ATATÜRKÇÜ_2
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 12
Tamam size kolay gelsin.
Kesin diye bir şey hiçbir zaman yoktur. Her nasıl ki evrim teorisinin kesin bir kanıtı yoksa (adı üstünde teori) buna da cevap veremeyiz. Ben evrenin bir gün yok olup yeniden oluşacağına inanıyorum ispatlamaya çalışmama gerek yok benim düşüncem bu, bitti.Hep ateist eğilimi olanlar mı bize soracak birazda biz onlara soralım... Diyelim ki her şey evrimden geldi... Peki kendi kendine büyük patlama(varsayımı) nasıl gerçekleşti... Bu kadar büyük bir patlama için ciddi enerji lazım değil mi? Ki enerji yoktan var edilebilecek bir şey değil...
Yani demek istediğim şey kimse tanrıyı kanıtlayamaz ancak kimse tanrının olmadığınıda kanıtlayamaz. Bu konuda herkes özgürdür...
Benim dediğim şeyde bu... Tanrının var olması nasıl bir teori ise evrimde bi o kadar kanıtlanamaz bir teoridir... Bunları kimse kanıtlayamayacağından bu konuları tartışmak saçma. Ben inanıyorum o inanmıyor vs bunların hiçbir önemi olmamalı. Din bireysel bir konudur. Bizim üzerimize düşen dini ne olursa olsun birbirimize saygı duymaktır...Kesin diye bir şey hiçbir zaman yoktur. Her nasıl ki evrim teorisinin kesin bir kanıtı yoksa (adı üstünde teori) buna da cevap veremeyiz. Ben evrenin bir gün yok olup yeniden oluşacağına inanıyorum ispatlamaya çalışmama gerek yok benim düşüncem bu, bitti.
Yani demek istediğim şey kimse tanrıyı kanıtlayamaz ancak kimse tanrının olmadığınıda kanıtlayamaz. Bu konuda herkes özgürdür...
sonunda Allah (C.C.)'a şirk koşmaya girer bu konu...
Ya yoksa? Bu mantıkla siz kendinizi garantiye almak için allaha inaniyorsunuz, olsun olmasın sizin için önemli değil. Bu kadar korkak olmayin.Arkadaşlar bu tür konular bilinçli açılıyor bunlara cevap bile vermeyin.
Bunlara en güzel cevap hani bunlar mantıkcıya anlayabilecekleri seviyeden cevap vereyim
Tevbe haşa Allah hesap, mahşer yok diyelim biz ne kaybederiz hiçbirşey. Peki ya varsa!
Dağılın şimdi Allah peygamber inancı olmayanlar.
Ben biliyorum ya.Ya yoksa? Bu mantıkla siz kendinizi garantiye almak için allaha inaniyorsunuz, olsun olmasın sizin için önemli değil. Bu kadar korkak olmayin.
Ya yoksa? Bu mantıkla siz kendinizi garantiye almak için allaha inaniyorsunuz, olsun olmasın sizin için önemli değil. Bu kadar korkak olmayin.
Birader istediğin delili sun buraya benim için hepsi saçmalıktan ibaret. Kimseye bir şeyi kanıtlamak gibi bir amacım yok.Kardeş ya yoksa diye birşey yok ben sana Allah’ın var olduğuna dair 100 tane delil getirebilirim sen olmadığına dair 1 tane delil getirebilirmisin?
Hem sizin güvendiğiniz evrimciler dahi ilk yaratılışı kabul etmekle bir cihette Allahın varlığını kabul etmiş oluyorlar.