Graffyavuz
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 211
Pandemiden önce evet kötüleşmeye başladı bykemalin umudu fetö darbeyi yapamayınca abd abisine ağlayip gizli ambargo ve türkiyedeki işadamı kılıklı paylaçolar yatırımları çektiler kimi yurt dışına çıkardı kimi dolara yatırdı. Onların devleti yardım eder tabi ör almaya devleti bizimle aynı nüfus hemen hemen ama aldığı verği bizim devletin aldığı verğiden en az 7 8 kat daha fazla inanmazsan araştır. Maalesef çiftçi ve köylü ahalimiz hala dededen kalma yöntemlerle tarım yapıyor ne öğrendiyse aynısı uyğuluyor. Ziraat mühendisi bazı gençler doğru tarımla zengin oldular. İnanmazsan onuda araştır. Bilgisayar sadece 2020 yılında 2.2 milyon bilgisayar satıldı. Ortalamaya vursan 5 yılda 10 milyon bigisayar eder. 10 milyon ama 10 milyon kişinin büyük çoğunluğu oyun film po.... vs şeyler izliyor. Araç var kardeşim ama üretme fikri olmadıktan sonra altında en lüks bilgisayar olsada bu ülkeye faydası olmaz. Bunu anlamak işine gelmiyor.Aklı olan anlar krizden önce de çok da farklı değildi. Zaten hep eksi yönde gidiyordu para değer kaybediyordu. Virüsün avrupada krize neden olduğu doğrudur fakat onların devleti markalara esnafa sırf krizden etkilenmesinler kapanmasınlar diye büyük parasal destekte vermişlerdir. Üretimi suçlayan kişi gene ekonomiye bakmalı temel olarak tarım ve hayvancılık bitti köylü zamlardan zarara giriyor toprak kuraklaştı. Bu kadar zengin coğrafyada tarımı bitirdiler. Üstüne ilginçtir dışarıdan alıyorlar meyve sebzeyi. Haa teknoloji bilim üzerine konuşursak bu gençler nasıl üretim yapsın nasıl proje geliştirsin çoğu aile karnını zor doyuruyor. Hadi metaverse giriş yapsınlar gençler girişimciler vr gözlük alsın üstüne son sistem pc alsınlar alabilirler mi ?? Araç olmadan amaç olmaz neyle üretilecek nasıl üretim olsun yoksullaşan bir ülkede ? Parayı götürenler çoğu torpilli ve malum yere yakınlar.