Soru Almanca mı İspanyolca mı bölüm okumalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alii_1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alii_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İngilizce bölüm istemiyorum. Bayağı İngilizce'den gına geldi. Farklı bir kültürü farklı bir dili öğrenmek istiyorum. En azından hevesim olur Rusça'ya Avrupa'da çok imkan olmadığı için eledim. Zaten geriye İspanyolca ve Almanca kalıyor. Almanca seçersem büyük ihtimal öğretmenliğe giderim. İspanyolca seçersem İspanyol dili ve edebiyatına giderim. Sizce?

batuhangns

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Merhaba, bana hep İspanyolca çok güzel ve farklı gelmiştir. Konuşma tarzı ve aksanı çok hoş. Almanca kulağa kaba geliyor. Fakat bunu hobi olarak değil de eğitim için sorduğundan dolayı cevap vermesi çok zor bir soru haline geliyor. Sevmediğin istemediğin bir bölümde okumak işkence haline gelebilir. Toparlamam gerekirse, farklı bir kültür farklı bir dil öğrenmek istesem ben İspanyolca seçerdim. Hayatında başarılar dilerim.

Sefa Akbudak

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
14
Avrupa da imkan arıyorsanız bence almancayı tercih etmelisiniz. birçok ülke almanca konuşuyor. bir artısı da birçok temel bilim ve teknik konu kitaplarının en doğru çevirisi almanca da mevcut. Eğitim hayatınızda başarılar dilerim.