IMEI kaydı, gümrük vergisi vs. olayları olacak.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Amazonu Hepsiburada gibi düşünün herhangi bi ek ücret istenmiyor. Eve gönderim de mevcut.
Ama yurtdışından alamazsınız diye biliyorum.
Screenshot_20200731-003943_Samsung Internet.jpg

Son düzenleme:

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,741
Ne dediğim anlaşılsın diye ekteki resme bakınız.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    90.5 KB · Görüntüleme: 770
Reaksiyon puanı
6,371
IMEI kaydı ile aynı hesap olacak. Ve garantisi olmayacak. Ayrıca ıphone x için 6k tamamen kazık olur