Bu konuyu okuyanlar

Dora

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
5,728
Reaksiyon puanı
9,728
Puanları
113
Yaş
30
Alışveriş Neden Mutlu Eder ?

71795


İnsanları birçok şey mutlu eder. Bunlar bebek sevmek, kitap okumak, turistik yerleri gezmek veya alışveriş yapmak olabilir.



Neden alışveriş yaparız?



Bunun birçok nedeni olabilir fakat en başta ihtiyaç gelir. İhtiyaç ilk sıradadır çünkü giyinme temel ihtiyaçlardan biridir ve oldukça önemlidir. İhtiyacın dışında alışveriş yapmak keyif verici olduğu için de yapılabilir. Hatta öyle ki alışveriş artık online da yapılabiliyor. Gelişen teknolojinin güzel bir örneği olan online alışveriş, mağaza gezmenize gerek kalmadan, yorulmadan, kolayca almak istediklerinizi size getirir.



Alışveriş nasıl mutlu eder?

71797


İlk olarak, alışveriş yapmaktan büyük bir keyif alanlar dışında hoşlanmayanlar, sıkılanlar da vardır. İşte burada online satın alma kısmı oldukça işe yaramakta ama bazılarını da öyle mutlu eder ki alışveriş için ekstra zaman ayıran, hemen hemen tüm parasını alışverişe yatıranlar da vardır. Mağazada kıyafet askılarının üzerinde ellerini gezdirmek, onların dokusunu hissetmek, kişisel bakım mağazalarında numune parfüm ve krem kokularının güzelliğine kapılmak tam da alışveriş tutkunların mutlu eden sadece birkaç şeydir.



Alışveriş türleri;

71799


Kozmetik, kitap, kıyafet, ev eşyası (dekorasyon vb.), ayakkabı bunlara örnektir. Ne kadar 'moda kişinin kendisine yakışanı giymesidir' denilse de gelişen modaya ayak uydurmak da kaçınılmaz olmaktadır. Bu yüzden de evde ona benzeyen bir sürü ayakkabı olmasına rağmen ısrarla başka ayakkabı almak da bir alışveriş tutkusuna örnektir.

Hatta daha okuyacak birçok kitap varken yenilerini alma sendromuna Japonlar 'tsundoku' diyorlarmış.

İhtiyaç olmamasına rağmen beğenildiği için alınan fakat kullanılmayan birçok eşya vardır. Özellikle koleksiyonerler, koleksiyonunu yaptıkları nesnelere (kitap, oyuncak araba, pul vb.) karşı büyük bir arzu duyarlar ve bu da aslında gerekmediği halde hobi için alınan birçok eşyaya örnek olabilecek niteliktedir.

Bunların yanı sıra kırtasiye malzemelerine de ilgi oldukça yoğundur. Renkli kalemler, desenli defterler, kokulu silgiler, tüylü aksesuarlı kalemlikler de ders çalışmayı eğlenceli ve güzel göstermek için göreni cezbeder ve ders çalışmak için motive eder. Hatta öyle ki kırtasiye malzemeleri raflarda bile rengarenk, ışıl ışıl göze de hitap eder.

Kısacası alışveriş ihtiyaçtan yapılır fakat bazı insanlar için de büyük bir tutkudur.
 

halil007

Doçent
Katılım
8 Ağustos 2012
Mesajlar
511
Reaksiyon puanı
124
Puanları
43
Hazcılık. Sahip olma hissi. İhtiyaç. Zevk.
 

DKN NZY

Müdavim
Katılım
18 Mart 2018
Mesajlar
13,933
Reaksiyon puanı
10,144
Puanları
113
Yaş
25
Beni etmiyor sıkılıyorum
 

ConfickerBelasi

Müdavim
Katılım
8 Ekim 2011
Mesajlar
53,870
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
16,121
Puanları
113
kadınlara zevk verir biz erkeklere keder,acı verir.
 
Üst