Ali Ağaoğlu'ndan Büyük Jest

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mr_rain
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
453
[h=2]Ali Ağaoğlu Türkiye'nin ilk elektrikli otomobilini İTÜ'ye bağışladı.[/h]
ali-agaoglu-ndan-buyuk-jest--2141563.Jpeg

Ali Ağaoğlu, elektrikli araçlar konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 2010 yılının Temmuz ayında Türkiye’ye getirttiği ilk elektrikli otomobilTesla Roadster’ı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makina Fakültesi’ne bağışladı. İTܒde düzenlenen törenle üniversite rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin’e teslim edilen araç fakültenin elektrikli araç araştırmalarında kullanılacak.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin’in ve çok sayıda öğretim görevlisinin katıldığı törende konuşan Ali Ağaoğlu, Tesla Roadster’ı çok önemsediği elektrikli araçlar konusunda farkındalık yaratmak amacıyla satın aldığını hatırlatarak, “Tesla’yı almaya karar verdiğimde amacım dikkatleri elektrikli araçlara çekmekti. Yakın gelecekte herkes bu tip araçlar kullanacak. Temiz enerjiyle çalışan her türlü teknolojinin desteklenmesini ve teşvik edilmesini istiyoruz. Makina Fakültesi Dekanı arayarak Tesla Roadster’ı okulda incelemek amacıyla 3 günlüğüne istedi. Ben de bunun mümkün olmadığını ancak okula hediye edebileceğimi söyledim” dedi. Türkiye’nin 2023 hedefi kapsamında otomotiv sektörü belirleyici rol oynayacaktır. Yerli otomobil üretiminde fosil yakıt tüketen araçlarda geç kaldık ancak gelecek elektrikli araçların olacaktır. Yerli üretimin gelişmesi ve Türkiye’nin dünyada hak ettiği yere gelebilmesi için en önemli rol elbette üniversitelere ve buradaki araştırmacılara düşüyor. Onlara gerekli imkanları sağlama konusunda ise tüm toplumumuz gibi bizlerin de önemli sorumlulukları bulunuyor. Bu anlamda Tesla Roadster’in İTÜ nün Ar-Ge çalışmalarına önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum”şeklinde konuştu.

Ali Ağaoğlu, Türkiye’de yerli elektrikli otomobil üretimi yapılması halinde Şirketler Grubu için 500 adet araç siparişi verme sözünü de hatırlattı. Ali Ağaoğlu, Türkiye’nin her alanda kendi üretimini yapabilecek bilgi ve teknolojiye sahip olduğunu söyledi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ise konuşmasında; ‘‘Sayın Ağaoğlu, bu bağışla geleceğin teminatı gençlere ne kadar güvendiğini bir kez daha kanıtladı. Türkiye’nin ilk helikopteri, ilk hidrojen teknesi, ilk küp uydusu, ilk güneş teknesi gibi birçok ilkine imza atan üniversitemiz elektrikli araç çalışmaları konusunda da haklı bir üne sahip. Türkiye’nin ilk elektrikli minibüsü, ilk insansız elektrikli aracı yine Makina Fakültemize bağlı Mekatronik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde tasarlandı. Üniversitemize hediye edilen Tesla Roadster’ın elektrikli araçlar üzerine yapılacak Ar-Ge çalışmalarına büyük katkılar sağlayacağı inancındayım. Gençlerimize olanak tanınca dünyadaki emsallerinden farkları olmadığını hatta onları geride bırakacak çalışmalara imza attıklarını görebilirsiniz. Bugün bu kapasiteyi gören Ali Ağaoğlu elektrikli araç araştırmalarımız için destek veriyor.’’ dedi.

Prof. Dr. Şahin, tüm uluslararası yükseköğretim ağlarında başarıyla temsil edilen, Türkiye’ninteknoloji üssü olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İTܒnün, bugüne kadar üniversiteye maddi ve manevi destek veren hiç kimseyi yanıltmadığını söyledi.

Tesla Roadster Hakkında:

100 kilometreye 3,7 saniyede çıkan Tesla Roadster, sıfır karbon emisyonuna sahip bir araç. 450 kilogramlık lityum-iyon pillerle 288 beygirlik güç üretimi gerçekleştiren Tesla, kilometrede 2,5 kuruşluk elektrik tüketiyor. İki kapılı ve üstü açılabilen aracın bataryaları 3,5 saatte şarj ediliyor ve 365 kilometrelik menzile kadar çıkabiliyor. Tesla Roadster, yavaşladığında ise elektrik enerjisini bataryaya çevirerek tasarruf sağlıyor. Tesla Roadster’da motor yağı, egzos ve şanzıman gibi tipik araç özellikleri bulunmuyor. Araç çalıştığı sırada motor sesi duyulmuyor. Tesla Roadster dünyadaGeorge Clooney, Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Arnold Schwarzenegger, Cameron Diaz, Larry Page ve Sergey Brin gibi ünlü isimler tarafından çevreci olma özelliği tercih ediliyor.

kaynak

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Adam orada gelmiş arabasını bağışlıyor incelesinler diye, hiç alakası olmayan bi kız gelip defolun burdan üniversiteler bizim diye bağırıyor sözde eşitlikçi-komünist olduğunu sanıyor ama yaptığı faşistlik. Ali Ağaoğlu da aldı karşısına konuştu helal olsun ben hiç sevmezdim bu adamı şimdi bi sempati oluştu

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
aferin sana aldın bağışladın oldu :)

cashpoint

Asistan
Reaksiyon puanı
0
o kadar para bende olsa memleketteki evsizlere sahip çıkar , bir parça ekmek bulamayanları doyururdum neymiş elektrikli araç bağışlamışmış...

Bawyera

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=180782]cashpoint[/MENTION] doyurmadığını nerden biliyorsun hayır işlerinin zaten gizli olanı makbul değilmidir adam jest yapıyor ben olsam vermeezdim böyle değer bilmezlere

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Abi bir tane de bana bağışlasana :D Merak etme tesla mesla istemiyorum.

10 bin liralık pejo ya da ford ka fena olmaz hani. Aman boşver ayağımı yerden kessin, Anadol versen yine alırım :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Abi bir tane de bana bağışlasana :D Merak etme tesla mesla istemiyorum.

10 bin liralık pejo ya da ford ka fena olmaz hani. Aman boşver ayağımı yerden kessin, Anadol versen yine alırım :D

Sana yağmurlu havada bi bardak su vermem, dur sen dur :D

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Orada Ağaoğlunu protesto eden kızın ve öğrencilerin yaptığı çok büyük ayıp, saçmalık, terbiyesizlik ve CAHİLLİK ! Ülkemizin kalkınmasını ve yüzbinlerce insanın ev sahibi olmasını sağlayan, kesinlikle ve kesinlikle ülkemize ZARARINDAN ÇOK HAYIRI OLAN BİR İNSANDIR AĞAOĞLU ! Ben kendi şahsi görüşüm Ağaoğlunu severim ve renkli bir kişiliğe sahip işadamı olarak hayırlı bir insan olduğunu düşünüyorum.Dünya üzerinde ki hiç kimse, sadece Ağaoğlunun değil bütün zenginlerin veya işadamlarının yaşadığı lüksü, harcadığı parayı, evlerini, arabalarını, eşlerini eleştiremez, yargılayamaz, sövemez.Bunu yapanlar aklı o adam kadar çalışmadığı için cebinde beş kuruş olmayan, para kazanamayan cahil insanlardır.Bu Dünya'da hiç kimse harcadığı paranın, yaşadığı hayatın hesabını vermek zorunda değil.Vergisini veren herkes istediği hayatı yaşayabilir.Bir arkadaş hayır yapmıyor, bağış yapmıyor demiş.Somaliye 2,5 milyon, Vandaki depremzedelerede yanlış hatırlamıyorsam 3 milyon lira bağış yapmıştı.Yapmak zorunda değil kimseninde bağış yapsın demeye hakkı yok.İnsanın zekatı, iyiliği gizli kalmalıdır.Makbulu budur.Ve daha bilmediğimiz birçok bağışı ve zekatı vardır.Bilmek durumundada değiliz.O da bildirmek zorunda değil !

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
yorumlara bakıyorum ne kadar dar görüşlü gençler yaşıyor ülkede üzülüyorum, ağaoğlu örnek bir iş adamı özel hayatı vs. bizi ilgilendirmez adam bu ülkeye katmadeğer sağlıyor üretiyor binlerce kişiye ekmek kapısı açıyor bir üniversitenin teknoloji geliştirmesi için özel aracını hibe ediyor bunlar boru değil çocuklar bunun parayla ölçülür bir değer olduğunu düşünmeyin

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Üniversiteye bir yardımda bulunmuş, tebrik ederim, iyi düşünmüş.
Sonuçta o okuldaki öğrenciler o arabayı inceleyerek daha iyisini yapabilirler, böylelikle ülkemiz kazanır.
Helal olsun Ali Ağaoğlu.

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
Şu an bir çok siyasetle ilgilenen büyüklerimizin yapmıyacağı şeyi yapmış adam bırakın gelsin konuşalım demiş. Ama karşışındaki kız o kadar acizki konuşmaktan bile anlamıyor adam konuşuyor kız bağırıyor yazık. Ataşehirin yarısı bu adamın nerdeyse sitelerdeki kapı görevlilerine gidip ali ağaoğlunu sorsanız yada o binaların temizlikçisine yada bahçivanlarına sitelerin etrafındaki dükkanlara sanırım en iyi cevabı onlar verir.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Arabayı hiç kullanmamış herhalde sıfır gibi duruyor :D

lenslens

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Böyle üniversite öğrencileri oldukca, üniversitelerden polisi çıkarmayacaksın arkadaş... Bunların demokrasiden filan anladığı yok... Okula konuşmacı olarak davet ediyorlar, sonra protesto.

senar1st

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bir şey konusunda size katılmıyorum. Kimse başkasının parasına karışamaz kabul.

Ama şöyle de bir şey var. ALLAH herkesi eşit yaratmış. Yani dünya üzerindeki bir vatandaşın ben niye fakirim diye kadere sövmesi doğru değildir.

Zengin kazandığını fakire bağışlamalı, yardım etmeli..

Fakirin fakir kalmasının asıl sebebi rızkını başkasının almış olmasıdır.

Beni ilgilendirmez birisi yardım yapıp yapmadı. Herkes kendinden sorumludur.

ganyeto

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir şey konusunda size katılmıyorum. Kimse başkasının parasına karışamaz kabul.

Ama şöyle de bir şey var. ALLAH herkesi eşit yaratmış. Yani dünya üzerindeki bir vatandaşın ben niye fakirim diye kadere sövmesi doğru değildir.

Zengin kazandığını fakire bağışlamalı, yardım etmeli..

Fakirin fakir kalmasının asıl sebebi rızkını başkasının almış olmasıdır.

Beni ilgilendirmez birisi yardım yapıp yapmadı. Herkes kendinden sorumludur.

+1

Ali Ağaoğlu Resmi fan sitesi yöneticisi olarak size katılıyorum. Zira herkes dünyaya gelir ve rızkını Allah verir.

Sayın Ali Ağaoğlu birçok kuruma maddi yardımda bulunan, bir çok öğrenciye burs veren ve yaptığı hayırları genelde duyurmayan bir iş adamıdır. Ha ozaman bu araba bağışlama olayı neden böyle şatafatla, törenle oldu derseniz açıklayayım. Rektör Muhammed Hoca "üniversitemize olan yardımların teşvik edilmesi için bu tören şart" demiştir ve kendisinin yoğun ısrarı ile gerçekleşmiştir.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Ali Ağaoğlu, hayır hasenat yapıyor ya da yapmıyor kendisi bilir; genel olarak pek sağlıklı düşünebilen bir insan protresi çizmiyor bu da ayrı bir konu.

Fakat [MENTION=15367]El Padrino[/MENTION] arkadaşımın yazdığı konuya biraz değinmek istiyorum: Rızık, Allah'ın elindedir ve dilediğine verir. Sünneti gereği, onu çalışana verir. Fakat bu demek değil ki her çalışan "helal" rızık kazanıyor. Yani rızkı Allah veriyor doğrudur fakat Hz. Ali'nin buyruğu gereği; "Allah herkesin rızkını tayin etmiştir, insan isterse sabreder ve onu helal yoldan elde eder, isterse de haram yoldan".

Hz. Resulullah, zengin olmak ve insanlara yardımda bulunmak için dua isteyen bir şahsa dua ettikten ve o şahıs zengin olduktan sonra o adamdan malının zekatını isteyince, "ben kazandım niye size vereyim" demişti.. İşte bu da yine Hz. Ali'nin resulullahın davranışını tefsir edişidir: "Zenginin günahı olmasaydı, fakirlik olmazdı". Buradan da anlaşılıyor ki, hakkı gözeten kimseler için bu kadar zengin olmak mümkün olmakla birlikte; günümüzde paranın nereden geldiğinin önemsenmemesiyle daha kolay olmaktadır.