NunAnabella
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Ürün aldığımızda ücretsiz gönderim yaptığında hem kargo takip hemde vergi dahilmi, değilmi arkadaslar.
Yapma ya dostum vergi hesaplamasını nasıl yapacak ben parça parça 400 liralık ürün olmayı düşünüyordum ne kadar vergi çıkar kiVergiler dahil değil. Ürün Türkiye'ye girdikten sonra vergi hesaplanıyor. Kargoyu teslim alırken çıkan vergiyi ödeyip kargonuzu teslim edebilirsiniz.
Gelen her kargo için gümrüğe sunum ücreti (8₺) ve damga pulu vergisi (0.70₺) ödeniyor, bunlar sabit yani ürün fiyatı ile alakası yok. İstersen 1₺'lik ürün al. Ama 8.70₺ bu ücreti ödersin.Yapma ya dostum vergi hesaplamasını nasıl yapacak ben parça parça 400 liralık ürün olmayı düşünüyordum ne kadar vergi çıkar ki
Eğer tek pakette gelir ise 400 liralık bir ürün sana 489TL' ye patlar. Ayrı paketlerde gelirse paket başına 8.75TL ekle.Yapma ya dostum vergi hesaplamasını nasıl yapacak ben parça parça 400 liralık ürün olmayı düşünüyordum ne kadar vergi çıkar ki
Teşekkür ederim vergi üzerine vergi desene ?Gelen her kargo için gümrüğe sunum ücreti (8₺) ve damga pulu vergisi (0.70₺) ödeniyor, bunlar sabit yani ürün fiyatı ile alakası yok. İstersen 1₺'lik ürün al. Ama 8.70₺ bu ücreti ödersin.
Ayrıca ürün fiyatının %20'si kadar gümrük vergisi alınıyor.
Ürün ÖTV kanununun ek IV sayılı listesinde geçiyorsa o ekte belirtilen oranda da ÖTV alınıyor.
Ürün fiyatı 1500 Euro'dan fazla ise bir de KDV alınır.
Bu vergiler her kargo pakedi için ayrı hesaplanır. Mesela Parça parça toplam 400₺'lik alışveriş yaptınız diyelim. Bu ürünler farklı satıcılardan ise hepsi ayrı kargo ile gelir. Bu yüzden her kargo için ayrı hesaplama yapılır.
Çok teşekkür ederim valla o zaman almam bir artısı olmuyoEğer tek pakette gelir ise 400 liralık bir ürün sana 489TL' ye patlar. Ayrı paketlerde gelirse paket başına 8.75TL ekle.