Alkol Kullanıyor Musunuz?

Alkol Kullanıyor Musun?

• Evet

Kullanılan: 33 16.9%
  • Çok Az

Kullanılan: 27 13.8%
  • Çok Fazla

Kullanılan: 11 5.6%
  • Hayır

Kullanılan: 124 63.6%

• Kullanılan toplam oy
    195

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Berkin hocam, sen içmiyorsun ama maşallah bu konu oldukça dikkatini çekmişe benziyor. :)

Adam olan her yerde adamdır demişsin, ben daha güzelini(!) söyleyeyim, akılsızın birisi şiirinde yazmış:

İkimiz de gelsek kıldan köprüye,
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim

Arkadaş düz yolda yürüyemiyor kıl köprüden geçecek. :D (Söz gelimi.)
Hocam afedersin ama alkol "adam olan veya olmayan" ayrımını yapan bir madde değildir. Nasıl ki narkozu yeyince adamsan da değilsen de bayılıyorsun, alkol de böyle bir olaydır, nihayetinde soyut bir şey değildir, biyolojik bir faaliyettir vücudun alkole tepkisi. İstediğin kadar adam ol, eşik değerini aştığın zaman yamulacaksın.

Üstelik de ne kadar sarhoş olursan, o kadar çok "ben sarhoş olmam" diyorsun. :D Yani ne kadar "ben sarhoş değilim" diyorsa adam, o kadar sarhoştur, çok diyorsa çok sarhoştur.

Çok kaba tabir kullanıp vicdan mastürbasyonu deyimine gelince, böyle akılsız kimseler adamlığı alkolle sınarlarsa, içmeyenler de gayet tabii, gurur duyarlar. Zira alkol içmemek doğru olandır ve yanlış olanla gurur duyan, hatta doğru olanla dalga geçecek kadar aptallaşanlar karşısında refleksif olarak doğruyu yapan kendiyle gurur duyar, bunda da bir mahzur göremiyorum.

Sevgiler.

turgay_1905

Asistan
Reaksiyon puanı
2
mutluluğu haram şeylerde arayanlar hiçbir zaman mutluluğu ve huzuru bulamazlar.

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Elmacik sen uçmuşsun ya gerçekten... Arkadaşlar isteyen içer isteyen içmez özgür dünya ve içmeyenler içenleri yargılayamaz böyle bir hakları yok :) Günahı bizim boynumuza kardeşim içiyoruz keyfimizle hayret birşey , biz içmeyene birşey diyormuyuz ama maşallah içmeyenler ve içmediğini iddia edenler cennette yerleri garantiymiş gibi davranıyor. Meydan boş atıp tutmak sağı solu yargılamakta serbest ve tabi felsefe parçalamakta. İsteyen buyursun gelsin Kıbrıs'a ben gelene masanın kralını kurarım içkili içkisiz , önemli olan muhabbet....

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Maxxdump, kardeşim biz kimi yargıladık söyle bakalım? :) Biz size için veya içmeyin direktifi de vermedik, sosyal olarak buna hakkımız da yok. Dolayısıyla biz karışmadık içen veya içmeyene, neden böyle bir yorum yaptın?

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Maxxdump, kardeşim biz kimi yargıladık söyle bakalım? :) Biz size için veya içmeyin direktifi de vermedik, sosyal olarak buna hakkımız da yok. Dolayısıyla biz karışmadık içen veya içmeyene, neden böyle bir yorum yaptın?

Sadece ilk cümlem senin içindi yanlış anladın , mesajın geriye kalanını ortaya söyledim :devil:

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
icmesini bilene
zevku sefadir raki
icmeyi bilmeyene
cevri cefadir raki

bir munasip miktari
muhabbet anahtari
kacirirsan kantari
cana ezadir raki

essek icince zirlar
kopek icerse hirlar
kedi icse tirmalar
insanlaradir raki

yarattigi ahengi
ne saz verir ne cengi
terbiyenin mihengi
dense sezadir raki

nukte cinas anlayan
aheng-i bezme uyan
icip zirvalamayan
iste onadir raki

adabi erkani var
zamani mekani var
kimin ki iz'ani var
ona sifadir raki

mirkelamoglu der ki,
had bilmezsen eger ki,
oyle rusva eder ki,
basa beladir raki

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
92
icmesini bilene
zevku sefadir raki
icmeyi bilmeyene
cevri cefadir raki

bir munasip miktari
muhabbet anahtari
kacirirsan kantari
cana ezadir raki

essek icince zirlar
kopek icerse hirlar
kedi icse tirmalar
insanlaradir raki

yarattigi ahengi
ne saz verir ne cengi
terbiyenin mihengi
dense sezadir raki

nukte cinas anlayan
aheng-i bezme uyan
icip zirvalamayan
iste onadir raki

adabi erkani var
zamani mekani var
kimin ki iz'ani var
ona sifadir raki

mirkelamoglu der ki,
had bilmezsen eger ki,
oyle rusva eder ki,
basa beladir raki

Çok güzel tşkler paylaşım için:)

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhaba,

İstediğin kadar adam ol, eşik değerini aştığın zaman yamulacaksın.

Mesele eşik değerde zaten. Bu arada vicdan mastürbasyonu kaba bir tabir değil sanırım, tekrar düşündüm de... :P

Güzel günler dilerim

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Eşik değeri aşmayınca her şey yolunda mı Berkin hocam? Sanırım yazının gei kalanıyla pek ilgilenmedin. :|

Vücudun, alkole biyolojik olarak verdiği tepki, ne kadar içersen iç aynıdır, sadece daha çok içersen daha çok zarar görürsün prensibi işler. Yani bir yudum da içsen vüdut ona belli bir tepki oluşturacak ve sonuçta zararını mutlaka göreceksin.

Vicdan konusuna gelince, onu da okumamış olmalısın, bence gayet yeterli bir açıklamaydı hocam. ;)

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
alkolü nekadar içersek içelim aynı ha
ozmn yediğimiz kullandığımız çoğu yiyecekte alkol var
netcez :D

içerim ,tabi hayvan gibi değil insan gibi..
içmesini bildinmi sorun yok ;)
içenede karışmayın
kaç yaşında adam herkes zararını varsa zararını yaraı varsa yararını ayırt edicek zekaya sahiptir herkes ;)

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Berkin hocam, sen içmiyorsun ama maşallah bu konu oldukça dikkatini çekmişe benziyor. :)

Adam olan her yerde adamdır demişsin, ben daha güzelini(!) söyleyeyim, akılsızın birisi şiirinde yazmış:

Arkadaş düz yolda yürüyemiyor kıl köprüden geçecek. :D (Söz gelimi.)
Hocam afedersin ama alkol "adam olan veya olmayan" ayrımını yapan bir madde değildir. Nasıl ki narkozu yeyince adamsan da değilsen de bayılıyorsun, alkol de böyle bir olaydır, nihayetinde soyut bir şey değildir, biyolojik bir faaliyettir vücudun alkole tepkisi. İstediğin kadar adam ol, eşik değerini aştığın zaman yamulacaksın.

Üstelik de ne kadar sarhoş olursan, o kadar çok "ben sarhoş olmam" diyorsun. :D Yani ne kadar "ben sarhoş değilim" diyorsa adam, o kadar sarhoştur, çok diyorsa çok sarhoştur.

Çok kaba tabir kullanıp vicdan mastürbasyonu deyimine gelince, böyle akılsız kimseler adamlığı alkolle sınarlarsa, içmeyenler de gayet tabii, gurur duyarlar. Zira alkol içmemek doğru olandır ve yanlış olanla gurur duyan, hatta doğru olanla dalga geçecek kadar aptallaşanlar karşısında refleksif olarak doğruyu yapan kendiyle gurur duyar, bunda da bir mahzur göremiyorum.

Sevgiler.

Çok güzel tespitler. :icon_:

sahmaran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hafta boyunca sabah 9 gece 12 mesai yapmış ve şu anda damarların da 1 doz rakı varsa 10 doz dostlarla sohbet muhabbet olan ve ağzıyla içen bir adam olarak sözü Edip Harabiye bırakmak istiyorum.

Ehline helaldir na ehle haram
biz içeriz bize yoktur vebali

LEONX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende bi acı gave alım içine acıda atın ha acı dedim :D:D

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
netcez :D

Niyet önemli. İçki niyetine içiyorsan ...=:twisted:

2 aydır içmiyorum. Çok nadir içerim o da 1-2 bira . Öyle" ben şu kadar içtim bu kadar içtim rakıyı sek içtim bu alemde tekim" diye hava atan tip'lere gıcık olurum.

Savunulacak birşey değil. İçersen sonuçlarına katlanacaksın birader:yes: if you can

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Tam 14 sayfa... Soru aslında "Aklınızı Kullanıyor musunuz?" olmalı... Zira şıklarda, konuda tamamen aynı.

Evet...

Çok Az...

Çok Fazla...

Hayır...

Şimdi diğer soruya gelelim. "Alkol Kullanıyor Musunuz?"

Mesajları okurken biran meyhane ortamı oluşmuş onu farkettim ve sabırla biri çıksada güzel konuşsa diyerek bekledim. Birkaç mesaj okudum aralarında üstad Elmacik'ınkide mevcut, çok mutlu oldum. Hepsi sağolsun. Allah onlardan razı olsun.

İçki içmenin hiçbir şekilde savunması olamaz. İnsan ne olursa olsun savunamaz. Şucuyum, bucuyum... Farketmez. Herkesin çok iyi bildiği üzre alkol vücuda zararlıdır. Bu sebeptendir ki İslam ona Haram demiştir. Nerden mi biliyorum? İşte burdan;

Ayetler,

"Ey İman edenler! içki (hamr), kumar, dikili taşlar ve fal okları şeytanın işlerinden bir pisliktir" (el-Mâide, 5/90)

"Sana içkiyi ve kumarı sorarlar, de ki. "Onlarda hem büyük günah hem de insanlar için bazı faydalar vardır. Ancak günahları faydalarından daha büyüktür" (el-Bakara, 2/219)

"Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak şeytanın amelinden bir murdardır. Bunlardan kaçınınız ki, felaha eresiniz. Şeytan içki ve kumarla aranıza kin ve düşmanlık sokmak, sizi Allah'ı anmaktan ve namazı kılmaktan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?" (el-Mâide, 5/90-91)

Hadisler,

"Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da haramdır" (el-Askalânî, Bulûgu'l Merâm, Terc. A. Davudoğlu, lV, 61 vd.).

"Her sarhoşluk veren şey şaraptır ve her sarhoşluk veren şey haramdır. Bir kimse şarabı dünyada içer de ona devam üzere iken Tövbe etmeden ölürse âhirette kevser şarabını içemez" (Müslim, Eşribe, 73).

Hz. Peygamber'e ilaç için şarap yapmanın hükmü sorulunca; "Şüphesiz şarap deva (ilâç) değil aksine derttir" buyurmuşlardır.(el-Askalânî, a.g.e, IV, 61).

"Peygamber (s.a.s) içki konusunda on kişiyi lanetlemiştir: Sıkan, kendisi için sıkılan, içen, taşıyan, kendisi için taşınan, içiren, satan, parasını yiyen, satın alan ve kendisi için satın alınan..." (Tirmizî, Büyû', 59; İbn Mâce, Eşribe, 6).

"Şüphesiz Allah içkiyi haram kılmıştır. Bu ayeti haber alıp da yanında içki bulunan kimse, ondan içmesin ve satmasın..." (Müslim, Müsâkât, 67; bk. Buhârı, Megâzî, 51; Büyû, 105, 112; Müslim, Büyû, 93; Fer', 8; İbn Mâce, Ticârât, 11; Ahmed b. Hanbel, II, 213, 362, 512, III, 217, 324, 326, 340; İbn Kesîr, Muhtasaru Tefsîri İbn Kesîr, Beyrut (t.y), I, 544-547).

Aklı olan adam alkol kullanmaz beynini kendine saklar... Birkaç kadehle paylaşmaz...

Hayırlı Günler.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Teşekkürler mavinok.ta
Özellikle sondan 2. hadisi arıyordum. Allah (c.c) razı olsun...
"Peygamber (s.a.s) içki konusunda on kişiyi lanetlemiştir: Sıkan, kendisi için sıkılan, içen, taşıyan, kendisi için taşınan, içiren, satan, parasını yiyen, satın alan ve kendisi için satın alınan..." (Tirmizî, Büyû', 59; İbn Mâce, Eşribe, 6).

Gaflet bize neleri unutturmuyor ki...maalesef

suyat

Asistan
Reaksiyon puanı
2
her erkek bence hayatında bir kerede olsa denemeli

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
eray045 dedi ki:
netcez

Yediğimiz yiyeceklerdeki alkol ile burada bahsettiğimiz alkolün aynı olmadıklarının bilimsel ıspatına mı girişelim şimdi? Birden hababam sınıfı geldi aklıma, "iyi alkollere örnek verin", inek Şaban'ın cevabı: "yeni rakı, tekirdağ da olabilir"..

Arkadaşım, Kimya'daki alkoller sınıfı oldukça, ama oldukça geniştir. Yüzlerce alkol çeşidi vardır ve bunların yeni rakı ile, tekirdağla alakası yoktur; biz burada terimsel manada kullanmıyoruz "alkol" sözcüğünü. Bizim "alkol"den maksadımız, terimsel değil, sözlük anlamıdır, yani sarhoş edici şeyler.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
içen arkadaşlar arasında alkolün zararlı veya haram olmadığını bilmeyen var mı?
yoktur.varsada öğrenmiş oldular.şimdi neyin tartışması yapılıyor ki?içmeyene iç diyen yok.içene içme diyen yok.diyen varsa zaten o adama diyecek birşey yoktur.bende içiyorum.anca kutlamalarda özel günlerde filan.yoksa canım sıkıldığında kafama estiğinde içmem.insan gibi yani.ayrıca öyle yorumlar vardı ki ilk sayfada.sanırım yazanın kafası iyimiş o sıra.özenti gençlik işte...

october

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben ağzıma bardak koymuş adam değilim çünkü hep şişeden içerim. :stuart:

hfy44

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben kullanmıyorum biara içtim ama bıraktım iykide bırakmışım zaten sigara hayatımı mahfediyor onuda bırakırsam çok iyi olacak ama ben bırakıyorum o beni bırakmıyor :)
kardeşim seninde 15 yaşında içki içmene üzüldüm hemşerin olarak
:(

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Yok abijim ne içkisi gelseni bir öpim :saddam: gel abi :no: opjem :mrgreen:

asi_53

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bir kaç kez içtim ondan sonra anladımki hiç bir yarary yok daha içmemeye karar verdim

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
sen içmemişsin bea babam

hehe bi kere iç. bi daha içmem dersin.
bi daha iç. güzelmiş dersin.
bi daha iç bi daha verin dersin... bira için söylüyorum.

:D:D kendimden biliyorum. yalnız hemen rakıyla başlama. ilk önce

efes normal bira 1 kutuyu zorla .
sonra efes fıçı bira sadece 1 şişe.
sonra efes bira extra günde 1 adet kutu...

sonra konyakla devam edersin. miktarına sen karar ver. kış günlerinde yanında taşı. sımsıcak yapar adamı. sobanın karşısındaymışsıın gibi.

sonra paran varsa üzüm şarabı al. arkadaşın da olsun. çünkü hepsini içemezsin...

bakmışsın bir anda kewsh olup çıkmışsın dediklerimi yaparsan 1 ayda ;)

sonra ne içersen iç anasını satim :):twisted:

ben de böyle başladım 2 yıldır 12 yaşımdan beri içiyorum... Volkan ABi'm sağolsun

buraqq

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Niyet önemli. İçki niyetine içiyorsan ...=:twisted:

2 aydır içmiyorum. Çok nadir içerim o da 1-2 bira . Öyle" ben şu kadar içtim bu kadar içtim rakıyı sek içtim bu alemde tekim" diye hava atan tip'lere gıcık olurum.

Savunulacak birşey değil. İçersen sonuçlarına katlanacaksın birader:yes: if you can

böbrekleri temizlesin diye su yerine mi içcez kardeş :D:arabia: