AM5 mi Geçilmeli yoksa DDR5 1700 Soket Devam mı?

seo_uzmanı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar herkese selamlar.
Şu anda i5 13400f + 4060ti karışımına sahip bir bilgisayara sahibim ama anakartımdan pek memnun değilim (RGB Kontrolcüsü yok, okuma yazma hızı çok zayıf gibi.)

Genellikle FPS Oyunları oynuyorum CS2, BF1 ama canımın çok sıkıldığı zamanlarda Bannerlord, Forza5 gibi oyunları da sıkça oynuyorum.

Açıkçası intelin yeni işlemcilerini pek sevmedim, performans anlamında epey kötü gibi gözüküyorlar (BIOS kısıtlama kaldırma falan muhabbetlerini gördüm) ama yine de çok soğuttu yeni soketler.

Gönlüm 1700 Soket DDR5 Anakart alıp bir süre bu şekilde idare edip sonrasında İ7,İ9 K- KF serisi bir işlemciye geçiş yapmak.
Ama acaba AM5 geçsem mi diye düşünüyorum ama çok bütçemi zorluyor iyi işlemciler 8-11k + soğutucumdan da olmayı istemiyorum :D

Öneriniz nedir?

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
50
AM5'in en güzel tarafı, yeni işlemcilerle uyumlu olması. Intel ise 2 nesilde bir soket değiştiriyor. Soğutucunuzda AM5 için bir aparat olabilir.

İşlemciyi Intel tarafında kafanıza yatan bir modelle değiştirebilirsiniz, ancak DDR5 ile birlikte yeni bir soket geldiğinde, işlemci değiştirmek istediğinizde anakartı da değiştirmeniz gerekecek. O zaman geldiğinde isterseniz AM5'e geçebilirsiniz.

seo_uzmanı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
AM5'in en güzel tarafı, yeni işlemcilerle uyumlu olması. Intel ise 2 nesilde bir soket değiştiriyor. Soğutucunuzda AM5 için bir aparat olabilir.

İşlemciyi Intel tarafında kafanıza yatan bir modelle değiştirebilirsiniz, ancak DDR5 ile birlikte yeni bir soket geldiğinde, işlemci değiştirmek istediğinizde anakartı da değiştirmeniz gerekecek. O zaman geldiğinde isterseniz AM5'e geçebilirsiniz.
Cooler Master MasterLiquid ML120L V2 RGB MLW-D12M-A18PC-R2 120mm RGB İşlemci Sıvı Soğutucu
Sıvı soğutucu bu da AM5'e yeterli olur mu bilmiyorum. AM5 geçecek olursam adım adım alacağım önce ana kart sonra işlemci sonra ram ihtiyaç durumuna göre de soğutcu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Am5 e geçilebilir artık.
4060TI ve FPS oynayan birisi için ideal anakart + işlemci nedir? Total ikisi için bütçe maks 15k

Son düzenleme: