Soru Alkole fahiş oğlu fahiş zamlar günah işleme özgürlüğüne müdahale değil midir?

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Nedir sizce ? Alkole fahişin fahişinin, fahişinin fahişi zam yapılıyor peki bu zamlar günah işleme özgürlüğüne müdahale değil midir?

Ne düşünüyorsunuz?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Aynen aynen katılıyorum.

Alkol bedava olmali ki senin gibilerin günah işleme özgürlüğü olsun...

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330
Nedir sizce ? Alkole fahişin fahişinin, fahişinin fahişi zam yapılıyor peki bu zamlar günah işleme özgürlüğüne müdahale değil midir?

Ne düşünüyorsunuz?
Alkol'ü Hiç Kullanmadım Hiç Sigara İçmedim Vb... Kötü Aliskanliklarim Yok. Burda Kalkipta Maval Okumucam Alkol Kötüdür Vs Diye Ben Seküler Bir İnsanım Yani Dini Durumlardan Çok Nefret Ediyorum. Tabiki Bu Nefret İçimde Disariya Veya Topluma Yansitmiyorum. Fakat Buna Rağmen Vucuduma Zararli Oldugu İcin Biyolojik Sebeplerden Oturu Bu Tarz Seyleri Tuketmiyorum.

Fiyatlar Konusuna Gelicek Olursak Gayet Normal. "Siyasal İslam" İle Yönetilen Bir Ülkede Faiz Günah Diye Sifirlamaya Calistiklari Dolarin İcinden Gectikleri Bir Ülkede Bu Olanlar Hak Müstahak Tabiki AKP'li Milletvekillerini Hariç Tutuyorum. Onlar Arabalarinda Burundan Pudra Şekeri Yiyebilirler.

Hem Burundan Yenmesi Normalmiş Daha Lezzetli Oluyormuş Boşa Günahını Alıyorsunuz Adamların...

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460

Ne düşünüyorsunuz?
Bir AKP klasiği.Hiç şaşırmadım.Sorsan niye böyle yaptınız? diye vatandaşın sağlığını düşünüp günaha girmesin diye yaptık derler.

Reaksiyon puanı
19,152
Bir AKP klasiği.Hiç şaşırmadım.Sorsan niye böyle yaptınız? diye vatandaşın sağlığını düşünüp günaha girmesin diye yaptık derler.
Sanki vatandaşın günaha girip girmeyeceği onlara kalmıştı. Günah işleme özgürlüğü bile yok.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Hayır devletimiz halkının sağlığını çok düşündüğü için alkole erşimi düşürmeyi hedefliyor. :D Çok yanlış değerlendiriyorsunuz olayları.

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
Hayatımda ne sigara ne de içki içtim. Kokularından ne kadar kötü bir şey olduğu anlaşılıyor. Bunlar pahalı olmalı ama çokta abartı olmaması gerekiyor.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Alköl ve sigara içen adam göz düşmanım.

Çok berbat kokuyorlar. Tiksiniyorum uzaktan durup konuşurum onlarla.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

Muhalefet çıksın biz iktidar olduğumuzda Alko ve Sigarayı ucuzlatacaz desin o zaman tutan mı var ? Gençlerim daha ucuza daha çok içsin her gece kafası güzel gezsin dedin !

Siz bilmezsiniz belki ama devletin vatandaşının sağlığını koruma zorunluluğu vardır. Bunu bazı sınırlamalar ile almak zorunda. Mesela bazı Avrupa ülkelerinde veya ABD'de alkol kullanma yaşı 21 yaş yaparlar. Başkası polisiye tedbirleri arttırır. Diğer biride vergi koyarak herkesin çok kolay ulaşmasını engellemeye çalıır.

Veya İngiltere Dünyanın en pahlaı sigarasını satar. Ortalama 21-22 dolar ! Sence ihtiyacı olduğuna veya vergi gelsin diye mi yapıyor bunu ? ( Türkiye'de 1.5$ sigaralar. ) Veya Avrupa'da çoğu ülkede sigara fiyatları 10-15$ bandındadır.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Muhalefet çıksın biz iktidar olduğumuzda Alko ve Sigarayı ucuzlatacaz desin o zaman tutan mı var ? Gençlerim daha ucuza daha çok içsin her gece kafası güzel gezsin dedin !

Siz bilmezsiniz belki ama devletin vatandaşının sağlığını koruma zorunluluğu vardır. Bunu bazı sınırlamalar ile almak zorunda. Mesela bazı Avrupa ülkelerinde veya ABD'de alkol kullanma yaşı 21 yaş yaparlar. Başkası polisiye tedbirleri arttırır. Diğer biride vergi koyarak herkesin çok kolay ulaşmasını engellemeye çalıır.

Veya İngiltere Dünyanın en pahlaı sigarasını satar. Ortalama 21-22 dolar ! Sence ihtiyacı olduğuna veya vergi gelsin diye mi yapıyor bunu ? ( Türkiye'de 1.5$ sigaralar. ) Veya Avrupa'da çoğu ülkede sigara fiyatları 10-15$ bandındadır.
Vatandaşın sağlığını koruma? ??????????? şu yazdığına gerçekten inanıyor musun? Hükümetin tek derdi hem kendi hemde yandaşlarının cebini doldurmak.Bunu siyaseti takip eden her insan bilir.Sen bugün aç kalsan yada sağlık sorunun olsa hükümet senin yüzüne bakar mı? Azcık mantıklı yorum yap.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Vatandaşın sağlığını koruma? ??????????? şu yazdığına gerçekten inanıyor musun? Hükümetin tek derdi hem kendi hemde yandaşlarının cebini doldurmak.Bunu siyaseti takip eden her insan bilir.Sen bugün aç kalsan yada sağlık sorunun olsa hükümet senin yüzüne bakar mı? Azcık mantıklı yorum yap.

Siz ne istiyor neyin savunuyorsunuz gerçekten kafalar bir milyon galiba ! Burada da alkollü mü yazıyonuz nedir ?

Paran varsa git sigarada iç alkol de iç tutan engelleyen mi var ? Saçma sapan bu tarz ürünlerde vergi sıfır olsun fiyatları düşük olsun demek akıl mantık işi değil.

Eğlencenin veresiyesi olmaz ucuzu olmaz. Paran varsa iç yoksa içme bu kadar basit.

635883

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,503

Alkollerden alınan vergiler devletlerin gelir kaynağıdır diyebiliriz. Bu arada belirli oranda vergi olmalıdır fakat abartılmamalıdır.