Almancadan Mahrum Kalacağım ?

¹ ChamPoinT ¹

Profesör
Reaksiyon puanı
595
Selam Arkadaşlar
Arkadaşlar ben bu sene 9.sınıfım ve meslek lisesi çıktı , ama ben hemen anadoluya geçmek istiyorum. Fakat geçmek için 1.dönem yada 1 sene orda okumam lazım.
Ama ben en geç 1 sene sonra anadoluya geçeceğim. Ve anadoluya geçtiğimde 10.sınıf olacam ve 1 sene almanca göremeyeceğim. Bu beni çok üzüyor ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Neler yapabilirim ?

Son düzenleyen moderatör:

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Neden üzüyor ? Okuldaki almanca eğitiminden pek bir şey bekleme. Gelişigüzel öğretilip geçiliyor çoğu okulda. Zaten 1. sınıfta çok az şey öğretiliyor. Kaybını 2 haftada toparlayabilirsin.

¹ ChamPoinT ¹

Profesör
Reaksiyon puanı
595
Neden üzüyor ? Okuldaki almanca eğitiminden pek bir şey bekleme. Gelişigüzel öğretilip geçiliyor çoğu okulda. Zaten 1. sınıfta çok az şey öğretiliyor. Kaybını 2 haftada toparlayabilirsin.
Ama ben 10.sınıfta anadoluya geçtiğimde almanca dersinde kalabilirim ?
Ve ben ne yapmam lazım ?
Şimdi okulumu değiştirebilirmiyim ?

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Ama ben 10.sınıfta anadoluya geçtiğimde almanca dersinde kalabilirim ?
Ve ben ne yapmam lazım ?
Şimdi okulumu değiştirebilirmiyim ?
Yav neden kalacaksın ? Çalışırsan kalman için sebep yok. Okuldan birinden eski notları istersin. Olmadı hocadan eski konuları alır. Youtube den çalışırsın. Çok zor bir ders değil. Sadece kimse çalışmadığı için zor geliyor. 4 yıl sonra almanca konuşabilecek kadar ciddi bir eğitim verilmiyor. Yüzeysel anlatıp geçiyorlar.

¹ ChamPoinT ¹

Profesör
Reaksiyon puanı
595
Yav neden kalacaksın ? Çalışırsan kalman için sebep yok. Okuldan birinden eski notları istersin. Olmadı hocadan eski konuları alır. Youtube den çalışırsın. Çok zor bir ders değil. Sadece kimse çalışmadığı için zor geliyor. 4 yıl sonra almanca konuşabilecek kadar ciddi bir eğitim verilmiyor. Yüzeysel anlatıp geçiyorlar.
Vallamı doğrumu ?
Ya peki şimdiden çalışsam olurmu ?

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Vallamı doğrumu ?
Ya peki şimdiden çalışsam olurmu ?
Sen çok kafaya takıyorsun. Sınava son 2 gün notlara bakıp giriyorduk biz. Zaten hoca da kolay soruyordu. Hem kalman zor. Çünkü performans notları da var. Sadece sınav notu olsa o zaman telaş yapman normal olurdu.

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Almanca altyapınız var mıydı ? Varsa seviyeniz neydi ?
Önceden almanca gördünüz mü ?

¹ ChamPoinT ¹

Profesör
Reaksiyon puanı
595
Sen çok kafaya takıyorsun. Sınava son 2 gün notlara bakıp giriyorduk biz. Zaten hoca da kolay soruyordu. Hem kalman zor. Çünkü performans notları da var. Sadece sınav notu olsa o zaman telaş yapman normal olurdu.
Peki kelimemi soruyor ?
Ve ben şimdiden çalışayım mı ?

Almanca altyapınız var mıydı ? Varsa seviyeniz neydi ?
Önceden almanca gördünüz mü ?
Görmedim , bu sene 9.sınıfım yeni

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Ya
Peki kelimemi soruyor ?
Genelde 3-4 kısım oluyor. Kelimeler, cümle kurma, çeviri vs. İngilizce sınavı gibi ama daha basit. Çalışırsan kalacağını hiç sanmıyorum. Hatta yüksek notlar bile alırsın. Şimdiden çalışmanı gerektirecek bir durum yok. O kadar zor değil.

¹ ChamPoinT ¹

Profesör
Reaksiyon puanı
595
Genelde 3-4 kısım oluyor. Kelimeler, cümle kurma, çeviri vs. İngilizce sınavı gibi ama daha basit. Çalışırsan kalacağını hiç sanmıyorum. Hatta yüksek notlar bile alırsın. Şimdiden çalışmanı gerektirecek bir durum yok. O kadar zor değil.
Tamam , ya kafaya takmayayım demi ?
Ya bana sen sınıfta kalırsın diyorlar 10.sınıfta onun için anadoluya geçme diyorlar.
Geçersem bir sıkıntı olmaz demi ? 10.sınıfta
Ve diğer dersler aynı demi meslekle anadolu ?

Mr_Ahmet

Doçent
Reaksiyon puanı
454
Tamam , ya kafaya takmayayım demi ?
Ya bana sen sınıfta kalırsın diyorlar 10.sınıfta onun için anadoluya geçme diyorlar.
Geçersem bir sıkıntı olmaz demi ? 10.sınıfta
Ve diğer dersler aynı demi meslekle anadolu ?
O kadar detay bilmiyorum ama almancanın sorun çıkaracağını sanmıyorum. Boş boş konuşuyorlar işte. Çalışırsan geçersin.

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Ya
Peki kelimemi soruyor ?

Görmedim , bu sene 9.sınıfım yeni
Zaten 9.sınıfta temelden almanca başlatılıyor. A1 seviyesi yani. Onda da alfabe, sayılar, renkler, tarih vesaire öğretiliyor. Seneye anadolu lisesine geçersen ve bu sene almanca çalışmaya başlarsan zorlanmazsın.

¹ ChamPoinT ¹

Profesör
Reaksiyon puanı
595
Zaten 9.sınıfta temelden almanca başlatılıyor. A1 seviyesi yani. Onda da alfabe, sayılar, renkler, tarih vesaire öğretiliyor. Seneye anadolu lisesine geçersen ve bu sene almanca çalışmaya başlarsan zorlanmazsın.
Peki nasıl çalışayım ? Daha okunuşu bile bilmiyorum.
Aslında bir program varda. Ama siz ne önerirsiniz ? Test falan alayım mı ? Kelime öğreneyim mi ?

Ya anadolu ile meslek lisesinin dersleri aynı mı ? 9.sınıf

Son düzenleme:

EmreGndmr

Doçent
Reaksiyon puanı
686
Almancayı geliyorlar ortaokulda öğretmiyorlar Lisede tak diye öğretmeye çalışıyorlar.Hiç de beceremiyorlar.İnternetten araştırarak öğrenmeye çalışsan bile 2 kat daha fazla öğrenirsin.Mesela ben 10. sınıfa geçtim şu an 9. sınıfta öğrendiğim 1-2 almanca sözcükten başka bir şeyim yok.Hiç bir kayıp yaşamazsın emin ol.İnternetten kurslara katılabilirsin.

Artı olarak ülkemizde okuldan öğrenilen dillerin ne kadar işe yaradığı ve ne kadar etkili olduğu malum bir şey zaten...

¹ ChamPoinT ¹

Profesör
Reaksiyon puanı
595
Almancayı geliyorlar ortaokulda öğretmiyorlar Lisede tak diye öğretmeye çalışıyorlar.Hiç de beceremiyorlar.İnternetten araştırarak öğrenmeye çalışsan bile 2 kat daha fazla öğrenirsin.Mesela ben 10. sınıfa geçtim şu an 9. sınıfta öğrendiğim 1-2 almanca sözcükten başka bir şeyim yok.Hiç bir kayıp yaşamazsın emin ol.İnternetten kurslara katılabilirsin.

Artı olarak ülkemizde okuldan öğrenilen dillerin ne kadar işe yaradığı ve ne kadar etkili olduğu malum bir şey zaten...
Ya çok saol içimi ferahlattın. Yoksa strese girecektim. Ya ben şimdiden çalışayım mı ?
Birde diğer derslerden bir sıkıntı çıkarmı ?

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,000
Selam Arkadaşlar
Arkadaşlar ben bu sene 9.sınıfım ve meslek lisesi çıktı , ama ben hemen anadoluya geçmek istiyorum. Fakat geçmek için 1.dönem yada 1 sene orda okumam lazım.
Ama ben en geç 1 sene sonra anadoluya geçeceğim. Ve anadoluya geçtiğimde 10.sınıf olacam ve 1 sene almanca göremeyeceğim. Bu beni çok üzüyor ?

Neler yapabilirim ?
ımamtıp cıkmamıs ıyk

Almanca'dan "Mağrum" kalmayacaksın yeğenim; 'Mahrum' kalacaksın! :)
Seyyah abe bana mımatıp cıktı ben bıse demıorum :D