Berkay Ozdemir
Öğrenci
Amazondan şu ürünü almak istiyorum 234 dolar kargolarla birlikte 269 dolar yazıyor.Ama gümrük vergisi 0 dolar olarak gözüküyor.Türkiye'de gümrükten geçer mi?Hemen cevaplarsanız sevinirim.
linkini verdimiyide ne alıyorsun?
gümrük vergisi büyüklüğe göre olur
Topal naptınn laaaamazon senden gümrük vergisi otomatik olarak alıyor zaten. gümrükle muhattap olmuyosun. ürünün linkini atsana. bakayım Türkiyeye gönderiyor mu?
"şu" yazan yere tıklarsan açabilirsinamazon senden gümrük vergisi otomatik olarak alıyor zaten. gümrükle muhattap olmuyosun. ürünün linkini atsana. bakayım Türkiyeye gönderiyor mu?
Satıcı amazon olmadığı için gümrük vergisi kesilmiyor, yani gümrük işlemleri sana kalıyor. 70 80 dolar gümrük vergisi çıkar."şu" yazan yere tıklarsan açabilirsin
Topal naptınn laaa
Peki son sorum bu vergiyi nerde öderim ilk defa alışveriş yapacağım için bilmiyorumSatıcı amazon olmadığı için gümrük vergisi kesilmiyor, yani gümrük işlemleri sana kalıyor. 70 80 dolar gümrük vergisi çıkar.
napim hacı iş güç senden naber![]()
Peki son sorum bu vergiyi nerde öderim ilk defa alışveriş yapacağım için bilmiyorum
Ürünün Türkiye'ye gönderimi var değil mi.Gönderim ile alakalı bir bilgi yazmıyor ama. Bu arada teşekkür ederimGümrük işlemi nasıl yapılır?
PTT tarafından gelen ve gümrükte takılan eşyalarınızın gümrük işlemlerini yapmak son derece basittir. PTT size eşyanızın gümrükte takılmış olduğunu belirten bir bildirim yapar. Bu bildiri bulunmuş olduğunuz il ya da ilçe’de bulunan PTT müdürlüğü tarafından yapılır.
Bu bildirimin ardından gümrükte takılmış olan eşyanızı almış olduğunuz kredi kartı ekstresi, paypal ekstresi, para transferi dekontu ya da ürünün ücretini ödediğinize gösteren bir belge ve kimliğinizle gitmeniz gerekiyor.
Almış olduğunuz eşyanın bedeli üzerinden avrupa birliğinden gelenler için %18, diğer ülkelerden gelenler için %20 vergi ödüyorsunuz ve ürününüzü teslim alıyorsunuz.
Birde amazon.de değil amazon.com olduğu için sıkıntı yaşanırmı?Ürünün Türkiye'ye gönderimi var değil mi.Gönderim ile alakalı bir bilgi yazmıyor ama. Bu arada teşekkür ederim
Birde amazon.de değil amazon.com olduğu için sıkıntı yaşanırmı?
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin içinbaktım gönderiyor. sorun olmaz. .com dan 10 a yakın ürün aldım, ortalama 1 haftada elime ulaştı hepsi.
baktım gönderiyor. sorun olmaz. .com dan 10 a yakın ürün aldım, ortalama 1 haftada elime ulaştı hepsi.
Satıcı amazon olmadığı için gümrük vergisi kesilmiyor, yani gümrük işlemleri sana kalıyor. 70 80 dolar gümrük vergisi çıkar.