Soru Allah hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Aslında engellenmiş üyeydin Elvin sana cevap vermeseydi bu ne diyor diye yazdığın mesajına barmağımı kıpırdatmazdım.

İslamın mantıklı olduğunu savunuyorsun öyle değil mi?

Allah insanları kusursuz yarattı diye bir ayet var sanırım.
Eğer insan kusursuz yaratıldıysa erkekleri neden sünnet yapıyorlar?

Allahın yarattığında yanlış mı buldunuz?
engelleyip engellememen zerre umrumda mı? evet İslâm akla ve mantığa uygundur. ALLAH C.C imtihan ediyor kullarını değil mi? ALLAH C.C emirlerine itaat edersen cennete etmezsen cehenneme gidersin. okulda hocana "beni sınava sokamazsınız" diyebiliyor musun? hayır diyemezsin. ALLAH C.C ye de neden benim istediğim gibi yaratmadın diyemezsin. ALLAH C.C imtihan etmesi Yaratılışta yanlış olduğu manasına gelmez. Evrendeki Düzen Muazzamdır lakin fanidir. Fani olması düzen olmadığı manasına gelmez

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
İnkarcıları kendi hallerine bırakın gözleri var görmezler. Sonları çok kötü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaur gibi gülenlerden olmayın cehenneme girdiğinde ne kadar yalvarsa fayda vermeyecek.
Başlangıçta İnsan yoktu. İnsan yokken Tanrılarda yoktu. Neye göre tanrıdır bir tanrı? İnsan yoksa ve kul yoksa

ve onu tanrı olarak bilen bir varlık yoksa tanrı olamaz hiçbir varlık. Bu yüzden, Tanrılar yaratmışlarken insanı, İnsanda yaratmıştır kendi tanrılarını.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Din'de mantık arama. Peki neden namaz kılmadan önce el ayak yıkarken sizde ne diyolar ismini bilmiyorum.

Ayağın altına değilde üstüne mehs yapıyolar? Kirli olan Ayağın altı değilmi?

Mantıksız çok konu varda sadece bir örnek gösterdim.
Hatta corapla ayağına mehs yapanları bile görürüm.
Ayak direkt yıkanıyor?

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Ekli dosyayı görüntüle 177303
Bendede engelli?.
Öyle olsa allah sünnetli yaratırdı evet bu çok doğru.
dediğim gibi. ALLAH C.C imtihan etmesi Yaratılışta bozukluk olduğu manasına gelmez ki Sünnet olmanın bir çok faydası var. bir misal vereyim. Kanser olma riski sünnet olmayanlara göre çok daha az. sayamayacağın kadar faydaları var

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
Başlangıçta İnsan yoktu. İnsan yokken Tanrılarda yoktu. Neye göre tanrıdır bir tanrı? İnsan yoksa ve kul yoksa

ve onu tanrı olarak bilen bir varlık yoksa tanrı olamaz hiçbir varlık. Bu yüzden, Tanrılar yaratmışlarken insanı, İnsanda yaratmıştır kendi tanrılarını.
Dünyada dinozorlar vardı dinozora kitapmı inecekti? Cennet cehennem biz insan ve cinlere var. Gözleriniz var görmüyorsunuz gerçekten önünüzde perde var sizin yazık. Öldükten sonra ölmek yok sonsuzluk var. Allah çok merhametlidir, azabı da çok çetindir.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Hocam onları biraz izledim de çok tatmin edici cevaplar alamadım. Ama yine de araştırmaya devam edeceğim. Bilgilendirmeler için de ayrıca çok teşekkürler

Neden işte hocam, neden tektir, bunu soruyorum ben de, neden her şeyin bir yaratıcısı varsa onun yok
Çünkü yaratmak sadece Allah'a mahsustur. Örneğin okyanusu bir bardak suyla ıslatabilir misin? Islanma durumu söz konusu olmaz çünkü zaten kendisi kuru değil ıslaktır. Bu konuda da öyle.

zypixeloffical

Asistan
Reaksiyon puanı
91
benim aklımada bazı şeyler takılmıştı izninizle bende sormak isterim Kuranda geçen ve evrende olan 7 adet varlık vardır. Kuranda geçen 7 varlık insanlar tarafından merak edilmektedir. Bunlar; melekler, insanlar, hayvanlar, bitkiler, cinler geri 2 kalanı ne bildiğim kadarıyla yecüc mecüc diyolar ve bu yazdığım şeyin devamıda şu laçtane dünya ve dünyaya benzeyen gezegen var

kısaca büyüklüğü bu kadar link:

kısaca büyüklüğü bu kadar tahminimci bir kaç trilyonu geçik gezegen var bunlar hiç canlılar yaşamıyomudur veya bizim bilmediğimiz varlıklar çünkü kaç trilyon düyoz burda ve eğerki geri kalan 2 varlık dan birisinin dediğim bir kaç trilyonluk gezegenlerden birisinde yaşama ihtimali varmıdır

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Bence bu ayetleri sık sorulan mantıklı sorulara göre değiştirip güncelliyorlar. Çok fazla çevirisi var ismi altında.
Ayetleri kimse güncellemiyor yapamazlarda zaten. Meal farklılıkları mevcud. Meal Kur'an'ın kendisi değildir. Arapça zengin bir dil

İlk defa duydum, çok ilginçmiş
Mesh üzerine Mesh farklı bir mesele. Fıkıh Kitaplarında bu meseleye bakabilirsin

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
benim aklımada bazı şeyler takılmıştı izninizle bende sormak isterim Kuranda geçen ve evrende olan 7 adet varlık vardır. Kuranda geçen 7 varlık insanlar tarafından merak edilmektedir. Bunlar; melekler, insanlar, hayvanlar, bitkiler, cinler geri 2 kalanı ne bildiğim kadarıyla yecüc mecüc diyolar ve bu yazdığım şeyin devamıda şu laçtane dünya ve dünyaya benzeyen gezegen var

kısaca büyüklüğü bu kadar link:

kısaca büyüklüğü bu kadar tahminimci bir kaç trilyonu geçik gezegen var bunlar hiç canlılar yaşamıyomudur veya bizim bilmediğimiz varlıklar çünkü kaç trilyon düyoz burda ve eğerki geri kalan 2 varlık dan birisinin dediğim bir kaç trilyonluk gezegenlerden birisinde yaşama ihtimali varmıdır
Ben şahsen başka gezegenlerde yaşam olabileceğini düşünüyorum. İslamla çelişen bir durum değil.

Ayetleri kimse güncellemiyor yapamazlarda zaten. Meal farklılıkları mevcud. Meal Kur'an'ın kendisi değildir. Arapça zengin bir dil

Mesh üzerine Mesh farklı bir mesele. Fıkıh Kitaplarında bu meseleye bakabilirsin
Arapçada olup Türkçe ve diğer dillerde olmayan çok kelime var. Meal yerine tefsir okumak en sağlıklısıdır. Meal yanlış anlaşılmaya sebebiyet verebilir.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
Dünyada dinozorlar vardı dinozora kitapmı inecekti? Cennet cehennem biz insan ve cinlere var. Gözleriniz var görmüyorsunuz gerçekten önünüzde perde var sizin yazık. Öldükten sonra ölmek yok sonsuzluk var. Allah çok merhametlidir, azabı da çok çetindir.
Öldükten sonra maddesel boyutdan çıktığımız zaman zaten bir hiçlik olucak.
Doğmadan önce nasıl herçey hiçliktiyse öldükten sonrada bir hiç. Sadece aşırı fazla anlam yüklüyorsunuz hayata.

İçimizdeki enerjiye sizin deyimle ruha hiçbir şey işgence olmaz.

zypixeloffical

Asistan
Reaksiyon puanı
91
Ben şahsen başka gezegenlerde yaşam olabileceğini düşünüyorum. İslamla çelişen bir durum değil.

Arapçada olup Tükrçe ve diğer dillerde olmayan çok kelime var. Meal yerine tefsir okumak en sağlıklısıdır. Meal yanlış anlaşılmaya sebebiyet verebilir.
a yok demeye çalıştığım kur-an da diyoki son 2 varlık var diyo ya kaç tane trilyontane gezegen olan bir evrende bu 2 varlıktan 1 risi bile varmıdır bunu diyom

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Doğmadan önce nasıl herçey hiçliktiyse öldükten sonrada bir hiç. Sadece aşırı fazla anlam yüklüyorsunuz hayata.

1 yaşında başından geçenleri hatırlıyor musun? Tabii ki hatırlayamazsın. Peki reddediyor musun?

Doğumdan önce hiçlik olduğuna nasıl kanaat getiriyorsun?

a yok demeye çalıştığım kur-an da diyoki son 2 varlık var diyo ya kaç tane trilyontane gezegen olan bir evrende bu 2 varlıktan 1 risi bile varmıdır bunu diyom
Hangi ayet paylaşır mısın?

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Merhaba arkadaşlar aklıma birkaç soru takıldı. Cevabını merak ediyorum. Eminim mantıklı cevabı vardır, çünkü muslumanim. Bilgilenmek için soruyorum sadece

1 - Allah her şeyi görüyor ve duyuyorsa neden sağımızda ve solumuzda (omuz) gunahlarimizi ve sevaplarımızı yazan melekler var ? Her şeyi kontrol edebiliyorsa neden kendi yazmıyor ?

2 - Her şeyin bir yaratıcısı varsa Allah’ın neden yok ?

Lütfen konuyla alakalı mantıklı cevaplar istiyorum. Dinimi öğrenmeye can atıyorum ancak kimseden yeterli bir cevap alamıyorum bu konuda. Bugün bir İmam Hatip Okulu hocasına sordum bu sorularımı ama ben ona Allah’la ilgili sorular sormama rağmen o bana gitti kavimleri anlattı

Kısaca dolambaçlı cevaplar söylemeyin rica ediyorum ?
1. Sorunun Cevabı: Allah her şeyi bildiği hâlde, neden amellerimizi melekler yazmakta? | Sorularla İslamiyet

2. Sorunun Cevabı: yaratılan bir şey ilah olamaz. mesela taş ilah değildir yaratılmıştır. veyahut insanlar ilah olamazlar. yaratıcısı olan bir şey ilah olamaz. 2. soru için : Bütün varlıkları Allah yarattı; öyleyse -haşa- Allah'ı kim yarattı? | Sorularla İslamiyet

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
1 yaşında başından geçenleri hatırlıyor musun? Tabii ki hatırlayamazsın. Peki reddediyor musun?

Doğumdan önce hiçlik olduğuna nasıl kanaat getiriyorsun?

Eee peki doğumdan önce hiçlik olmadığına nasıl kanaat getiriyorsun?

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791

Sana diyecek bir söz yok sen kendi kendini yaktın bu şekilde ölürsen vay haline.

zypixeloffical

Asistan
Reaksiyon puanı
91
ayetini tam larak bilmiyom ama araştırmamda şöyle demekte Kuranda geçen ve evrende olan 7 adet varlık vardır. Kuranda geçen 7 varlık insanlar tarafından merak edilmektedir. Bunlar; melekler, insanlar, hayvanlar, bitkiler, cinler bilinmekte olup diğer iki varlık bilinmemektedir.16 Ara 2022

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
ayetini tam larak bilmiyom ama araştırmamda şöyle demekte Kuranda geçen ve evrende olan 7 adet varlık vardır. Kuranda geçen 7 varlık insanlar tarafından merak edilmektedir. Bunlar; melekler, insanlar, hayvanlar, bitkiler, cinler bilinmekte olup diğer iki varlık bilinmemektedir.16 Ara 2022
Ortada ayet yoksa neyi tartışıyorsun?

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Eee peki doğumdan önce hiçlik olmadığına nasıl kanaat getiriyorsun?
Yazdım zaten o mesajda. Sen ilk doğduğun anı reddediyor musun? Hatırlamıyorsun.

Peki doğmadan önce hiç olduğunu nereden bileceksin, belki de hatırlamıyorsun?

O zaman sen ayeti bulunca konuşalım.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
Sana diyecek bir söz yok sen kendi kendini yaktın bu şekilde ölürsen vay haline.
Ölünce zaten bişey hatırlamayacaksınız. Ama cehennem ezabına inanan birisi olursanız öldüğünüzde o ezabı bilinçaltında yaşarsınız. Ölümünüz çok acılı gerçekleşir bilinçaltında.

Nasılsa Şeytan varlığına inanan adamlar Hep şeytan in cin görebiliyolarsa pisikolojinize işliyor o inandığınız şeyler. Halüsnasyonlar görürsünüz.

zypixeloffical

Asistan
Reaksiyon puanı
91
kusura bakma çok fazla araştıramadım ama şunu bulamadım tekrardan kusura bakma (Kuranda geçen 7 varlık ayeti olarak ise direkt olarak bir ayet yoktur. Yalnızca yukarıda bahsetmiş olduğumuz varlıkların geçmiş olduğu ayetler bulunmaktadır. Bunlar ise Zariyat suresi 51 ve 56. Ayetler olarak karşımıza çıkar.)

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
Ölünce zaten bişey hatırlamayacaksınız. Ama cehennem ezabına inanan birisi olursanız öldüğünüzde o ezabı bilinçaltında yaşarsınız. Ölümünüz çok acılı gerçekleşir bilinçaltında.

Nasılsa Şeytan varlığına inanan adamlar Hep şeytan in cin görebiliyolarsa pisikolojinize işliyor o inandığınız şeyler. Halüsnasyonlar görürsünüz.
Cehennem azabına iman eden ona göre yaşamaz mı? Bu arada o halüsinasyonar psikolojik bir rahatsızlık. Hiç böyle bir durum yaşayana denk gelmedim

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791

Kafir cinlerde senin gibi ateşe doğru gidiyor. ''Allahın sözüdür, cehennemi insan ve cinlerle dolduracağım.''

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
Kafir cinlerde senin gibi ateşe doğru gidiyor. ''Allahın sözüdür, cehennemi insan ve cinlerle dolduracağım.''
Cehennemin dünya olduğunu hiç farkettin mi acaba? malesef gerçeklerden fazla kopmuşsunuz. O yüzden bilimde bir tık ilerlememiz yok müslümanlar adına.

Alparslan 1905

Doçent
Reaksiyon puanı
1,537
kusura bakma çok fazla araştıramadım ama şunu bulamadım tekrardan kusura bakma (Kuranda geçen 7 varlık ayeti olarak ise direkt olarak bir ayet yoktur. Yalnızca yukarıda bahsetmiş olduğumuz varlıkların geçmiş olduğu ayetler bulunmaktadır. Bunlar ise Zariyat suresi 51 ve 56. Ayetler olarak karşımıza çıkar.)

İnsanlar ve cinlerin yaratılış amacı yazıyor.

Cehennemin dünya olduğunu hiç farkettin mi acaba? malesef gerçeklerden fazla kopmuşsunuz. O yüzden bilimde bir tık ilerlememiz yok müslümanlar adına.
Ortaçağda bilime yön veren müslümanlardı bu arada. Konuyu bilmiyorsunuz sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...