Altyazı gömme

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İpade film atacağım ama altyazı sıkıntısından kurtulmak için yazıları gömmek istiyorum bi kaç program duydum denedim ama çok zahmeti ve uzun sürüyor. Var mı kolay önerileriniz?

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
MKV'ye gömmeyi denedin mi?

Reaksiyon puanı
2,148
Hardsub istiyorsan Avi Recomp deneyebilirsin. iPad'in altyazı desteği olan bi player uygulaması yok muymuş yani?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
405
ipadde avplayer gibi uygulamalarla filmin yanında altyazıyı da atarsan algılar, illa gömüp izleyeceğim diyorsan Xilisoft Video Converter Ultimate çok hızlı çeviriyor tavsiye ederim.

Aksunguuur

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ipadde avplayer gibi uygulamalarla filmin yanında altyazıyı da atarsan algılar, illa gömüp izleyeceğim diyorsan Xilisoft Video Converter Ultimate çok hızlı çeviriyor tavsiye ederim.
Av player şimdilik ücretli hocam. Kredi kartım eşleşmedi ve şimdilik eşleşmesini istemiyorum. Xilisoftu deneyeceğim teşekkür ederim hocam.

Kullanmadığım için bir program öneremeyeceğim. Matroska (MKV) bu tür konularda çok yeteneklidir.
Şurada editors kısmını bir incele.
Sağolun hocam bakayım.

xdangerx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
format factory ile de gömebilirsin ama uzun sürebilir...

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
405

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Hocam bu altyazıyı soft olarak gömer.
soft??? Altyazı videoya gömülmüyor. Dosyaya TXT olarak ekleniyor. sanırım bunu kastediyorsun. Bu yöntem avantajı çok. Video tekrar kodlanmıyor. Birden fazla altyazı eklenebiliyor. Kullanılan oynatıcıya bağlı olarak istenilen altyazı seçilebiliyor. Yazı boyutu tipi istenildiği gibi değişiyor. İstersen eklediklerini çıkarabiliyorsun.

Reaksiyon puanı
2,148
soft??? Altyazı videoya gömülmüyor. Dosyaya TXT olarak ekleniyor. sanırım bunu kastediyorsun. Bu yöntem avantajı çok. Video tekrar kodlanmıyor. Birden fazla altyazı eklenebiliyor. Kullanılan oynatıcıya bağlı olarak istenilen altyazı seçilebiliyor. Yazı boyutu tipi istenildiği gibi değişiyor. İstersen eklediklerini çıkarabiliyorsun.

Evet hocam aynen dediğin gibi oluyor yani altyazı dosyasını yanında taşımıyorsun da zipleyip içinde taşıyorsun gibi. Ama hardsub videoyu değiştiriyor çıkarmak imkansız video paylaşım sitelerine falan eklerken böyle yapmak lazım oluyor altyazı desteği olmayan playerlar için böyle yapmak lazım ipad altyazı gösteremiyorsa diye hardsub önerdim.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Evet hocam aynen dediğin gibi oluyor yani altyazı dosyasını yanında taşımıyorsun da zipleyip içinde taşıyorsun gibi. Ama hardsub videoyu değiştiriyor çıkarmak imkansız video paylaşım sitelerine falan eklerken böyle yapmak lazım oluyor altyazı desteği olmayan playerlar için böyle yapmak lazım ipad altyazı gösteremiyorsa diye hardsub önerdim.
Haklısın iPad belki MKV için altyazı göstermeyebilir ama vardır uygun bir yazılım.