Allah bir sey yaratabilir mi?

paleokastro

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Gitgide komikleşmeye başladın gollum. bakalım sonu nereye varacak

Ayrıca senin forum kurallarına uymamak gibi bir eğilimin var yönetimin gözünden mi kaçıyor ne?

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
gollum Bende sana mavi hapı öneriyorum, git tabancayı al, kafana daya tetiği çekme, bir odada öyle biraz beklemen yeterli olucak, tetiği çektiğin anda öbür dünyada olucaksın, bunu düşün, Yani hayatının 1 kurşun kadar olduğunu düşün, burda neyin savaşını veriyorsun sen ya! onu düşün!

Heran ölebiliriz, Bi deprem olur mesela şimdi!, hayatının hiçbir yerinde güvende değilsin,Yoldada araba çarpar, Ormanda Kurtlar yer, Yılan sokar
Neyin savaşını veriyorsun sen ya!

stoje

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum senin içine şeytan girmiş dikkat et yanlış yoldasın Allah ıslah etsin seni

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
gollum arkadaş soru sormuş birisi senin aklın almaz demiş birisi içine şeytan girmiş falan bence bilgisi olan konuşsun böyle saçma cevaplar yüzünden inancı varsada yok olacak bence yorumlarını okudum inancı olabilir sadece bi soruda olabir... benc ebazı şeyler mantıklı tabi herşeyi demiyorum Elhamdülillah müslümanım ama görülen köy kılavuz istemez..

lobiya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Allah bir sey yaratabilir mi?" diye inanan hiçbir müslüman sormaz. Onu geçtim düşünme ihtiyacı bile duymaz. Zaten Allah' ın kendisini yoktan var ettiğini farkındadır.

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
stoje onu sen banamı diyosun, ben onu hani bu kışkırtmalar falan nereye kadar hesabında dedim, yoksa şeytan meytan girmedi, ben şeytana girerim o bana giremez ;D (Elhamdülillah) orda yazdıklarımı ben aştım, esas bir insan ölümden korkuyorsa bana göre o insana şeytan girdi,yani senin tabirince, zaten ölüceksin, ölmicekmisin, Ne kadar garip, Bana göre korkanlar garip, Onlara göre ben! ama yani bilenbilir beni :) tabi sen bilemessin ama, benim bugun şu hamsi gözlümden başka derdim yok! o.O , Şeytanlık meytanlık bi durum yok yani :D

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
allah allah tmm tmm bidaha mesaj atanın iyiki bi kaç harf yanlış yazdık tmm hayatımda ilk kez yazdığım bir kelime :S zaten ben mesajı kimin yazdığına bakmadan okuyorum hem seni niye bilmeyim nerdeyse her mesajını bilyom artık :D 1000 küsür mesajın var kişiliğini de tahmin edebilyom hamsi göz
n3_confused.png

:D :D :D :D

wbmstr

Asistan
Reaksiyon puanı
3
gollum dedi ki:
Müslüman bir toplumda doğdunuz eşiniz dostunuz anneniz babanızda geçmişten gelen birikimleriyle size islamı telkin ettiler küçük yaştan itibaren ve şimdi islamı savunuyorsunuz.
Hindistanda doğsaydınız şimdi budizmi taoizmi şintoizmi savunacaktınız

işte bunun için dünyanın 4 bir yanına sizin gibi insanlara rağmen allahın ismini peygamberimizi kitabımızı anlatmak onlarında ahiretini kurtarabilmek için dava adamı olmak için çalışıyoruz ya başka ülkelerde doğan dinimizi duymayan sizin gibi kulaktan dolma şeylerle birşeylere inananlara gerçekleri anlatmak için çabalıyoruz....

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Gollum sen orta çağa geri dönsene, mağarana ;)

kendi kıymetlinle başbaşa bırakalım seni,sende bizi inancımızla, Allah'ımız ile

Kıymetlimissss deyip dur.

Melih_78

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar Adamın Amacı Başka.Görüldüğü Gibi Bir Konu Actı Sizi Birbirinize Düşürdü.Bu Kişi Gittikçe Amacına Ulaşıyor. Gelmeyin Böyle Oyunlara!

Melih_78

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hele Şükür Yawww Sonunda Yasaklanmış. Doğru Tercih ;)

otek72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu kadar sayfa cevap yazmaya degermiydi hepsinide okudum zamanımı boşa harcadım bir gereksiz yüzünden bu kadar da emek sarfedince bende o zata şöyle sorayım sence hayvanların da böyle bir derdi varmıdır acaba akıl yokya onlarda o yüzden sordum

umutsuz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gollum dedi ki:
:D inanmak kalbi birşeydir

Sizin inancınızı herhangi bir inançtan üstün yapan nedir?
ustun yapan yıne benım ınancımdır.Benim inancım senın gıbılerının ınanclarından ustun oldugu ıcın senın gıbı insanlar (insan dedım ama neysen artık kendını hangı sıfatta goruyorsan veya kendıne bır sıfat bulabıldıysen)ınancsız olanlar yada neye ınanacagını bılmeyıp te baskalarının ınanclarıyla ugrasmaya baslarlar..
kendılerının bıle ınanmak ıstemedıklerını veya inanmaya calıstıklarını baskalarının ınanclarını kullanarak kendı kendılerını,kendı bos ınanclarına ınandırtmaya ve inanmaya calısırlar.Örnek vereyim senin actıgın konulardan bırı;Konu: Amerikan Zenci İslamı-Eljah Muhammet (bunda da yalan yanlısın cok ama neyse dogrularıda var)
Herkesın kendı oz hur ıdaresı var.İsteyen ıstedıgıne inanır.Bunu sorgulamakta ne sana ne babana ne amcana ne de bana duser.
Ama gel sen bana inan ugrastıgın seyler BOŞ..Gel İslamiyet inancıyla COŞ!!!
o da olmadı git kumda oyna sen....

musvir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dini konuların tartışma şeklinde konuşulmasına şahsen karşıyım.
Ama madem bir soru sorulmuş yanıtsız kalmamalı.
Öncelikle sınırlı insan beyninin sınırsızı bütünüyle kavrayamayacağını kabul etmeliyiz.
Allah bütün isimleriyle Ezeli ve Ebedidir. Zamanla ve mekanla kısıtlı değildir. Yani üzerinden zaman geçmez.
İslam inancında "yaratan Allah" ve "yaratmayan Allah" diye geçmiş ve geleceğe bakan bir tanımlama olmaz.
Yani Halık (Yaratıcı) ismi de Ezeli ve Ebedidir. Yani zamanla sınırlandırılamaz. O'nun için geçmiş, gelecek ve şimdiki zaman birdir. Çünkü zaman da onun yaratmasıyla olmuştur.
Tabi eski yunandaki zeus gibi bi şeye inanıyorsanız o başka.

Bir de bu şekilde bir soru soran kişi değişikliğe uğrayanın ezeli olamayacağını kabul etmiş sayılır. Madde de devamlı değişikliğe uğradığına göre ezelden gelemez, ebede gidemez. Yani sonsuz değildir, bir başlangıcı bir de sonu vardır.

Peki bu soruyu soran kişi maddenin ilk defa nasıl var olduğunu düşünüyor acaba?

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Millet bu adam bizi birbirimize düşürdümü ki?, Gerçi yndn'nin bana yazdığından bişey anlamadım, ben stoje'ye demiştim, Ya herneyse hakkınızı helal edin,Bilmeden bi hatamız olduysa affola, Allah(c.c)'a emanet olun ben yattım Zzz , Ammada çok kişi var he burda 17 tane ziyaretçi var, azönce 20 idi, Bi ara maç yapalım ;)

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
acı_gerçek dedi ki:
Millet bu adam bizi birbirimize düşürdümü ki?, Gerçi yndn'nin bana yazdığından bişey anlamadım, ben stoje'ye demiştim, Ya herneyse hakkınızı helal edin,Bilmeden bi hatamız olduysa affola, Allah(c.c)'a emanet olun ben yattım Zzz , Ammada çok kişi var he burda 17 tane ziyaretçi var, azönce 20 idi, Bi ara maç yapalım ;)
Bu hap Gelir yaa kimki bu ^^
hatta kendı gıbı bir takım cıkartsın mac yapalım 0'a karsı yenmezsek namerdim :}

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Banlanması bir çözüm değildir. Sonuçta yine üyelik alıp yine gerektiği gibi saçmalayabilir :) Bu sorunu tartışma ortamı yaratmadan, karşılıklı paslaşmalar halinde kökten halledilmesi lazım. ;)

Melih_78

Asistan
Reaksiyon puanı
1
özel.üye dedi ki:
Banlanması bir çözüm değildir. Sonuçta yine üyelik alıp yine gerektiği gibi saçmalayabilir :) Bu sorunu tartışma ortamı yaratmadan, karşılıklı paslaşmalar halinde kökten halledilmesi lazım. ;)

Adam Hiç Birşeyden Anlamıyorki Hep Kendini Haklı Cıkarmaya Calısıyor!
Hak Edene Bu Bile Az Bence!

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Yav ben kırmızı hapı merak ettiydim. Niye banladınız. :D

GAMEHUNTER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Gerçi Ban'lanmış ama yinede yazayım.

Anladığım kadarıyla gollum materyalist düşünceye sahip ve düşüncelerini başkalarına aşılamaya çabalayan bir şahıs.

Maddecilikte madde, yani evren sonsuzdan beri var ve sonsuza kadar var olacak diye tabir ediliyor.

Eğer doğru olsaydı şimdi Güneş dahil hiçbir yıldız aktif olmazdı hepsi sönmüş ve soğuk durumda olurdu.

Bilindiği gibi yıldızlarında belli bir ömrü var.

Yani evren yoktan var edilmiştir. gollum gibi ufak beyinlerin bunu kavraması mümkün değildir. Kendini zeki zannedip aklı sıra yaradılışı sorgulama yapıyor, ama akıllı olsaydı etrafındaki en ufak böceği çiçeği bile gözlemleyerek yaradılış gerçeğini kavrayabilirdi.

Bence tekrar üye falan olmaya kalkma. Boşa kürek çekme bu forumdan sana ekmek çıkmaz.

SonaDanoS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir defa daha rastlıyorum...Neden kafalar karışacak arkadaşlar? çekinceniz neden? İnanıyorsan zaten kafan karışmayacak kadar bilgi sahibisindir, karışacağı anlarda da araştırırsın, netleştirirsin kendini... Gollum'a bu noktada araştırmaya yönelik soruları için teşekkür ederim ayrıca musvir'i de bu soruların araştırılmış cevapları için kutlarım. Sorgulamadan korkmayın... sorgulama sizi inandıklarınızdan etmez, inandıklarınıza olan inancınızı kuvvetlendirir.

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Gönlüm insandır . Beşerde şaşarda. Bize göre yanlış kendisine göre doğruları vardır.

Açtığı her konuda Kur'an-ı Kerim'de bulunan surenin her hangi bir ayetini cımbızlama yöntemi ile alıp bakın şu anlama geliyor diye yönlendirme yapmaktadır.

Sureler ayetlerden oluşur. Her sure bir konudan bahseder. Bir süreyi anlamak için baştan aşşağıya okumak gerekir.

Ve yazıdığı diğer yazılarda masumca sorgulatmak istiyor. Sorgulatmak istiyorsa neden cevabını veriyor? Cevabını vermesinki bizde sorgulayalım değil mi? Kısacası yönlendirme gayreti içindedir.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
banlandığı iyi olmuşşş küfür etme derecesine geldim !!!

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
onursevim dedi ki:
banlandığı iyi olmuşşş küfür etme derecesine geldim !!!

Asla böyle birşeye girişmeyelim.Herkez doğru yolu bulamayabilir. Ayıplamak hor görmek yerine Allah yarattığı için görüşlerine saygı gösterelim. Bugün yanlıştadır yarın belki doğruyu bulabilir.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
ocaliptuser dedi ki:
gollum allah belanı versin...
Müslüman günahkara değil günaha düşmandır... günah her zaman günahtır günahkar ise tövbe ettiğinde artık günahkar değildir... Allah dilediğine hidayet eder... biz bu gün inanıyorsak imanımız varsa çok şanslıyız biz buna sevinelim şükredelim ama gaflete de düşmeyelim herşey son nefeste bitiyor... kimin ne olacağı belli değil...

fuzuuli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elbruz46 dedi ki:
ocaliptuser dedi ki:
gollum allah belanı versin...
Müslüman günahkara değil günaha düşmandır... günah her zaman günahtır günahkar ise tövbe ettiğinde artık günahkar değildir... Allah dilediğine hidayet eder... biz bu gün inanıyorsak imanımız varsa çok şanslıyız biz buna sevinelim şükredelim ama gaflete de düşmeyelim herşey son nefeste bitiyor... kimin ne olacağı belli değil...

eywallah çok güzel yazmışsınız katılıyorum...

fe.ba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendi nefisleri konusunda düşünmüyorlar mı? Allah, gökleri, yeri ve bu ikisi arasında olanları ancak hak ile ve belirlenmiş bir süre (ecel) olarak yaratmıştır. Gerçekten, insanlardan çoğu Rablerine kavuşmayı inkar ediyorlar.(Rum suresi 8)