Soru Alternatif windows önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan S.1.23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

S.1.23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar,

Mevcutta MacBook Pro 2017 kullanıcısıyım. 121 Gb depolama alanına sahibim ve bu alan bana yetersiz geliyor. Ancak sanırım benim cihazın hardiski değişmeyen versiyonmuş. Şimdi sorum şu benim windows tabanlı birkaç programa acil olarak erişmem lazım. Mac'in şuanki hafızası zaten yetersiz, bunun üzerine windows kuramam ve ssd değişiminde dediğim gibi olmuyormuş. Kullanmak istediğim programlar solidworks, netcad ve autocad. Sadece bu programları kullanmak için de pc almak istemiyorum. Acaba bir çözümü olabilir mi sorunumun ? Tamamen bilmediğim bir konu ama harici hdd ye windows kurup mac'e bağlama gibi bir çözüm olabilir mi ? Veya bu raspberry pi tarzı bir cihaz alıp buna windows kurup, bunu mac'e bağlayabilir miyim ? Bilen ve yardımcı olacak varsa çok memnun olurum.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
SSD çip değişimi yaptırabilirsin. Ama çok riskli bir işlem.

S.1.23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
SSD çip değişimi yaptırabilirsin. Ama çok riskli bir işlem.
Bilgisayara mı zarar verir yoksa ssd'ye mi ? En mantıklısı ssd yükseltmek ama dediğim ve dediğiniz gibi riskli veya imkansız bir olaymış şansıma 2017 mbp için...

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Bilgisayara mı zarar verir yoksa ssd'ye mi ? En mantıklısı ssd yükseltmek ama dediğim ve dediğiniz gibi riskli veya imkansız bir olaymış şansıma 2017 mbp için...
Türkiyede yapan yer var mıdır bilmiyorum. İşini düzgün yapan biri olursa hiçbir sıkıntı çıkmaz. Anakarta müdahale ediliyor.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Bir kere Pi gibi bir cihaz senin istediğin programları çalıştırabilecek cinsten değil. O programlar öyle düşük donanımlarla olmaz. Bu programları kullanman hayati önem taşıyorsa elindeki bilgisayarı satıp farklı bir bilgisayara geçmen gerekiyor. Çip değişimini TR'de yapabilecek olduğunu sanmıyorum.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822

S.1.23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ssd değişimi işlemi bu aşamada uygun olmuyor sanırım. Pİ içinde olumsuz yanıt aldım. Peki harici hdd olayıda imkansız mı ? Cihazımdan çok memnunum satmayı düşünmüyorum. Alternatif üretemezsem pc satın alma noktasına gideceğim.

Utku92

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,822
Ssd değişimi işlemi bu aşamada uygun olmuyor sanırım. Pİ içinde olumsuz yanıt aldım. Peki harici hdd olayıda imkansız mı ? Cihazımdan çok memnunum satmayı düşünmüyorum. Alternatif üretemezsem pc satın alma noktasına gideceğim.
Aliexpressden orico'nun boş nvme kutuları var yüksek hızlı 20 gbps hızında veri aktarımı olan. Güzel bir yüksek hızlı nvme ssd alıp harici olarak type-c veya thunderbolt dan kullanabilirsin. O zaman sanki içinde ek ssd takılıymış gibi kullanırsın farkı da anlamazsın. En iyi çözüm budur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

S.1.23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Aliexpressden orico'nun boş nvme kutuları var yüksek hızlı 20 gbps hızında veri aktarımı olan. Güzel bir yüksek hızlı nvme ssd alıp harici olarak type-c veya thunderbolt dan kullanabilirsin. O zaman sanki içinde ek ssd takılıymış gibi kullanırsın farkı da anlamazsın. En iyi çözüm budur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu aradığım en iyi çözüm gibi gözüküyor. Teşekkür ederim. Üzerine araştırma yapacağım.