Soru Allah hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Cehennemin dünya olduğunu hiç farkettin mi acaba? malesef gerçeklerden fazla kopmuşsunuz. O yüzden bilimde bir tık ilerlememiz yok müslümanlar adına.
Dünya imtihan yeridir. Öbür tarafta göreceksin cehennemin ne olduğunu. Hidayete erebilseydin bu söylediğin sözler için hüngür hüngür ağlardın.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Var ya. Robotik bilimin atası kim, El-Ceziri.
Aynen hocam. Zaur'unki Konuyu bilmemekten kaynaklanıyor. Say say bitmez müslüman bilim adamları. Son 2 yüzyılda ise bilim alanında çok iyi olmadığımız doğrudur. Bu duruma sebebiyet veren bazı faktörler vardır.

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Ölünce zaten bişey hatırlamayacaksınız. Ama cehennem ezabına inanan birisi olursanız öldüğünüzde o ezabı bilinçaltında yaşarsınız. Ölümünüz çok acılı gerçekleşir bilinçaltında.

Nasılsa Şeytan varlığına inanan adamlar Hep şeytan in cin görebiliyolarsa pisikolojinize işliyor o inandığınız şeyler. Halüsnasyonlar görürsünüz.
ölünce yaptığın her şey önüne gelicek ve ahirette her yaptığını hatırlayacaksın. sen kendin o şekilde düşünüyorsun. psikolojiye işlediği için değil hakikat olduğu için, ALLAH RIZASI İÇİN inanıyorlar. gerçek bu. ölünce hiçlik değil kabre gidiceksin

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Cehennemin dünya olduğunu hiç farkettin mi acaba? malesef gerçeklerden fazla kopmuşsunuz. O yüzden bilimde bir tık ilerlememiz yok müslümanlar adına.
çüş. Bugün kullandığın kimyanın babası Cabir Bin Hayyam, Mikrobu Bulan Fatih Sultan Mehmed in Hocası Akşemseddin Hazretleri, İlk Robotu bulan El Cezeri, İlk Denizaltıyı yapan Osmanlı İmparatorluğu, Denizaltıdan Torpido atabilen ilk Denizaltıyı da gene Osmanlı Yaptı Elhamdülillah. Bilim İslâm dan çıkma. bizdeki İlimleri çalıp kendiniz bulmuş gibi lanse ettiniz, bak hatta pierre currie itiraf etmiş : Müslüman Endülüs'ten bize 30 kitap kaldı, atomu parçalayabildik. Şayet yakılan bir milyon kitabın yarısı kalsaydı çoktan uzayda galaksiler arasında geziyor olacaktık. şeklinde
Mesaj otomatik birleştirildi:

Atası işte devamını getirmediler. Nedeni bir çok şeye kafir icadı demeleri.
Osmanlı Ulemasında Matbaaya gavur icadı vs. denmedi. zaur uyduruyor. geri kalmamızın sebebi avrupanin teknolojisini alsın diye gönderilenlerin teknoloji hariç bütün batı pisliğini getirdiği için. kıyafetini, yazısını vs.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
çüş. Bugün kullandığın kimyanın babası Cabir Bin Hayyam, Mikrobu Bulan Fatih Sultan Mehmed in Hocası Akşemseddin Hazretleri, İlk Robotu bulan El Cezeri, İlk Denizaltıyı yapan Osmanlı İmparatorluğu, Denizaltıdan Torpido atabilen ilk Denizaltıyı da gene Osmanlı Yaptı Elhamdülillah. Bilim İslâm dan çıkma. bizdeki İlimleri çalıp kendiniz bulmuş gibi lanse ettiniz, bak hatta pierre currie itiraf etmiş : Müslüman Endülüs'ten bize 30 kitap kaldı, atomu parçalayabildik. Şayet yakılan bir milyon kitabın yarısı kalsaydı çoktan uzayda galaksiler arasında geziyor olacaktık. şeklinde
Herkesin bildiği gibi Doğunun medeniyeti ve bilmi Batıya Haçlı seferleri ve Osmanlı aracılığı ile geçti. Adamlarda banyo kültürü bile yoktu.

"Batı kültürünü medeniyet sanmakla, Arap kültürünü İslamiyet sanmak aynı hatadır!” Muhsin Yazıcıoğlu

Bu konular kişiyle ilgili. Ben İslamı seçtim. Başkası ise ateizmi seçer. Bu kendi ön kabulüdür. Bu iş istemekle ilgili. Görmek isteyene yağan yağmur bile delil olur.

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Kuranı tamamen okuyupta ateist olanları anlamıyorum nasıl bir akıl? :sweatsmile::sweatsmile::sweatsmile::sweatsmile:

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Herkesin bildiği gibi Doğunun medeniyeti ve bilmi Batıya Haçlı seferleri ve Osmanlı aracılığı ile geçti. Adamlarda banyo kültürü bile yoktu.

"Batı kültürünü medeniyet sanmakla, Arap kültürünü İslamiyet sanmak aynı hatadır!” Muhsin Yazıcıoğlu

Bu konular kişiyle ilgili. Ben İslamı seçtim. Başkası ise ateizmi seçer. Bu kendi ön kabulüdür. Bu iş istemekle ilgili. Görmek isteyene yağan yağmur bile delil olur.

Her şeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir. Göz ise mâneviyatta kördür. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Rahmetullahi Aleyh ne güzel söylemiş​

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342

Osmanlı Ulemasında Matbaaya gavur icadı vs. denmedi. zaur uyduruyor. geri kalmamızın sebebi avrupanin teknolojisini alsın diye gönderilenlerin teknoloji hariç bütün batı pisliğini getirdiği için. kıyafetini, yazısını vs.
Sonuç? 0 hemde büyük bir sıfır.

Kuranı tamamen okuyupta ateist olanları anlamıyorum nasıl bir akıl? :sweatsmile::sweatsmile::sweatsmile::sweatsmile:
Düşünerek okumak farklı bişey.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537

Sonuç 0 falan değil. Şuan da teknoloji alanında önemli işler yapılıyor. Daha kültür alanında yeni Rami kütüphanesi açıldı. Gündemi takip edin.

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169

Sonuç 0 değil. Müslümanlar bilimde geri kaldı diyorsun yo Elhamdülillah kalmadık? Günümüzden de Geçmişten de misal verebilirim. Bayraktar TB 2 mesela değil mi? geçmişte de Bizzat Fatih Sultan Mehmed in icad ettiği Şahi Topları

Sonuç 0 falan değil. Şuan da teknoloji alanında önemli işler yapılıyor. Daha yeni Rami kütüphanesi açıldı. Gündemi takip edin.
Azerbaycan da yardım için giden Bayraktar TB 2 yi sanırım ermenistan üretmiş. (yanlış anlamayın Haşa Azerbaycan i küçümsemiyorum zaurun attığı iftiraya cevap veriyorum)

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
Öyle küçük düşünüyorsunki hiç birşeyi gözün görmüyor akıl erdiremiyorsun. :tearsofjoy:
Akıl erdirmeğe sen böyle inançla yaşamak diyorsan zaten hayatın yalanlardan ibaret olur.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Akıl erdirmeğe sen böyle inançla yaşamak diyorsan zaten hayatın yalanlardan ibaret olur.
Konudan konuya saçma mesajlarla geçiş yapıp verilen cevaplara dönüt yapmıyorsun hocam. Argümanlarının temeli "saçma" kelimesi.

yalan değil hakikat bu. Azrail A.S geldiği zaman sende göreceksin lakin can bedenden çıktıktan sonra iman kabul değil
Neyse fazla uzatmayalım. Amacımız sorulara cevap vermek olsa da "Zorla müslüman olsun diye uğraşıyorlar." diyen çıkabilir. İsteyen istediğine inansın.

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Herkes kendinden sorumlu. İnkarcılar nasıl gülüyorsa bende onlara gülüyorum. :tearsofjoy:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
Sonuç 0 değil. Müslümanlar bilimde geri kaldı diyorsun yo Elhamdülillah kalmadık? Günümüzden de Geçmişten de misal verebilirim. Bayraktar TB 2 mesela değil mi? geçmişte de Bizzat Fatih Sultan Mehmed in icad ettiği Şahi Topları

Azerbaycan da yardım için giden Bayraktar TB 2 yi sanırım ermenistan üretmiş. (yanlış anlamayın Haşa Azerbaycan i küçümsemiyorum zaurun attığı iftiraya cevap veriyorum)
küçümsemiyorum ama pilotsuz uçağı dünyada ilk icat yapan siz değilsiniz ama kaliteli yapan sizsiniz.

İlk İHA'lar A. M. Low tarafından 1916 yılında geliştirilmiştir.[10] Takip eden yıllarda ise sınırlı sayıda üretilen Hewitt-Sperry otomatik uçak I. Dünya Savaşı sırasında kullanılmıştır.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Almıyor ise ozaman açıklamakda pek mantıklı değil. Ayrıca madem allah bize dini gönderiyor ve bize "Akıl" veriyor, Neden o dini "Akıl-Mantık" almıyor? Çünkü insana "Akıl" kullanması için verilmiş. Aklını kullanamadığı bir şeye inanması ilginç değilmi? Aklı yaratan allah neden aklı yarattı ozaman?
Katılmıyorum. Bir şeyi anlamamamız o şeyin mantıksız olduğu anlamına gelmez. Daha doğrusu bir şeyin mantıklı görmek ve kabullenmek için o şeyi araştırmak ve sorgulamak gerekir işte o zaman mantığa yatar. Mesela bir astrofizikçi bir çiftçinin yanına gitse "Şu gördüğün yıldızın dünyaya olan uzaklığını burada ölçmek mümkün" dese muhtemelen çiftçiye mantıksız gelir. Ama astrofizikçi köylüye trigonometri ve paralaks yöntemini anlatsa çiftçi mantıklı bulur. Bu yüzden islam dini mantıksız deyip inancımıza dil uzatmaktan vazgeçin. Sende katoliksin sen de incilin değiştiğini kabul etmek istemezsin demi.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
Bu ne yahu Müdavim nedir geldi profilimin yanına? ? ? ?

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Katılmıyorum. Bir şeyi anlamamamız o şeyin mantıksız olduğu anlamına gelmez. Daha doğrusu bir şeyin mantıklı görmek ve kabullenmek için o şeyi araştırmak ve sorgulamak gerekir işte o zaman mantığa yatar. Mesela bir astrofizikçi bir çiftçinin yanına gitse "Şu gördüğün yıldızın dünyaya olan uzaklığını burada ölçmek mümkün" dese muhtemelen çiftçiye mantıksız gelir. Ama astrofizikçi köylüye trigonometri ve paralaks yöntemini anlatsa çiftçi mantıklı bulur. Bu yüzden islam dini mantıksız deyip inancımıza dil uzatmaktan vazgeçin. Sende katoliksin sen de incilin değiştiğini kabul etmek istemezsin demi.
aynen öyle ki öyle meseleler var ki akıl almaz. lakin akıl almıyor diye mantıksız olduğu manasına gelmez

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
küçümsemiyorum ama pilotsuz uçağı dünyada ilk icat yapan siz değilsiniz ama kaliteli yapan sizsiniz.

İlk İHA'lar A. M. Low tarafından 1916 yılında geliştirilmiştir.[10] Takip eden yıllarda ise sınırlı sayıda üretilen Hewitt-Sperry otomatik uçak I. Dünya Savaşı sırasında kullanılmıştır.
Yapamıyorsunuz sonuç 0 dedin. Biz de yaptık dedik. Konuyu saptırma hocam.

Bilmiyorlar. İslamdaki meşşailik ekolünü bilmiyorlar. İslam'da mantık var. Aynısını Hristiyanlık için söylemek çok zor. Hristiyanlık dini konular hakkında sorunlara cevap getirmeye çalıştı. Kötülük Problemi vb.
İslam ise bilimsel sorulara yanıt vermeye çalışıyor.

Eratosthenes

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
854
Din'de mantık arama. Peki neden namaz kılmadan önce el ayak yıkarken sizde ne diyolar ismini bilmiyorum.

Ayağın altına değilde üstüne mehs yapıyolar? Kirli olan Ayağın altı değilmi?
Ben abdest alırken ayağımı her tarafına su değecek biçimde yıkıyorum. Lütfen dini yanlış uygulayanlar yüzünden İslam dinine laf atmayınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...