Alkolden sonra şimdi de sıra...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Amerikada cips ve cola' ya getirilen kısıtlamaları araştırsın biri.

EhemmiyetsiZ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Alkol Yasağı Hangi Ülkede Nasıl Uygulanır İşte Bir Kaç Örnek ;Cezayir: Bira, şarap ve yüksek alkollü içkilerin reklamlarının ulusal televizyon, yazılı medya ve reklam panolarında yer alması yasak.
Brezilya: Yüksek alkollü içki reklamlarının ulusal televizyonlarda yayınlanması ile ilgili kısmi yasak uygulanmasına rağmen diğer alkollü içkilerin televizyon, yazılı medya ve reklam panolarında reklamlarının yer alması ile ilgili bir yasak uygulaması yok.
Belçika: Devlet kanallarında alkol reklamı yasak. Alkol reklamlarına özel kanallarda izin veriliyor. Yüksek alkollü içkinin reklamı devlet ve özel kanallarda yasak.
Bulgaristan: saat 21.00'dan önce dolaylı alkollü içki pazarlaması yasak. Yüksek alkollü içkinin alkol reklamı yasak.
Finlandiya: hafif alkollü içkiler için 07.00-20.00 saatleri arası alkol reklamı yasak. Yüksek alkollü içkilerin reklamı yasak. Reklam panolarında sadece bira ve şarap reklamları yer alabiliyor.
Fransa: ulusal televizyonlarda bira, şarap ve yüksek alkollü içkilerin reklamları kesinlikle yasak, yazılı medyada kısmi yasaklar uygulansa da reklam panoları ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmuyor.
Macaristan: devlet kanallarında alkol reklamı kesinlikle yasak. Yüksek alkollü içkiler 18.30-21.30 saatleri arasında özel kanallara reklam bulunmuyor.
İngiltere: kamu kanallarında hiçbir reklama izin verilmiyor. Diğer kanallarda alkol reklam yasağı bulunmuyor. Ayrıca yazılı medya ve reklam panoları ile ilgili kişi ve kurumlarda gönüllü sözleşmeler imzalanmış durumdu. Böylece bu yerlerde alkol reklamları ile ilgili kısıtlamalar bulunuyor.
İtalya: yüksek alkollü içkilerin reklamı yasak.
Litvanya: 06.00-23.00 arası hiçbir alkol reklamı yok.
Malta: 06.00-21.00 arasında alkollü içkiler için reklam yasağı uygulanıyor.
Hollanda: 06.00-21.00 arasında alkollü içkiler için alkol reklamı yasak. Ayrıca 06.00-21:00 arasında alkol firmalarının kanallardaki programlara sponsor olmasına izin verilmiyor.
Portekiz: 07.00-22.30 arasında alkol reklamları yasak.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Artık spor'a da karşıyım, tüm spor kulupleri kapatılmadı, federasyonlar lağvedilmeli, tüp toplar bıçakla patlatılmalı. Yarın öbürgün bir gencimiz spor yaparken kalp krizi geçirirse, maç sonunda kolu bacağı kırılırsa, kafasına taş isabet ederse, üzüntüden tansiyonu yükselir kalpten giderse, rakip takımın tahrikleri sonucu boğazına yapırşır yaralanırlarsa bunun hesabını kimse veremez mazallah.
Ben ortada bi yasak göremiyorum açıkcası herşey vatandaşın daha iyi bir hayat yaşayabilmesi için.. Daha yaşaılabilir bi ülke için. Daha iyi bi nesiler için..

Ama tabi siz herşeye muhalif olacaksınız yaa illaki size sadece şöyle cevap verip geçmek gerekiyor.. HEE HEE TABİİ TABİİ DOĞRU DOĞRU Yani bi nevi kale almamak..

rtgrlndr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
burada sırf muhalefet olsun diye konuşan daha doğrusu "boş konuşan" bir kaç arkadaş var. Yasaklandı diye boru öttürüp duruyorsunuz. İçki içmek yasak değil bu ülkede. Belli saatlerde satılması yasak. Bence de gayet mantıklı. Siz de sarhoşun biri sezin ailenizden birini alkollü araç kullanırken biçtiğinde yasaklanmasını istersiniz. Ama size dokunmayan yılan size dokunana kadar bin yaşasın anlayışı ile devam edin siz.

Burada cips vs yasaklanmıyor ama siz yasaklanmış gibi tellallık yapmaya şimdiden başlamışsınız. Yasaklanan reklamının yapılması.

Neyse bu hamur çok su götürür siz tellallık yapmaya devam edin. İşiniz zor. Kolay gelsin.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
köprüye girişlerde arabada tek kişi olması da yasaklansın..

Oqunes

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Güzel haberler bunlar iyi bakalım.İşin içinden başka bir şey çıkmasında.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Ben ortada bi yasak göremiyorum açıkcası herşey vatandaşın daha iyi bir hayat yaşayabilmesi için.. Daha yaşaılabilir bi ülke için. Daha iyi bi nesiler için..

Ama tabi siz herşeye muhalif olacaksınız yaa illaki size sadece şöyle cevap verip geçmek gerekiyor.. HEE HEE TABİİ TABİİ DOĞRU DOĞRU Yani bi nevi kale almamak..

Benimle muhattap olmak istemiyorsan muhattap almayacaksın o zmn :) Ben insanlığın refahı, iyiliği, sağlığı, huzuru için bu ileri demokratik önerilerimi yaparken kişileri ile değil tüm insanlığı muhattap aldım besela:)

**

Çarşı herşeye hatta kendine bile karşı, muhaliflik konusunda benden aşağı kalır yanları yoktur onlarında ayrıca.

**

Hani analarımız bacılarımız kızlarımız kadınlarımız sokaklarda gece gündüz farketmeksizin rahat gezmelerini dolaşmalarını istiyoruz ya, bunun için de süper bir fikrim var.

Reşit olan her erkek kısırlaştırılsın, *ipisi kesilsin, hadım edilsin, cinsel münasebet yasaklansın, böylelikle kadınlarımız her vakit gönül rahatlığıyla sokaklarda gezebilirler, kimse onlara sarkıntılık yapıp taciz edemez, etse bile anca kuru lafta kalır. Malum bu pantolonda durduğu gibi durmuyor bu meret, insanın aklını başından alır, kendini kaybettirir, uçkurunun derdine düşmüş bir erkeğin önünde kimseler duramaz, sırf bu yüzden tacizleri tecavüzleri geçtim ne namus cinayetleri işlenmiştir kimbilir. Herşey kadınlarımızın namusu için. Mevcut haliyle hepimiz potansiye tecavüzcü, tacizciyiz, azcık kontrolümüzü ve dikkatimizi kaybettiğimiz anda çok vahip sonuçlar doğabilir özellikle saat 22:00'dan sonra. Hem tüm ahlaksızlıkların temeli bu değil mi, ahlaklı bir toplum için böyle bir fedakarlık çok mu. Yarın öbürgün karım kızıma biri tacizde bulunursa bunun hesabını kim verecek? Kadınlarımızın namusu milletimizin namusudur, öyle yapan var yapamayan var demeyin, artık devir değişti bunun yasadışı mavi ilaçlar üretiliyor, ekmek arası okul kapılarında satılıyor, gençlerimizin ahlağı terbiyesi ile oynuyorlar. Alkol bunun yanında hiç kalır o derece.

Tabi böyle bir durumda nesillerimizin devamı nasıl sağlanacak diye sorcaksınız. Kısırlaştırılmadan önce herkesden sperm örnekleri alınıp sperm bankasında depolanır ve daha sonra çiftlikler kurulur. Hekerse en az 3 çocuk hakkı verilir ve bu çiftliklerde devletimizin belirlediği eğitim ve ahlak anlayışıyla yetiştirilip yaşı geldiğinde ailelerine teslim edilir.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bakıyorum da çok güzel galeyana gelmişiz... Tabii bunu fırsat bilenler hemen piyasada her zamanki yerlerini almışlar.. :)

Gayet normal bir durum... Herşey olması gerektiği gibi vuku buluyor.. O yüzden bunu yadırgamak yanlış olur. Ben sadece bizim meşhur irancıları niye göremedim ona şaşırdım.. "Aman Allahımmm ülkemiz irana dönüyor", "ahaa ben size dedim şeriat geliyor işte" diyenlere pek rastlamadık burda.. Ama replikaları var yer yer...

Ne çok içki seven varmış arkadaş... Kör ölür badem gözlü olur misali... İçki şişesinden bir özgürlük anıtı da yaparlar yakında...Sürekli o özene bözene bir hal aldığınız yabancı gelişmiş ülkelerde olan içki ve reklam yasaklarını bizde görünce hemen VAY EFENDİMci oluyoruz.. Ne hikmetse muhalefetimiz bile işimize gelen konularda ve işimize geldiği gibi cereyan ediyor..

Peki nedir istediğiniz?
Adına "Özgürlük" dediğiniz bu kavram adına;
- 24 saat o aptal TVlerde alkol, uyuşturucu, çerez reklamları mı yayınlansın?
- Sokak ortasında millet deliler gibi öpüşüp koklaşsın mı, sevişsin mi?
- Devlet içki uyuşturucu ve diğer tüm zihni öldüren keyif verici maddeleri kullanmaya mı teşvik etsin?
- Okullarda çocuklara içki mi dağıtılsın?
- Herkes tarafından Türklerin icadı olarak bilinen yoğurt, ayran piyasadan mı kaldırılsın?
- "Milli içeceğimiz Ayrandır" diyenleri mi doğrayalım?

Ne istiyorsunuz be kardeşim? İçki, uyuşturucu, obezite, fast food, GDO, yağlı cipslerle bezenmiş bir cennet mi istiyorsunuz?

Buysa isteğiniz diyecek birşey yok.. Hakkınızı aramaya devam edin o zaman.. inşAllah başa geçer de vatanı kurtarırsınız...
Hariçten gazel okuyan tüm muhalif kardeşlerime selam olsun.. Siz böyle devam ettikçe zaten bu iktidarın sırtı yere gelmeyecek.. Bu adamların elini sağlam tutanlarda sizlersiniz zaten..

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
İçki Yasaklanmalı

Çünkü artık toplum içkiye göre şekillenmeye başladı, tüm kurallar içkiye göre koyuluyor.
Okullarda zorunlu içki dersleri var, seçme şansınız yok.
Devlet çocuğunuzu içkici olarak yetiştirmeyi kendine görev edinmiş durumda.
Ya içki içersiniz ya bu diyardan gidersiniz gibi bir durum var.

Toplumu çok içki içen, az içki içen, ve hiç içki içmeyen diye bölünüp kutuplaştırılıyor.
En çok içki içenin en ahlaklı, en dürüst, en yüce insan olduğuna inanan,
yeterince içki içmeyenleriyse ahlaksız, vicdansız olarak görenler var.

İçki baskısı yapmayı kendilerine hak sayıyorlar, bu yüzden artık her türlü tercihinize karışabiliyorlar.
Mesela içki adabına göre düşünmeyen insanları, içkiye hakaretten hapse atabiliyorlar.

Çünkü içki içenler yarı gizli örgütler kuruyor.
Hükumeti, eğitim kurumlarını, emniyeti, mahkemeleri, futbol federasyonunu, orduyu yani kısacası tüm kumları ele geçirip devlet içinde devlet kuruyorlar.
Kendilerinden olanları ihalelerle zengin edip kendinden olmayanlara yaşama şansı vermiyorlar.

Bilimsel gerçekleri bile içkiye göre yorumlayıp hoşlarına gitmeyen şeylerin söylenmesini suç sayıyorlar.
Örneğin Galileo gibi bir bilim adamı "Dünya bir şarap fıçısı değildir, yuvarlaktır, dönüyor." dediği için giyotine gönderilebiliyor

İnsanları içkiyle uyutup paralarını pullarını ellerinden alan dalavereciler var.
Tekila tedavisi uygularken müridinin ölümüne sebep olan, meyhanesine gelen kadınları sıradan geçiren barmenler var.

Radikal içiciler insanları beline kadar toprağa gömüp taşlayarak öldürüyorlar, şehir meydanlarında kırbaçlıyor, vinçlerle asıyorlar.
O kadar ahlaklılar ki çocuk yaştaki kızlarla evlenmeyi kendilerine hak görüyorlar.

İçki seçimindeki farklar yüzünden dünya kan gölüne döndü.
Öreğin rakı içenler şarap içenlerin üzerine bomba atıyor, bilgisayar oyunu oynar gibi insan öldürüyor.
Şarap içenler rakı içenlerin kafasını "Tek içki şaraptır, tek içki şaraptır" diyerek kesiyor, sağa sola bomba koyuyor, masum insanları öldürüyor.

Aynı içkiyi içen insanlar bile bakış açıları farklı olduğu için birbirlerini öldürüyor.
Mesela biranın yanında fıstık yenmesini gerektiğini savunan biracılar, fındık yenmesi gerektiğini savunan biracıların kapılarına işaret koyabiliyor.
Evlerini yakıp anne karnındaki çocukları bile öldürecek kadar canavarlaşabiliyor.

İşte bütün bunlardan dolayı içkinin kontrol altına alınması gerekiyordu, yasaklara karşı değilim.
Yaşasın ileri demokrasimiz...

Konuyla ilgili bir arkadaşın yorumu!

sinangj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne yapacaklarini sasirdilar artik. bakalim sirada ne var :hammer:

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
:)Kendim sorup kendim cevaplamış gibi oldum.

Bundan daha zararlı ne mi olabilir, tabikide DİN!

Dinler yasaklansın, camiler, sinegoglar, kliseler vb yasaklansın, dua edenler fişlensin, Kuran-ı Kerim'ler toplatılsın, Nihat Hatipoğlu, Yaşar Nuri Öztürk ve diğer hocaların hepsi gözlem altında tutulsun, haftada 1 karakola imzaya gitsinler.

Nede olsa insanlık tarihi boyunca en çok din savaşları yüzünden insan kaybettik! İmparatorluklar yıkıldı, çarmıha gerildi, seferler düzenlendi, şehirler kılıçtan geçirildi, gaz odalarında zehirlendi, ülkeler işgal edildi, gökdelenlere çarpıldı, otellerde yakıldı, sokaklarda taşlandı, mahallede bıçaklandı. Bundan daha zararlı ne olabilir?
vay be! kimin aklına gelirdi bu konu altına böyle torum yapılacağı. tebrikler arkadaşım. daha da ileri derekelerde bulunman temennisiyle...

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Evet Hocam Haklısın. Tamamen benim hatam. Yargısız infaz yaptım, O yüzden Özür Dilerim.
İşin o kısmını düşünmeden yazdım o mesajı. Bilgi ve hatırlatma için teşekkürler.

Rica ederim.
İyi forumlar.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Artık spor'a da karşıyım, tüm spor kulupleri kapatılmadı, federasyonlar lağvedilmeli, tüp toplar bıçakla patlatılmalı. Yarın öbürgün bir gencimiz spor yaparken kalp krizi geçirirse, maç sonunda kolu bacağı kırılırsa, kafasına taş isabet ederse, üzüntüden tansiyonu yükselir kalpten giderse, rakip takımın tahrikleri sonucu boğazına yapırşır yaralanırlarsa bunun hesabını kimse veremez mazallah.
biri de senin konuşmanı filan yasaklasa, mazallah yarın bir gün kafana gökten bişey düşer :)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Bende kızların son rüyası erkeklerin kabusu "desenli taytlar" yasaklandı sanmıştım ):

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Alkolden önce alkoldan sonra manidar.
Video ile ilgili sdn de açılmış konu

[video=youtube;-iec_vBt5xo]http://www.youtube.com/watch?v=-iec_vBt5xo&feature=plcp&context=C3634451UDOEgsToPD skK_SpnsM5jH7SHMzNQsglPm[/video]

ozersworld

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Burada her şeye muhalefet olup iktidarı eleştirip duranlar oy verme günü geldiğinde doğru düzgün oy verecek bir adam olmadığını görünce bu iktidara oy verirler. Sonrada boş boş konuşup dururlar. Bazı muhalifler gibi. Eleştirinde biraz mantıklı olsun.