Alevilere rağmen Alevi haklarını savunmak (2)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
yarım doktor candan yarım hoca dinden edermiş
arkadaşlar öncelikle belirteyim google yi tıklamakla fetfa verilmez hüküm çıkarılmaz net dünyasında herkez alimdir!!!!
bu konuları defalarca ısıtmak alevi kardeşlerimizi üzmekten kırmaktan başka bir şeye yaramaz
sadece şunu belirtiyorum
anadolu aleviliği-kızılbaşlıkla şia yı ayırın ayıramazsanız konular girmeyin dahi
türklerin islamiyeti kabulünden sonra özellikle hz Ali [ra]efendimize duydukları derin ilgi ilgi aşikardır
onun cengaver mert kişiliği bir türkün mizacını yansıtmaktadır.
iranın şia olarak meseleyi sulandırması osmanlının arasına fitne sokması osmanlıda aleviliğin yasaklanmasına neden olmuştur
günümüzde insanların itikadını sorgulamak yersiz ve saçmadır herkez istediği gibi yaşayabilir çevresine zarar vermediği sürece
dikkat edeceğiniz şey özellikle hurafelere duyumlara dayanarak kardeşlerinizi töhmet altında bırakmayın eleştirmeyin ve onlardanda aynı inceliği bekleyin

uyanın!!!
iranın ve abd nin ve yahuıdinin[bunlar şer üçgenidir]oyununa gelmeyin bölünmeyin
sen sünni kardeşim alevi kardeşini kucakla ve onu inancıyla başbaşa bırak
sen alevi kardeşim aynı incelikle cevap ver
birbirinizin hassasiyetlerine dokunmayın
misal rakamlar veriyorum

sünni 55 milyon
alevi 15 milyon

böyle değil yapmayın
70 milyon kardeşiz

uyanıklar birde kavimlere boylara bölmeye kalkıyorlar
hayır biz şu kadar çerkez abaza gürcü boşnak laz kürt değiliz

aramızda ermeni rum roman ve değişik milletten 70 milyonuz

şu anda derslerim dolayısıyla sdn den biraz uzak kalıyorum eğer tartışmalara katılırsam onlarca tam sayfa çakarım

sdn bizlere güzel bir tartışma platformu sunmuş
niye incik incik ayıklıyorsunuz
niye ortak değerlereimizden dem vurmuyorsunuz
işten çıktığımda alevi kardeşimi bıraktığım için koca adam hüngür hüngür ağladım
birbirinizi sevmenize engel hiç bir şey olmamalı
unutmayın
kapitalizm
böl
parçala
yönet
der
ve 12 eylül 28 şubat oligarşik diktaları gibi
oligarşiyle yönet der
oligarşi yumruğu
seni alevi
seni sünni
seni kürt
beni laz
seni komünist
beni
ülkücü
diye ezer
yeter her taraftan yüzbini aşkın kayıp verilmiştir genç beyinler
katledilmiştir
şimdi bu mesajı okuyan kardeşlerime düşen görev
büyük ihtimal babasından yaşlı bu ağabeyinizin o günlerde yaşadığı acıları yeniden depreştirmemektir
birlikte rahmet ayrılıkta azab vardır
selam ve dua ile

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Anlaşılmaz yazılarınız var. Hiçbir şekilde neyin ne olduğunu bilmeden, şuursuzca yazılmış gibiler. Ya tarafsız bir şekilde konuşun ya da susun artık.

@atmaca; Ah bi bilsen o neden öyle diyor...

ben alevileri herzaman savunur kollarım.sizin gibi Allah korkusuyla değil sevgisiyle yaşıyoruz.insana insan olduğu için değer veriyoruz.günde 5 vakit namaz kılıp kılarken ne söylediğini bile bilmeyen insanlardan haz etmeyiz.katliamlarda ölürüz yine herkese can deriz.pir edindiğimiz insanlar sizin osmanlı sultanlarınız gibi arap özentisi değil özbe öz Türk tür. eğerki senin zoruna gidenler bunlarsa, sen doğrulara yanlış diyen bir insansın.yanlışı savunanlada işimiz olmaz.tabularınızı yıkın.senin gibilerin dedeleri star tv de ben kızılbaşmıyım der.babaları amcaları maraşta katliam yapar sivası yakar.senin yaşındailerde gelir burda boş boş konuşur.biz sizi Allah a havale ediyoruz. Herkes çıkacak onun katına.herkes hesabını verecek.

Aynen katılıyorum.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
ottomanzo arkadaş adam gibi açıklamaya başlamış. Kendisi alevi olduğu için tabiki söz getirmeyecek. Nasıl sen ben ve caglarcosgun suanda Müslümanlığa hakareti kabul etmeyecek veya onun ile ilgili yanlış düşünceleri yanıtlayacaksak arkadaşta aynısını yapıyor. O nedenle iğnelemeye katlanmak zorunda değil ki arkadaş İslamiyeti desteklediğini de zaten ayrıca belirtmiş.

ATmaCA53 sen o forumlarda yazılanlara bakma. Daha önce bazı olaylar ile deneme fırsatımız oldu her forumda gerçekten her forumda İslami forumlarda, Hristiyan forumlarında veya ateist forumlarında hepsinde birbirini kötülemeler veya sapkınlık boyutları mevcuttur. O nedenle forumdaki birkaç sapkının mesajlarını tüm alevilerin görüşüymüş gibi kabul etmek yanlıştır.

O nedenle bir parantez açayım dedim. Tabiri caizse bütün çeşitten arkadaşlarım mevcut. İnsanlar birbirine saygılı davrandığı sürece birlikte yaşayabilecekken bu şekilde onları ayrı ayrı tutmaya ne gerek var.

Bu arada alevi müzikleri çok hoşuma gidiyor. Gerçekten kardeşliği birlikteliği simgeleyen çok güzel parçaları var. Ancak isim olarak hiçbirini ne yazık ki hatırlamıyorum. TV'de çıkınca dinliyorum sonra not almayı unutuyorum o şarkının güzelliğiyle :)

caglarcosgun bildiğin güzel alevi müzikleri varsa ismini verebilir misin? Gerçekten çok güzel müzikler insan dinledikçe rahatlıyor ve hareketlenip klipteki insanların arasında oynayası geliyor :)
haşa namaz kılan alevilerde var ama aleviforum yetkilisi şunu diyor namaz kılan bizden biri değil diyor, benim biraz kafam ona takıldıda, ben baz alevilerin çok iyi müslüman olduğunu söyleyebilirim ama bazı birileri bölücülük yaparak alevileri kışkırtıyor ben bunu anlıyorum

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
haşa namaz kılan alevilerde var ama aleviforum yetkilisi şunu diyor namaz kılan bizden biri değil diyor, benim biraz kafam ona takıldıda, ben baz alevilerin çok iyi müslüman olduğunu söyleyebilirim ama bazı birileri bölücülük yaparak alevileri kışkırtıyor ben bunu anlıyorum

İşte bende sana onu diyorum. Bir konuda insanları birbirine kırdırmak için sadece aleviler içinde değil. Hristiyandan tut, yahudusine, oradan tut müslümanına hepsi birbirini kışkırtıyor. Ancak bunları gerçekleriyle karıştırmamak gerek.

Gerçek alevi vatandaşlar sağduyulu davranır. Herkesi kardeşim diyerek kucaklar. Ancak her topluluk içinde cins çıkabileceği gibi tabiki bu heryerde var. O nedenle birkaç saçma kişi yüzünden yanlış anlaşılmasın alevi kardeşlerimiz.

Birde forum yetkilisininde doğru bir şekilde alevilik düşüncesi taşımadığını anlamış oldun fena mı?

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
netteki siteler cemaatleri veya dini gurupları temsil edemez
bir tarikat kolunun ismini taşıyan site vahhabi akımda yine bir cemaatten olduğunu ileri süren büyük sitelerden biri şianın etkisinde
alevi olduğunu ileri süren sitelerde iğrenç iftira lekeleme kampanyaları mevcut ama görevleri aynı yani bölme olanların sünni diye açtıkları sitelerdede alevi kardeşlerimizin hakkında töhmetler vardır
yani şu site şöyle demiş bu böyle elin ağzı torba değil
ben din kültürü bölümünde hristiyan!!!!kardeşlerime bir ara kutsal kitaptan!!! alıntılar vermiştim
bir fermani altun bir şey söylerse veya bir alevi dedesi o zaman tepki gösterinki söylemez alevilik bir tarikat koludurki tarikatın elifi edebdir
sizlere düşen görev kesinlikle bilmediğiniz siteleri kaynak almayın orada yayınlananlar yüzünden hiçbir kardeşinizi suçlamayın töhmet altında bırakmayın
müslüman suizanda değil hüsnuzanda bulunur
aksi davranan siteler hakkında bir müşrikten gelen haber konusunda hadis hükümleri uygulanır
selam ve dua ile

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
öncelikle burda yazan herkese teşekkür ediyorum. sdn den bu tür yazılar gelmesi beni şaşırttığı kadar sevindirdi de :)

şimdi sırasıyla cevap vermek istiyorum herkese

ottomanzo arkadaş adam gibi açıklamaya başlamış. Kendisi alevi olduğu için tabiki söz getirmeyecek. Nasıl sen ben ve caglarcosgun suanda Müslümanlığa hakareti kabul etmeyecek veya onun ile ilgili yanlış düşünceleri yanıtlayacaksak arkadaşta aynısını yapıyor. O nedenle iğnelemeye katlanmak zorunda değil ki arkadaş İslamiyeti desteklediğini de zaten ayrıca belirtmiş.

ATmaCA53 sen o forumlarda yazılanlara bakma. Daha önce bazı olaylar ile deneme fırsatımız oldu her forumda gerçekten her forumda İslami forumlarda, Hristiyan forumlarında veya ateist forumlarında hepsinde birbirini kötülemeler veya sapkınlık boyutları mevcuttur. O nedenle forumdaki birkaç sapkının mesajlarını tüm alevilerin görüşüymüş gibi kabul etmek yanlıştır.

O nedenle bir parantez açayım dedim. Tabiri caizse bütün çeşitten arkadaşlarım mevcut. İnsanlar birbirine saygılı davrandığı sürece birlikte yaşayabilecekken bu şekilde onları ayrı ayrı tutmaya ne gerek var.

Bu arada alevi müzikleri çok hoşuma gidiyor. Gerçekten kardeşliği birlikteliği simgeleyen çok güzel parçaları var. Ancak isim olarak hiçbirini ne yazık ki hatırlamıyorum. TV'de çıkınca dinliyorum sonra not almayı unutuyorum o şarkının güzelliğiyle :)

caglarcosgun bildiğin güzel alevi müzikleri varsa ismini verebilir misin? Gerçekten çok güzel müzikler insan dinledikçe rahatlıyor ve hareketlenip klipteki insanların arasında oynayası geliyor :)

hocam yorumların çok teşekkür ederim.sana önereceğin 3 tane albüm var.bunlar en sevdiklerim

1. Türküler Sevdamız
2.Hüseyin & Ali Rıza Albayrak - Batıni Nefesler
3.Hüseyin & Ali Rıza Albayrak - Şah Hatayi Deyişleri

eğer anlamakta güçlük çektiğin sözler olursa yardımcı olmaya çalışırım.edebiyatı ve kullanılan benzetmeleri vs. iyi bilmek gerekiyor yoksa çok yanlış anlaşılmalara yol açabilir(örn. edebiyatta özellikte tasavvuf ta şarap, alkol olan şarap değildir.bunu gibi)

-----------------------------------------

Katliam yapilirken asker-polis nerdeydi birader onuda bir soylede isin karanlik guclerce yapilmadigi tezini curut!

Dogmadan once kimseye sormuyorlar turkmu,kurtmu,arapmi yoksa baska bir irktanmi dogmak istersin diye ha illa diyorlar ben aleviyim-turkum veya kurtum suyum buyum ve diger irklardan ustunum diyorsan buna 'fasizm' deniyor.

ha bide deniz baykal avukatligina ozendin madem onun yerine konusuyorsun su soruyada cevap verebilirsen
ya usta birakta su masumun gogsune saplanan onlarca bicagin nedeni ortaya ciksin,(veli kucuk, YouTube - Ergenekon Davasi 28 - Emir Veli Küçük'ten... )

darbecilere hesaplari sorulsun, darbeyi lolipop sanmaktan vazgecin.

yahu sen ne diyorsun.kafan bir şeye takıldıda sataşıcak adam mı arıyorsun.önce alevilk sonra siyaset ergenekon darbe.hele bi otur soluklan yiğenim

1.maraşta katliam yapan polisti, halktı.yavuz sultan zamanında olduğu gibi ozamanda camilerde fetvalar verildi.7 aleviyi öldüren cennete gider vs.şimdi birde bu ergenekonla beraber bişeyler uyduruyolar.yok efendim neymiş halk gaza gelmiş.sürü psikolojsi filan.asıl olay çıkaranlar ergenekoncularmışmış.peh!

2.eğer yüzyıllardır Türklerin elinde olan anadolu topraklarında bir devlet kuruyorsan ya Türklerin elinden topraklarını çalıyorsun demektir yada Türk devleti kuruyorsun demektir.eğer ilk önermem doğruysa ya Türk sündür yada Türklerin elinden topraklarını çalanbirisin demektir. Tabi bunları senin söylediklerinden yola çıkarak söylüyorum.hani kimse seçemiyo ya ne olark doğacağını

3.yahu senin bi halttan anladığın yok gelmiş burda siyaset yapmaya çalışıyorsun.deniz baykalın mesajı şuydu anlamadıysan açıklayayım;

(Deniz Baykal ın ağzından)
Bak Tayyib kardeşim. Sen başbakansın. Yargıya karışma. Bir dava var. Sen işine bak. He yok sen illa savcılık oynayacaksan eğer, suçlular ne kadar kötü insanlar olsalarda ben onların avukatı olurum. İş suçlularda değil sende bitiyor. Rahat dur.

ama anlaşılmadı işte. bi tek adamın avukatlığı kaldı dillerde.böyle uyutuluyorsunuz işte

Not: Deniz baykal hayranı değilim. Yapım gereği yönetim yanında yer almam. Bana en fazla yararı dokunacak insanı severim.

-------------------------------------------------------------

dostum hiç kasma geçmişte bu tarz konu yine açılmıştı ve hiç bir sonuca bağlanamadı böyle anlatmakla kimseye bişe öğretemiyoruz yine bildiklerini okuyorlar. ama çaban için takdir ettim seni.
Hocam biz anlatalımda sonra demesinler "madem alevisin alevilik için ne yaptın?" diye.

-------------------------------------------------------------------

Alevi değilim ama Anadolu'da Alevisi bol olan bir şehirde ve Alevinin komşusu olarak büyüdüm. Ailenin bebeği doğduğunda annesinin sütü gelmeyince süt anne bulamadılar, çünkü Aleviydiler. Annem gönüllü olarak Allah ve insanlık namına o bebeğin süt annesi oldu. Komşularımız Alevinin kızını emziriyor diye bizden selamı kesti. Neyse yıllar geçti biz İstanbul'a taşındık... Yıllar sonra o bebek gelin olmuş evleniyorken İstanbul'a kadar gelip izimizi bulup hepimizi bir pikaba koyup düğüne götürdüler. ! hafta kaldık ve gördüğümüz ihtimamı anlatmam mümkün bile değil... O kız benim de annemin elini öpüp gelin oldu. Annem hüngür hüngür ağladı, babam yıllar önce yaptığı insanlığa gösterilen vefaya o kadar şaşırdı ki anlatamam...

O zamandan beri Aleviliği araştırırım. Alevi demenin Ali'ye tapan değil Ali'nin yanında olan olduğunu böyle öğrendim. Halife olmak Ali'nin hakkı iken ve Peygamberimiz de onu işaret ediyorken bu hakkı ancak Hz. Ayşe ile Cemel savaşında savaşarak elde edebildiğini ve bu halde bile Hz. Ayşe'ye bir zarar gelecek diye ne kadar korktuğunu öğrendim. Oğlu ve İslamın en kıymetli insanlarından biri olan Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehid edilişini okurken gözlerimden akan yaşları tutamadım. Hele de Hz. Hüseyin'in torunu için su isterken o bebeğin okla vurulması hıçkıra hıçkıra ağlattı beni... İslama fitne sokan ve halife olmak isteyen hırslı Muaviye'nin yüzünden Alevi, sünni diye ayrıldığımızı anladım...

Alevilerle ilgili kafamda hiçbir soru işareti yok. Hepsi can kardeşim, din yoldaşımdır. Selam olsun.

hocam soru işareti yok ama ufak bir yanlış anlama var.benimde araştırmalarım sonucu öğrendiğim şu ki;
alevilik kelimesinin Ali yle ilgisi yok. Alevilik islamdan öncede vardı.Din dışında toplumsal bir birlikteliktir alevilik. Ben bir aleviyim epey araştırdım. Bu benim görevim. Ama sen alevi olmadığın halde araştırmışsın merak etmişsin.Bizi kardeşin saymışsın ayrım yapmamışsın.Bizdende sana selam olsun :)

bu arada muaviye döneminde 3 e bölündüler.alevilik dediğin şii lik, diğer bahsetmediğinse hariciliktir.hariciler hem Hz. Aliyi hem muaviyeyi öldürmeyi düşünmüştür. Böylece islam parçalanmayacaktır.Fakat unuttukları birşey vardı Hz. Ali önce Allah ın en sevdiği 2. kulu(bu konuda bir hadis okumuştum) sonra Peygamber efendimizin hem damadı hem kuzeni hem canyoldaşı hemde Peygamber efendimizin kendisidir.Daha doğrusu Muhammed in kendisidir. Peygamber olarak değil(Ali benim bende Ali yim demiştir Hz. Muhammed)
---------------------------------------------------------------------
@quasimodo
çok güzel mesajlar vermişsin.uzun diye alıntılamıyorum :)

--------------------------------------------------------------------

@twilight_flame ve @quasimodo gerekenleri söylemiş ama birde ben yazayım:

o "bizden değildir" diyen aleviler aleviliğin ne olduğunu biliyor muymuş ki "bizden değildir" diye ayrım yapıyormuş.alevilikte tüm canlı ve cansız varlıklar, tüm evren vs. hepsi Allah tır. daha doğrusu herşey onun bir parçasıdır. Körükörüne bağlanmış bir insan bunun küfr olduğunu söyler ama öyle değil. İyi düşünüp iyi yorumlamak lazım. Allah ın insanları nasıl yarattığını bilmek, içini Allah sevgisiyle doldurmak lazım. :)

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Soru neydi verilen cevap ne, ne kadar zavallica bir cevap. uzuldum acikcasi nerden bilebilirdim bu kadar cahilce cevaplar alicagimi. Neyse ne demisler;

"Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır."

Yorumlarini gordukten sonrada de sabitlemis olduk.

lacivert88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Muhammed’i candan sev ki,
Ali'ye selman olasın
Ehlibeyt’e gönül ver ki
Ali’ye Selman olasın.

Muhammed’i hazır bil ki
Canı Hakk’a nazır bil ki
Her gördüğün Hızır bil ki
Ali’ye Selman olasın.

.....
.....

Şah Hatayi

Muhammed’e gönül kat ki
Ceht edip rehbere yet ki
Bir gerçekten etek tut ki
Ali’ye Selman olasın
lman olasın

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
eski siyasi konuları bulup mesaj yazmayın lütfen!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...