Algoitma sorusu

ozanfrat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Beyler merhaba, Marmara Üniversitesi Almanca İşletme Enformatiği bölümünde okuyorum. Algortima ile ilgili bir soru sormak istiyorum, yardım ederseniz sevinirim.

1 for (j=1; j<=n-1;j++) {
2 key= a[j];
3 i=j-1;
4 while ((i>0)&& (a>key)){
5 a[i+1]= a
6 i -;
7 }
8 a[i+1]=key;
9 }
10 return a;

sayı dizisi a= 3 7 11 1 5 bu

soru da bunları bu algoritma ile nasıl sıraya dizeceğimiz. Daha yeni başladığımı var sayıp açıklayabilirseniz süper olur.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
yani daha ilk mesajdan foruma ödev yaptırmak pek hoş değil sanki
biraz uğraşsan, takıldığın noktada yardım istesen daha uygun olur diye düşünüyorum.
programlama ve algoritmalar ilk başta kavraması biraz zor konular kabul ediyorum
ancak konuyu anlatmadan size bu soruyu sormaları mümkün değil
nasihata değil cevaba ihtiyacım var dediğini duyar gibiyim :)
birisi yardım eder belki

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Böyle soru mu olur arkadaşım soru işareti bile yok :) :) :)

Fbergh

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Forumdada mı matematik ya yeterrrr :)

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bu bir yazılım dili , bilgisayar bazında alırsan sıralama sorusu. MAntığı şu sana verdiği geçişlerden yararlanarak a'nin akgortimasını cıkaracaksın. [MENTION=9918]mdkbet[/MENTION] 'inde dediği gibi Öğretmedikleri birşeyi sormazlar. Biraz zorla bakalım :)

ozanfrat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Maksadım mantığını anlamak, o yüzden derste yapılan ama anlamadığım (almanca olması etken) soruyu burada paylaştım. Zaten bu soru ödev veya sınav sorusu değil. Sadece bu soru üstünden mantık yürütebilmem açısından bir örnek.

ozanfrat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki, teşekkürler

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
İlk bir kaç saniye öylece durup baktım yazıya.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Matematik sevmiyorum ama sırf bilgisayar sevdigim için kullanıyorum.
Algoritma Cizimi yapabilmen için ilkten simgeleri bilip sonra yolu nereye gidecegi ne tür hataları karsılabilicegini analiz yapıp cizmen lazım.

ozanfrat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tekrar merhaba, yarın 2.30'da sınavım var mantığı biraz anladım, a keyden büyük olduğu durumda a a [i+1]e atıyoruz sonra şöyle bir sonuç geliyor. 3 7 11 1 5, 3 7 11 1 5, 3 7 11 11 5 ama en son burada kaldım bundan sonra ilerleyemiyorum, dediğim gibi şu an grubumuzda da paylaşıyoruz ama dersin almanca olmasından dolayı kimse doğru dürüst bir yorum yapamıyor. Gerçekten sadece bir kaç kelimeyle mantık çözmek istiyorum. Dediğim gibi amacım ödev değil, sizin vereceğiniz bir örnek üzerinden de görebilirim.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
buble sort örneği diye aratırsan bulursun bunun benzeri bir şeyi.
mantık olarak dizi elemanları sıradan saymaya başlanır. sayma sırasında bir döngü daha açılıp o elemanın diğer elemanlardan büyük olup olmadığına bakılır. eğer ana eleman daha büyükse karşılaştırılandan daha büyükse iki eleman yer değiştilir. böylece büyük olan bir ileri sıraya geçmiş olur. bu eleman dizinin her elemanıyla yapılınca en büyük en sonra en küçük en başa yerleşmiş olur.

Josephan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Algoritmayı versen kodlardıkta kodlamayı vermişsin algoritması biraz zor geldi açıkcası :)