Aliexpress kargo

Görkem487

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aradaşlar aliexpresten mouse ped aldım. PTT getiricek sanırım ama internette okuduğuma göre getirdiklerinde seni evde bulamazlarsa kapı önüne bırakıp gidiyormuş böyle bir şey yaşayan oldu mu aranızda? Bide kargoyu ptt den takip edebiliyomuyuz. Teşekkürler

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Takip kodu Türkiye'den takip edilebilir gönderdiyse takip edilebilir. Evet bırakabiliyorlar.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Dostum ptt hiçbir zaman kapı önüne birşey bırakmaz. Bunlar palavra. Senin kargon dağıtıma çıktığında dağıtacak elemana zimmetlenir ve kargoya dağıtımda birşey olursa sorumluluk o dagiticidadir. Bu yüzden hiçbir dağıtıcı bırakıp gitmez. Bana 2 kere geldiler evde yoktum kağıt bırakıp en yakın ptt şubesine bırakıyorlar. Teslim alma süresi var o süre içinde teslim alıyorsun. Teslim süresi geçerse iade olarak geldiği yere gönderiliyor.

Bahadir06ANK

Asistan
Reaksiyon puanı
76
Eğer takipli kargo ise, nasıl yurtiçindeki kargo durumunda seni evde bulamıyınca kapıya kağıt bırakıp şubeye götürüyorlarsa bunda da aynısını yaparlar. Ama eğer takipsiz ise, posta kutuna bırakıp giderler. Ben çok sayıda takipsiz kargo aldım. Hepsini posta kutusuna atıp gidiyolar(tabi bunlar ufak posta kutusuna sığacak şeyler) araba için shark anten almıştım. Takipsizdi eve getirip zile basmışlar. Evde kimse olmasaydı kapı önüne bırakıp giderlerdi kanaatindeyim.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Kapı önü değilde posta kutusu vb varsa oraya atar yoksa şubeye götürür sen alırsın.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
yıllardır düzenli olarak alışveriş yapıyorum. bugüne kadar takipli takipsiz hiçbir kargom zayi olmadan geldi.

Mythblood58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum ptt hiçbir zaman kapı önüne birşey bırakmaz. Bunlar palavra. Senin kargon dağıtıma çıktığında dağıtacak elemana zimmetlenir ve kargoya dağıtımda birşey olursa sorumluluk o dagiticidadir. Bu yüzden hiçbir dağıtıcı bırakıp gitmez. Bana 2 kere geldiler evde yoktum kağıt bırakıp en yakın ptt şubesine bırakıyorlar. Teslim alma süresi var o süre içinde teslim alıyorsun. Teslim süresi geçerse iade olarak geldiği yere gönderiliyor.
Benim kargolarımı (2 adet) neden kapı önüne bırakmışlar üstelik bina kapısına.

yucesezar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
557
PTT'nin olayı bu yapacak bir şey yok. Evde değilsen bırakıp gidiyorlar.