Soru Allah hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yenilikci

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
120
Merhaba arkadaşlar aklıma birkaç soru takıldı. Cevabını merak ediyorum. Eminim mantıklı cevabı vardır, çünkü muslumanim. Bilgilenmek için soruyorum sadece

1 - Allah her şeyi görüyor ve duyuyorsa neden sağımızda ve solumuzda (omuz) gunahlarimizi ve sevaplarımızı yazan melekler var ? Her şeyi kontrol edebiliyorsa neden kendi yazmıyor ?

2 - Her şeyin bir yaratıcısı varsa Allah’ın neden yok ?

Lütfen konuyla alakalı mantıklı cevaplar istiyorum. Dinimi öğrenmeye can atıyorum ancak kimseden yeterli bir cevap alamıyorum bu konuda. Bugün bir İmam Hatip Okulu hocasına sordum bu sorularımı ama ben ona Allah’la ilgili sorular sormama rağmen o bana gitti kavimleri anlattı

Kısaca dolambaçlı cevaplar söylemeyin rica ediyorum ?

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,679
Merhaba arkadaşlar aklıma birkaç soru takıldı. Cevabını merak ediyorum. Eminim mantıklı cevabı vardır, çünkü muslumanim. Bilgilenmek için soruyorum sadece

1 - Allah her şeyi görüyor ve duyuyorsa neden sağımızda ve solumuzda (omuz) gunahlarimizi ve sevaplarımızı yazan melekler var ? Her şeyi kontrol edebiliyorsa neden kendi yazmıyor ?

Lütfen konuyla alakalı mantıklı cevaplar istiyorum. Dinimi öğrenmeye can atıyorum ancak kimseden yeterli bir cevap alamıyorum bu konuda. Bugün bir İmam Hatip Okulu hocasına sordum bu sorularımı ama ben ona Allah’la ilgili sorular sormama rağmen o bana gitti kavimleri anlattı

1. sorunun cevabını bilmiyorum ama 2. soruyu yanıtlayabilirim. İhlas suresi bu soruyu cevaplıyor sanırım :

"Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla. De ki: O, Allah'tır, bir tektir. Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır, o, hiçbir şeye muhtaç değildir.) Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir)"

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,263

Ehl-i sünnet hocalarımız ve vaizlerimizin bu konu ile alakalı bir sohbeti vardır muhakkak. Bakmanızı öneririm Kerem Önder'e, Hüseyin Çevik'e, Cübbeli Ahmet Hoca'ya vs. Bu arada Elhamdülillah müslümanım demeniz gerekir. Hidayet Allah'tandır. Hamd etmeliyiz hidayet için Rabbimize.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
Din'de mantık arama. Peki neden namaz kılmadan önce el ayak yıkarken sizde ne diyolar ismini bilmiyorum.

Ayağın altına değilde üstüne mehs yapıyolar? Kirli olan Ayağın altı değilmi?

Mantıksız çok konu varda sadece bir örnek gösterdim.
Hatta corapla ayağına mehs yapanları bile görürüm.

yenilikci

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
120
Ehl-i sünnet hocalarımız ve vaizlerimizin bu konu ile alakalı bir sohbeti vardır muhakkak. Bakmanızı öneririm Kerem Önder'e, Hüseyin Çevik'e, Cübbeli Ahmet Hoca'ya vs. Bu arada Elhamdülillah müslümanım demeniz gerekir. Hidayet Allah'tandır. Hamd etmeliyiz hidayet için Rabbimize.
Hocam onları biraz izledim de çok tatmin edici cevaplar alamadım. Ama yine de araştırmaya devam edeceğim. Bilgilendirmeler için de ayrıca çok teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

1. sorunun cevabını bilmiyorum ama 2. soruyu yanıtlayabilirim. İhlas suresi bu soruyu cevaplıyor sanırım :

"Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla. De ki: O, Allah'tır, bir tektir. Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır, o, hiçbir şeye muhtaç değildir.) Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir)"
Neden işte hocam, neden tektir, bunu soruyorum ben de, neden her şeyin bir yaratıcısı varsa onun yok

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Din'de mantık arama. Peki neden namaz kılmadan önce el ayak yıkarken sizde ne diyolar ismini bilmiyorum.

Ayağın altına değilde üstüne mehs yapıyolar? Kirli olan Ayağın altı değilmi?

Mantıksız çok konu varda sadece bir örnek gösterdim.
Hatta corapla ayağına mehs yapanları bile görürüm.
İslâm akla ve mantığa uygundur, senin aklın herhangi bir şeyi almıyor diye İslâm mantıksız değildir Haşa. Ayağın Altı yıkanmıyor mu topuklarla beraber? mesh üzerine mesh ayrı bir mesele

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515

1.soruya cevap olarak her şeyi kendi yazsa mahşerde sen kabul etmeyebilirisin. Kendi bildiklerine göre yazdın şeklinde kendini savunabilirsin. Fakat mahşerde o melekler yazdıkları ile sana şahitlik yapacaklar. İyisiyle kötüsüyle kabul edeceksin.

2. Soruna cevap bulması zor çünkü bu insan mantığına pek uymuyor. İnternetteki cevaplar beni fazla tatmin etmedi. Bana burada inanç devreye giriyor gibi geliyor. Her şeyin bir açıklaması olsa kabullenirsin o zaman da inanmanın mantığı kalmaz.

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152
ben çok alıyor diye iddia etmedim?
Almıyor ise ozaman açıklamakda pek mantıklı değil. Ayrıca madem allah bize dini gönderiyor ve bize "Akıl" veriyor, Neden o dini "Akıl-Mantık" almıyor? Çünkü insana "Akıl" kullanması için verilmiş. Aklını kullanamadığı bir şeye inanması ilginç değilmi? Aklı yaratan allah neden aklı yarattı ozaman?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
İslâm akla ve mantığa uygundur, senin aklın herhangi bir şeyi almıyor diye İslâm mantıksız değildir Haşa. Ayağın Altı yıkanmıyor mu topuklarla beraber? mesh üzerine mesh ayrı bir mesele
Aslında engellenmiş üyeydin Elvin sana cevap vermeseydi bu ne diyor diye yazdığın mesajına barmağımı kıpırdatmazdım.

İslamın mantıklı olduğunu savunuyorsun öyle değil mi?

Allah insanları kusursuz yarattı diye bir ayet var sanırım.
Eğer insan kusursuz yaratıldıysa erkekleri neden sünnet yapıyorlar?

Allahın yarattığında yanlış mı buldunuz?

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152
Aslında engellenmiş üyeydin Elvin sana cevap vermeseydi bu ne diyor diye yazdığın mesajına barmağımı kıpırdatmazdım.

Screenshot_20230114_190530_Chrome.jpg

Bendede engelli?.
Öyle olsa allah sünnetli yaratırdı evet bu çok doğru.

Alioth

Asistan
Reaksiyon puanı
402
Kutsal kitaplarda malesef bir sürü cevapsız soru var, o cevapsız sorulara sadece mantık yürüterek cevap bulabilirsin ve buda kişiden kişiye değişir haliyle,zaten bu olayın adı bu yüzden inanç,inançlar asla kesin değillerdir...

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,517
Allah kendi yazsaydı eğer yarattığı zamana bağlı kalırdı.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,679

Bildiğim kadarıyla hiç bir şey kusursuz değildir olarak geçiyor. Sadece Allah kusursuzdur hepimizin kusuru var.

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,517
Bence bu ayetleri sık sorulan mantıklı sorulara göre değiştirip güncelliyorlar. Çok fazla çevirisi var ismi altında.
Tefsir ve manası da önemlidir. Mesela o ayet ve o ayetin suresi ne üzerine gelmiş. Büyük ihtimalle ahlaki bir durum vardır ve ahlakla alakalı bir ders vermek için inmiştir.

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791

2 sorunun da cevabı basit sadece düşünmeniz gerekiyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,342
Eğer birine inanmak istiyorsanız tüm kitapları okumalısınız.
İncil + Tevrat + Kuran okudum ve hiçbirisinin tarafını tutmak fikrim yok. Aslında okuduklarım bana yeter.
Siz bu kitapları okuduğunuzda gerçek dışı şeylere inanıyorsanız, ben bu kitapları okuduğumda tarihte yaşanan olayları görüyorum,

Mucizeler vesaire yazıyor derseniz eskiden çok fazla sihirbaz vardı. Pek aldırmıyorum öyle şeylere.

Hafiyye-iAbdülhamid-iSani

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,169
Almıyor ise ozaman açıklamakda pek mantıklı değil. Ayrıca madem allah bize dini gönderiyor ve bize "Akıl" veriyor, Neden o dini "Akıl-Mantık" almıyor? Çünkü insana "Akıl" kullanması için verilmiş. Aklını kullanamadığı bir şeye inanması ilginç değilmi? Aklı yaratan allah neden aklı yarattı ozaman?
almıyor ise açıklamak da pek mantıklı diye bir şey yok. aldığını iddia etmek her meselenin üstünden gelirim demektir ki Âlimlerin dahi zorlandığı mesele vardır. Akıl kısıtlıdır. bu bir terazi gibidir, terazinin belli bir kapasitesi vardır değil mi? akıl da böyledir. akıl put değildir, sınırsız değildir. aklın yetmeyeceği meseleler vardır ki Üstad Bediüzzaman Hazretleri materyalist yaklaşıma çok güzel bir şekilde cevap vermiş.

"Her şeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir. Göz ise mâneviyatta kördür"​

Skellige

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,791
İnkarcıları kendi hallerine bırakın gözleri var görmezler. Sonları çok kötü.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zaur gibi gülenlerden olmayın cehenneme girdiğinde ne kadar yalvarsa fayda vermeyecek.

yenilikci

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
120
Allah kendi yazsaydı eğer yarattığı zamana bağlı kalırdı.
Hocam bu cevap bana çok mantıklı geldi. Hem net, hem de doğrudan konuyla alakalı bir cevap. Tam istediğim gibi. Katkı sağladığınız için teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...