Alkol reklamı tıklamada dünya rekoru kırıyor

Reaksiyon puanı
10,327
[h=2]Alkol reklamı tıklamada dünya rekoru kırıyor[/h]
[video=youtube;AwwC7Ha2eVc]http://www.youtube.com/watch?v=AwwC7Ha2eVc[/video]

İngiltere’de, alkollü araç kullanımını engellemek için hazırlanan reklam 2 günde izlenme rekoru kırdı. İçkili bir mekanın tuvaletinde çekilen reklamda tuvaletin aynasına bakan insanlar aniden camın kırılıp kanlar içinde kalan maket bir insan kafanın camdan fırlamasıyla şok oluyor. İnsanlara daha sonra ise bunun bir sürücünün yayaya çarpması sonucu oluşan etkinin aynısı olduğunu anlatılıyor. İngiliz Hükümeti’nin alkollü araç süren insanları caydırmak için hazırladığı projede insanlar tuvaletin aynasına baktıkları sırada cam kırılıyor ve kanlar içinde kalmış maket bir insan kafası dışarı fırlıyor. İnsanlar korku içinde ne olduğunu anlamaya çalışırken daha sonradan bunun bir aracın yayaya çarpması sonucu oluşan etkinin canlandırması olduğunu anlıyorlar.

Reklamı hayata geçiren reklam şirketi yetkililerinden Leo Burnett bu videoyu insanların düşünmesi için yaptıklarını ifade ederek reklamın hükümetin yolları daha güvenli hale getirmek için uyguladığı bir kampanya olarak adlandırdıklarını kaydetti. Görüntüleri 2 günde yaklaşık 2 milyon insanın izlediğini de ifade eden Burnett son 30 yılda halen ölümlerin yüzde 15’inin kazalar sonucu olduğunu ve 2011 yılında 280 insanın alkollü araç kullanımı sonucu oluşan kazalarda hayatını kaybettiğini belirtti.

kaynak

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Müthiş.Ne güzel şeyler düşünüyor adamlar.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Güzel reklam ama açıkayıcı yazı olmasa anlaşılmıyor pek fazla. :)

CMYK

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İyi yapmışlar ama bu balık baştan kokar.

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İyi düşünmüşler ama Açıklayıcı yazıyı ingilterede kamera şakası diye koysaydın itiraz etmezdik :)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Fikir güzel lakin alkolden çok kamera şakasına çeker ilgiyi.

CyberShot

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Güzel şaka.Adamlar bundan sonra değil alkol kola içtikten sonra bile araba sürmeye cesaret edemezler.:):sneaky2:

sevdimsadece

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bizim ülkemize gelmez bu sosyal mesajlı reklam Şeriat geldi derler buseferde Reklamın yapıldıgı mekanda direnişe geçerler sonra başbakan bunlar çapulcu der haydi al başına belayı olan benim senin gibi gariban işinde gücünde ekmeginde olan vatandaşa olur eve işten 1 saate giderken 3 saatte gidersin hergün gittigin durak artık yok olur çünkü eylem sebebi ile duragı kırmışlardır zar zor otobüs gelir giderken otobüste araba önüne geçmeyin diye uyarınca vatan hainleri diye otobüsün camını kırarlar eve giderken vs vs bence yok abisi alkol iyidir durun şimdi karıştırmayın ortalığı

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
canlı canlı göstermişler :) yazıdan daha etkili olduğu kesin :)

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Madem Türkiye'de alkol yasaklanıyor bence araç kullanımı yasaklansın trafik kazalarını kökten önleriz hatta kadınlar hiç kullanmasın araç malum iran'da devlet kadınların kötü araba kullandığını biliyor ve halkın sağlığını düşündüğü için kadınlar araba kullanamıyor. Türkiye'de de böyle bir hamle bekliyoruz hadi bakalım sıra onda ... Sonra saçlarımız üşümesin diye kadınlara örtünme zorunluluğu da gelir hasta olmasın malum insanlarımız sağlığımızı koruyalım ...

sevdimsadece

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Madem Türkiye'de alkol yasaklanıyor bence araç kullanımı yasaklansın trafik kazalarını kökten önleriz hatta kadınlar hiç kullanmasın araç malum iran'da devlet kadınların kötü araba kullandığını biliyor ve halkın sağlığını düşündüğü için kadınlar araba kullanamıyor. Türkiye'de de böyle bir hamle bekliyoruz hadi bakalım sıra onda ... Sonra saçlarımız üşümesin diye kadınlara örtünme zorunluluğu da gelir hasta olmasın malum insanlarımız sağlığımızı koruyalım ...

Yorum yapacaktım vazgeçtim değmez dedim yazarken

volbo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
insan izlerken bile bir şekil oluyor :D
[video=youtube;e82drchBSJM]http://www.youtube.com/watch?v=e82drchBSJM[/video]

Asylum

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yazıyı okumadan direkt videoya baktım bakmaz olaydım fena korktum