Altın mı?euro mu?dolar mı?

Timurid

Profesör
Reaksiyon puanı
833
Arkadaşlar elime belli bir miktar para geçti ben bu parayı altın olarak mı?döviz olarak mı?dolar olarak mı?euro olarak mı? Hangisine çevirip 5 yıl beklesem daha fazla kar ederim

Nietzscheee

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Arkadaşlar elime belli bir miktar para geçti ben bu parayı altın olarak mı?döviz olarak mı?dolar olarak mı?euro olarak mı? Hangisine çevirip 5 yıl beklesem daha fazla kar ederim
Kısa zamanda dolardan kar edersin ama altın daha uzun vadeli. Ben son 3 yılda belirli periyotlarda dolar aldım yani ucuzken bir miktar kar ettik. Şu an elimde para olsa ben altın alırdım -ki geçenlerde altına yatırım yapmıştım, dolara yapılan miktardan daha fazlası. Piyasaları iyi okumak gerek, şöyle kesin bir şey de söyleyemiyoruz.

Yasiin

Dekan
Reaksiyon puanı
3,968
Uzun süreli yatırım için her zaman altın derim. Uzun sürede altın hiç bir zaman düşmez aksine yükselir.

Ayibogan01

Asistan
Reaksiyon puanı
202
5 yil size uzun geliyorsa ha ha kardesim dolar bende 1 yada 2 ay evvel dolara yatirim yaptim ve suan kardayim
dolar

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Şu an altın önceki aylara göre düşük yani ons olarak 1890$ falan. Önceki aylarda 2000$'ı aşmıştı. Ama bu defa da dolar yükseldi bayağı. Öyle olunca gram altın fiyatı düşmesi gerekirken 1 ay öncesinden daha yüksek duruma geldi.

Şu ekonomik sıkıntıda doların kısa veya uzun vadede düşeceğini sanmıyorum. Ama kısa vadede altın işi belli olmaz. Altının onsu düşse de dolardaki artışla gram altın yükselir veya yerinde sayar gibi ama kısa vadede dolar daha fazla kazandırır gibi geliyor bana.

Ben yine de uzun vade için altını tercih ediyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

tl olarak bırakmayın yeter, dolar 7.5 euro 9 tl.
Katılıyorum.

ahmetak111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Dolar euro kağıttır tedavülden kalkar ama , altını kimse kaldıramaz