Alevilere rağmen Alevi haklarını savunmak (2)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Nerede kalmıştık? Cumartesi akşamı iyi bir haber aldım: Emekli Yargıtay savcılarından Ahmet Gündel ajanslara yazılı bir açıklama yaparak söylediklerini tekrarlamıştı.

Böylece perşembe günü yazdıklarımın spekülasyon olmadığı anlaşılacak, programı seyretmeyen okurlarımız da bu haber sayesinde bilgilenecekti.

Ama hoş sürpriz pazar sabahı buharlaştı.
Ahmet Gündel'in açıklaması, cumartesi günü internetteki bütün ciddi haber sitelerinde çıktıktan sonra, pazar günü de birçok gazetede yer almıştı.

Bizimki hariç!

Okurlarımız, onun yerine, Aleviler adına konuşan bir zatın, kendisine yapılan muz ortaları ve yaratılan penaltıları, gole çevirmesini okudu. Bir nevi 'advertorial'.

Tamam konuşsun da, insan hiç olmazsa tartışmaya yol açan asıl konuya değinir değil mi? Yani:

bullet.jpg
Yüksek yargının aldığı kararlarda mezhepsel kaygılar rol oynuyor mu?

bullet.jpg
Yüksek yargı erbabının inanç kompozisyonunda bir dengesizlik var mı?

Bu konulara hiç girmiyordu çünkü asıl amacı zaten onların konuşulmasını, 'hakarete uğradık' lafazanlığıyla engellemekti.

Biz enerjimizi başka konulara harcarken, birileri de Ergenekon davasını saptırmak için uğraşacaktı.

Pek sevgili gazetemiz, Ahmet Gündel'in açıklamalarını (bırakın o zatın gözüne sokacak biçimde yer vermeyi) hiç görmemeyi tercih ettiği için de, ortaya garip bir tartışma çıkıyordu.

Bu zat ana meselenin konuşulmasını engellemek için, yıllardır söylenenlere sanki yeniymiş gibi şimdi cevap veriyordu.

Biliyorsunuz, ben dahil birçok kişi Alevi kitlelerin cumhuriyet mitinglerini desteklediğini 2007'den beri söylüyor.

Bu zat ise 'Mitingler yasaldı' demekte. Sanki biz aksini iddia ettik! Yasal olması, mitinglerin ardındaki darbeci zihniyeti meşru mu kılar?

Aradan iki yıl geçmiş, neyin ne olduğu anlaşılmış, bu zat hâlâ perde arkasında Ergenekoncuların olduğu mitingleri masum gösterme çabasında.
Hele şu "Aleviler genel nüfusun yüzde kaçı" tartışması daha da gülünçtü: Yüzde 15 değilmiş, 20 milyonmuş yani yüzde 30'a yakınmış.

'Ufak at!' deyip gerçeğe gelelim:

Tarih Mart 2007... KONDA'nın Milliyet için yaptığı 'Biz Kimiz' araştırmasında "Türkiye'deki Alevilerin sayısının 5 milyona yaklaştığı" söyleniyor.
Yani Tarhan Erdem'in şirketine göre, 70 milyonluk nüfusta, Alevi oranı yüzde 7 (yedi!).

Ben buna karşı çıktım o tarihte. Binnaz Toprak ile Ali Çarkoğlu'nun TESEV için yaptığı, "Değişen Türkiye'de Din, Toplum ve Siyaset" (2006) adlı araştırmasını şahit göstererek dedim ki:

bullet.jpg
Bu sonuç yanlış! Çünkü insanlar doğru cevap vermekten kaçınıyor. "Alevi misiniz" diye sorulduğunda 'Evet' diyenler yüzde 6.1 çıkıyor.

bullet.jpg
'En önemli din büyükleri kim?' diye sorulduğunda ise 'Hz. Ali ve Hacı Bektaş Veli' diyenler bir anda yüzde 14.3'e fırlıyor!

İşte 'Nüfusun yüzde 15'ini oluşturan mezhep' derken benim bilgim böyle araştırmalara dayanıyor. (Binde 7 de bonus vermişim.)

Şimdi söyleyin bakalım, asıl 'cahil ve bilgisiz' olan, ben miyim, yoksa "Yüzde 30" diyen o terbiyesiz zat mı?
Bitmedi. Daha diyeceklerim var! Yarın.

Sabah - EMRE AKÖZ - Alevilere rağmen Alevi haklarını savunmak (2)

pearlharbor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu emre aköz yazacak baska bi konu mu bulamamıs da bunu yazmıs...

pearlharbor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
caglarcoskun kardeşim sonuna kadar arkandayım - ottomanzo amacın gerilim mi yaratmak... ??

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bence yazara saldırmak gerine onu anlamaya çalış. Zira Bizimde çevremizde alevi olduğunu söyleyip hz muhammed'i red eden kişiler var. Zaten yazar bütün aleviler İnancı bu yönde demiyor. yüzde 14.3' bu yönde diyor. Gördüğün gibi oran az ama var olan bir gerçek.

Malisef alevilikte durum biraz karışık.Ben hangi aleviyle tanışmışsam bir diğer aleviden öğrendiğim bilgiden tamamen farklı, kimi zamanda(hata çoğu zamanda) taban tabana zıt bilgi öğrenmişimdir.Yani Alevilikte anladığım kadarıyla her kez bir yol tutmuş ve o yolda gidyor.

Bu dediklerimi aleviliğe yönelik bir eleştiri sanma sakın. ben saddece senin "en büyük din liderlerimiz HZ. Ali ve Hacı Bektaş Veli değildir" sözüne atfen konuşuyorum. Zira sana göre en büyük lider Hz muhammed iken bir başka alveiye göre hz Ali olabiliyor.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bence yazara saldırmak gerine onu anlamaya çalış. Zira Bizimde çevremizde alevi olduğunu söyleyip hz muhammed'i red eden kişiler var. Zaten yazar bütün aleviler İnancı bu yönde demiyor. yüzde 14.3' bu yönde diyor. Gördüğün gibi oran az ama var olan bir gerçek.

Malisef alevilikte durum biraz karışık.Ben hangi aleviyle tanışmışsam bir diğer aleviden öğrendiğim bilgiden tamamen farklı, kimi zamanda(hata çoğu zamanda) taban tabana zıt bilgi öğrenmişimdir.Yani Alevilikte anladığım kadarıyla her kez bir yol tutmuş ve o yolda gidyor.

Bu dediklerimi aleviliğe yönelik bir eleştiri sanma sakın. ben saddece senin "en büyük din liderlerimiz HZ. Ali ve Hacı Bektaş Veli değildir" sözüne atfen konuşuyorum. Zira sana göre en büyük lider Hz muhammed iken bir başka alveiye göre hz Ali olabiliyor.
hocam ben 19 yıldır alevilerin içindeyim.bugüne kadar Hz. Muhammed i red eden birine rastlamadım.yazarlardan okumak yerine alevi deyişlerini dinleyim derim bende size :)
Ama tüm aleviler böyledir de demiyorum. Alevileri dinsiz ilan eden fakat kendileri din bekçisi sananlarında halini görüyoruz.iyi inasn kötü insan her yerde var.neden sürekli "Alevi" ler diye ayrıca ayırt ediliyorlar anlamıyorum.Hiç "Alevi olmayan insalar şöyledir böyledir" gibisinden bir yazıya rastlamadım ben.Bu ülke ne zman durulsa ya kürt ya alevi kelimeleri gazetelerde özellikle bazı gazetelerde büyük puntolarla yer almaya başlıyor...

Alevilik hiç de sandığınız gibi birşey değil...Gazete yoluyla ancak Haydar Dümen den birşeyler öğrenilebilir ;)

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bknz. avukat olmaya ozenenleri hic samimi bulmuyorum ben.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
otto senin sorunun ne alevilerle.desenki bizi yaktılar kestiler katliamlar yaptılar anlarım. nedir yani?

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
alevilik hala muallakta kalmıştır böle bi mezhep olup olmadığı biel tarşılıyoken kim kimi neden ne için savunuyo anlamadım
ayrıca bende uzun süre alevilerle komuuluk yaptım halada yapıyorum
kimi dine tamamen zıtken kimi ise gayet bağlıdır
kimi 13 gün oruc tutar gusul aalırken belli kıımlarını yıkanır derken kimi ise
sünnilerden farksız davranır
ki benim komsum olan hanım ramazanda mukaveleler gelir kuran sohbetlerine katılır oğlu ise camiden çıkmaz
değişiyo onlardada inanç
tıpkı sünnilerde ve diğer mezheplerde olduğu gibi
ikide bir aleviliği ısıtıp ısıtıp milletin önüne sürmek niyeki
kürt türk alevi sünni tartışmalarıyla milleti birbirine kırdırıyolar
aslında bu ara bozanlar olmasa hiç bir açılıma gerek kalmadan milet efendi gibi yaşıcak ama işte yok yazarı çok çizeri yok eğitmeni yok siyasetcisi hep bir olup milletin canını okumaya yemin etmiş gibi

çağlar522

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bende bir aleviyim ve bu emre aköz'ün yazdıklarına kesinlikle katılmıyorum.yıllar boyu osmanlıdan bu yana aleviler katledildi,köyleri yakıldı,dersimliyim(tunceli) ve dersim katliyamı unutulmadı.sivas ve birçogu....
Alevilerin çogunlugu azımsanacak küçümsenecek bir çogunluk degildir.önceleri alevi nüfüsü daha çoktu ama bu baskı ve asimile yok etme politikası bu duruma getirdi...aleviligi ve alevileri yanlış tanıtıyorlar ve anlatıyorlar.

İnsanlar aleviyim demekten çekiniyor.kürt'üm demekten çekiniyor,ama baskı ne kadar çok olursa o kadar geri tepiyor.
Her türlü açılım olmalı ,bu devletin büyüklügünü gösterir.Her ne olursa olsun tüm türkiyedeki insanlar bir arada yaşayabiliyor .yeterki siyasetçiler işi bullandırmasın ve insanları kutuplaştırmasın...

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
alevi kardeşlerime ben şunu soracağım kimi tahrikçi alevilerden bu sözü duymam beni öfkelendiriyor bunlar gerçekmidir aleviler bu sözleri kullanırlarmı^^namaz kılanlar köleleştiriliyor^^, ^^İslamın şartı diye bir şey yok^^ bu yazılarlar, yorumlananlar doğrumudur be bunları söylemek istiyorum size, bn bu alıntı yaptığım kaynaklar habercem haber sitesinde bu tür yorumları okuyorum ilginç islama saldırı yorumlar yapılıyor madem kardeşiz bu yapılan yorumlr dorumudur, sizler bu yorum yapan kişileri eleştirebiliyormusunuz.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
atmaca;

o yorular kesinlikle yalandır zira alevilik islami bir tarikattır. zamanında kızılbaş denilmiştir kendilerine.şii mezhebinden gelinir.şah ismaili, pir sultan abdal ı, hacı bektaş veli yi pir kabul etmişlerdir.

gerçekten merak ediyorsan burada bu soruyu sormak yerine internette ve kitaplarda biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim zira bu forumda bu konuda doğru düzgün bilgi alabileceğin -en azındna tarafsız- kimse bulunmuyor

emptyheart;

aleviliğin mezhep olup olmadığı muallakta kalmış olabilir çünkü alevilik mezhep değil bir tarikattır.mezhep şii liktir.Hz.Ali yandaşlarıdır.Ve böyle bir tarikat kesinlikle vardır.Fakat yıllar boyu katliamlarla baş etmek zorunda olduklarından ve her seferinde korkup yeri yurdu bırakıp gittiklerinden sayıları azalmıştır.belki bu yüzden tartışılıyordur

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
atmaca;

o yorular kesinlikle yalandır zira alevilik islami bir tarikattır. zamanında kızılbaş denilmiştir kendilerine.şii mezhebinden gelinir.şah ismaili, pir sultan abdal ı, hacı bektaş veli yi pir kabul etmişlerdir.

gerçekten merak ediyorsan burada bu soruyu sormak yerine internette ve kitaplarda biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim zira bu forumda bu konuda doğru düzgün bilgi alabileceğin -en azındna tarafsız- kimse bulunmuyor

emptyheart;

aleviliğin mezhep olup olmadığı muallakta kalmış olabilir çünkü alevilik mezhep değil bir tarikattır.mezhep şii liktir.Hz.Ali yandaşlarıdır.Ve böyle bir tarikat kesinlikle vardır.Fakat yıllar boyu katliamlarla baş etmek zorunda olduklarından ve her seferinde korkup yeri yurdu bırakıp gittiklerinden sayıları azalmıştır.belki bu yüzden tartışılıyordur
yalan olurmu ya ben bizzat o yorumları okuyorum hatta editör tarafından bile yorumları onaylanıyor.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
tamamda yalan yorumlar işte :D
öyle diyen insan eğer samimiyse, kışkırtma amaçlı yazmıyorsa zaten dinden çıkmıştır.haliyle alevi filanda değildir

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
benim düşünceme göre
aleviler ayrılığa yol açtıkları için günah işliyorlar
müslümansan müslümansındır
değilsen zaten müslüman değilsin

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ergenekonun ne kadar hayati bir sorun oldugu ve sonuna kadar gidilmesinin ne derece onemli oldugu her gecen gun bir kez daha anlasiliyor.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
benim düşünceme göre
aleviler ayrılığa yol açtıkları için günah işliyorlar
müslümansan müslümansındır
değilsen zaten müslüman değilsin
ayrılığa gidenler aleviler mi?
aleviler ayrılık peşinde olsalardı sivasta madımak ı yakarken kendilerini de yakan o 2 kişiyi kendi canları saymazlardı.ayrım HZ. Ali zamanında yapıldı.halifelikle alakalı bir konu.bilgi sahibi olmadn fikir sahibi olmayın.kendinizi gülünç duruma düşürmeyin.

ayrılıkmış! siz önce müslümanlığın ne olduğunu öğrenin sonra gelin millete akıl verin.
"müslümansan müslümansın değilsen zaten müslüman değilsin" uzaktan dolu gibi görünüyor ama aslında çok boş bir laf.ne demek değilsen zten değilsin?
Aleviler islamı hiç bir zaman inkar etmemiştir etmezlerde.

Hacı Bektaş Veli, Pir Sultan Abdal, Şah İsmail

Gerçek aleviliği öğrenmek istiyorsanız önce yukarıdaki isimleri öğrenin.Aleviler bugün dinsiz olarak, kafir olarak görülüyorsa bunun sebebi Osmanlı şeyhülislam ı ebussuud efendidir zira;

"kızılbaşların topluca öldürülmeleri elbette dinimize göre helaldir. bu, en büyük, en kutsal savaştır... bu yolda ölmek de şehitliğin en ulusudur"
diye fetva veren bir kimsedir. Yavuz Sultan da bundan gaza gelerek Şii devleti kurucusu Şah ismail le savaşa giderken arkadan Şah a destek gelmesin diye binlerce Alevi(Kızılbaş) yi katletmiştir.

Müslümanlık mıdır bu?

Bu adını verdiğim şeyhülislam kılıklı adam aynı zamanda

"cennet cennet dedikleri bir kaç köşkle bir kaç huri
isteyene ver sen anı bana seni gerek seni"

sözlerini "küfr-i sarih" olarak görmüştür.

Oysaki Alevi insanlar "Allah ı korku saçan değil sevgi saçan" bir tanrı olarak görmüşlerdir. Enel Hak demişlerdir ki bu söz "Ben Allah'ım" anlamına gelmez, ben Allah ın bir parçasıyım anlamına gelir. Tabi yine aynı kişiye göre küfür dür bu. Oysaki o kendini müslüman sanan insan bilmezdir ki "Allah Hz. Muhammed in ruhunu kendinden, bizleride Hz. Muhammed'in ruhundan yaratmıştır.
Yani "enel hakk" "Ben sadece ondan bir parçayım.Aradan ben çıkarsam geriye kalır yaradan" manasına geliyordu ve aleviler de bunu savunmuştur.

Daha fazla yazacak değilim.Akıllı insanlarsanız biraz araştırır doğrusunu öğrenirsiniz çevreden duyduklarınızla kalmazsınız.

Son olarak:
Aleviler müslümanlığı ayırmamışlar, "biz müslümanız" diyenler tarafından ayrılmışlardır.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bu Emre Aköz kimdir ya ben anlamadım. :D Bıraksın yazmasın, uğraşmasın kimse Alevilerle. Ben büyüklerimden duyduğuma göre zaten Aleviyim demek doğru değil. Herkes kendini bilsin yeter, hiçbir sayı önemli değil. 3'te olsa zarar veriyorlar 5'te olsa.

@Atmaca: Diğer inanışlarda da olduğu gibi biraz uç noktalara kaçmış insanlar olacaktır, onların bu tarz yorumları önemsenmemeli. Eğer merak ediyorsan internetten araştırarak öğrenebilirsin.

Din büyüğü olarak Hz.Ali'nin söylenmesi Hz.Muhammed'in tanınmamasını, İslam'ın kabul edilmemesini mi gösterir? Bunu söyleyen bir insan düşünemeyen, araştıramayan ufacık beyinli bir insandır. Siz siz olun araştırın. Deyişler okuyun bakın Hz.Muhammed'den nasıl bahsetmiş atalarımız.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bu Emre Aköz kimdir ya ben anlamadım. :D Bıraksın yazmasın, uğraşmasın kimse Alevilerle. Ben büyüklerimden duyduğuma göre zaten Aleviyim demek doğru değil. Herkes kendini bilsin yeter, hiçbir sayı önemli değil. 3'te olsa zarar veriyorlar 5'te olsa.

@Atmaca: Diğer inanışlarda da olduğu gibi biraz uç noktalara kaçmış insanlar olacaktır, onların bu tarz yorumları önemsenmemeli. Eğer merak ediyorsan internetten araştırarak öğrenebilirsin.

Din büyüğü olarak Hz.Ali'nin söylenmesi Hz.Muhammed'in tanınmamasını, İslam'ın kabul edilmemesini mi gösterir? Bunu söyleyen bir insan düşünemeyen, araştıramayan ufacık beyinli bir insandır. Siz siz olun araştırın. Deyişler okuyun bakın Hz.Muhammed'den nasıl bahsetmiş atalarımız.
alevilerforumuna baktığımda çok çirkince camilere karşı ilginç yorumları vardır, bazı iislamı sunni inanaçlara çok saldırı yapılıyor bu konuda sanki bu düşmanlık eskiden bu yana devam ediyor, aleviliği anlamak imkansız ve çok karışık bizden biri olmayanları rahatlıkla alevilere ait forum sitelerinde eleştirebiliyorlar size ilginç bir alevinin yaptığı yorumu göstereceğim; ^^Way be demek namaz kılmayanalrdan haraç kesiyolar...

iyi bundan sonra tuvalete girmeden önce camide yere iki yatar kalkarız tuvalet beleşe gelir..^^ namaz kılmayan birinin, tuvaleti beleşe getirmek için iki yatar kalkar gibi şuhursuz yorumlar yapılıyor Alevi Forum Community - Tekil Mesaj gösterimi - Niye Camiye Gitmiyorsunuz?

admin bu linkide birleştirirse alevileri yakından daha çok iyi tanıyacaksınız ezana saygısı olmayan bir alevi nasıl olurda onu ben bir müslüman bir islamcı gibi görebilirim Ezan Başladığında neden radyonun vs.. sesini kısarız..? - Sayfa 35 - Alevi Forum Community değilmi.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
admin bu linkide birleştirirse alevileri yakından daha çok iyi tanıyacaksınız ezana saygısı olmayan bir alevi nasıl olurda onu ben bir müslüman bir islamcı gibi görebilirim Ezan Başladığında neden radyonun vs.. sesini kısarız..? - Sayfa 35 - Alevi Forum Community değilmi.
atmaca yapmaya çalıştığın şeyin farkındayım.hem meraklı gibi görünüyor öğrenmeye çalışıyorsun hemde alttan alttan iğneliyorsun.bir önceki mesajımı oku.2. sayfada.bak orda sana bu forumda anlatabileceğim kadarıyla anlattım aleviliği. tarihte alevi olmayıp kendini müslüman sananların yaptıkları kıyımlardan bahsettim.eğer şimdi "ezana saygısı olmyan müslüman değildir" diyorsan o adamlar içinde , yavuz sultan selim ve şeyhülislamarı içinde aynısını söylemen gerekir zira yavuz sultan selim bırak alevileri kendi kardeşlerini vu kuzenleri öldürmüş bir insandır.rivayetlere göre babasınıda zehirliyerek öldürtmüştür.babasının da kendisine bedduası vardır.yavuz un nasıl öldüğüde zaten bilinmektedir.

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Madem avukatliga ozendiniz bari birazcik igneleride kabul ediniz. avukat olmak kolaymi baksana ergenekonun avukatiyim diyen deniz baykal ne hallere dustu...

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
otto senin derdin ne?
ayrıca tayyip gibi almışsınız ağzınıza bi avukat kelimesi vıdı vıdı konuşmayın.deniz baykal avukatıyım derken başka şeylerde söyledi.şöyleki;

"eğer sen ergenekonun savcısıysan ben avukatıyım" dedi

ben alevileri herzaman savunur kollarım.sizin gibi Allah korkusuyla değil sevgisiyle yaşıyoruz.insana insan olduğu için değer veriyoruz.günde 5 vakit namaz kılıp kılarken ne söylediğini bile bilmeyen insanlardan haz etmeyiz.katliamlarda ölürüz yine herkese can deriz.pir edindiğimiz insanlar sizin osmanlı sultanlarınız gibi arap özentisi değil özbe öz Türk tür. eğerki senin zoruna gidenler bunlarsa, sen doğrulara yanlış diyen bir insansın.yanlışı savunanlada işimiz olmaz.tabularınızı yıkın.senin gibilerin dedeleri star tv de ben kızılbaşmıyım der.babaları amcaları maraşta katliam yapar sivası yakar.senin yaşındailerde gelir burda boş boş konuşur.biz sizi Allah a havale ediyoruz. Herkes çıkacak onun katına.herkes hesabını verecek.

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
ottomanzo arkadaş adam gibi açıklamaya başlamış. Kendisi alevi olduğu için tabiki söz getirmeyecek. Nasıl sen ben ve caglarcosgun suanda Müslümanlığa hakareti kabul etmeyecek veya onun ile ilgili yanlış düşünceleri yanıtlayacaksak arkadaşta aynısını yapıyor. O nedenle iğnelemeye katlanmak zorunda değil ki arkadaş İslamiyeti desteklediğini de zaten ayrıca belirtmiş.

ATmaCA53 sen o forumlarda yazılanlara bakma. Daha önce bazı olaylar ile deneme fırsatımız oldu her forumda gerçekten her forumda İslami forumlarda, Hristiyan forumlarında veya ateist forumlarında hepsinde birbirini kötülemeler veya sapkınlık boyutları mevcuttur. O nedenle forumdaki birkaç sapkının mesajlarını tüm alevilerin görüşüymüş gibi kabul etmek yanlıştır.

O nedenle bir parantez açayım dedim. Tabiri caizse bütün çeşitten arkadaşlarım mevcut. İnsanlar birbirine saygılı davrandığı sürece birlikte yaşayabilecekken bu şekilde onları ayrı ayrı tutmaya ne gerek var.

Bu arada alevi müzikleri çok hoşuma gidiyor. Gerçekten kardeşliği birlikteliği simgeleyen çok güzel parçaları var. Ancak isim olarak hiçbirini ne yazık ki hatırlamıyorum. TV'de çıkınca dinliyorum sonra not almayı unutuyorum o şarkının güzelliğiyle :)

caglarcosgun bildiğin güzel alevi müzikleri varsa ismini verebilir misin? Gerçekten çok güzel müzikler insan dinledikçe rahatlıyor ve hareketlenip klipteki insanların arasında oynayası geliyor :)

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
maraşta katliam yapar sivası yakar.
Katliam yapilirken asker-polis nerdeydi birader onuda bir soylede isin karanlik guclerce yapilmadigi tezini curut!

pir edindiğimiz insanlar sizin osmanlı sultanlarınız gibi arap özentisi değil özbe öz Türk tür

Dogmadan once kimseye sormuyorlar turkmu,kurtmu,arapmi yoksa baska bir irktanmi dogmak istersin diye ha illa diyorlar ben aleviyim-turkum veya kurtum suyum buyum ve diger irklardan ustunum diyorsan buna 'fasizm' deniyor.

ha bide deniz baykal avukatligina ozendin madem onun yerine konusuyorsun su soruyada cevap verebilirsen
ya usta birakta su masumun gogsune saplanan onlarca bicagin nedeni ortaya ciksin,(veli kucuk, YouTube - Ergenekon Davasi 28 - Emir Veli Küçük'ten... )

darbecilere hesaplari sorulsun, darbeyi lolipop sanmaktan vazgecin.

2Shane

Asistan
Reaksiyon puanı
0
otto senin derdin ne?
ayrıca tayyip gibi almışsınız ağzınıza bi avukat kelimesi vıdı vıdı konuşmayın.deniz baykal avukatıyım derken başka şeylerde söyledi.şöyleki;

"eğer sen ergenekonun savcısıysan ben avukatıyım" dedi

ben alevileri herzaman savunur kollarım.sizin gibi Allah korkusuyla değil sevgisiyle yaşıyoruz.insana insan olduğu için değer veriyoruz.günde 5 vakit namaz kılıp kılarken ne söylediğini bile bilmeyen insanlardan haz etmeyiz.katliamlarda ölürüz yine herkese can deriz.pir edindiğimiz insanlar sizin osmanlı sultanlarınız gibi arap özentisi değil özbe öz Türk tür. eğerki senin zoruna gidenler bunlarsa, sen doğrulara yanlış diyen bir insansın.yanlışı savunanlada işimiz olmaz.tabularınızı yıkın.senin gibilerin dedeleri star tv de ben kızılbaşmıyım der.babaları amcaları maraşta katliam yapar sivası yakar.senin yaşındailerde gelir burda boş boş konuşur.biz sizi Allah a havale ediyoruz. Herkes çıkacak onun katına.herkes hesabını verecek.

dostum hiç kasma geçmişte bu tarz konu yine açılmıştı ve hiç bir sonuca bağlanamadı böyle anlatmakla kimseye bişe öğretemiyoruz yine bildiklerini okuyorlar. ama çaban için takdir ettim seni.

Eric_Draven

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alevi değilim ama Anadolu'da Alevisi bol olan bir şehirde ve Alevinin komşusu olarak büyüdüm. Ailenin bebeği doğduğunda annesinin sütü gelmeyince süt anne bulamadılar, çünkü Aleviydiler. Annem gönüllü olarak Allah ve insanlık namına o bebeğin süt annesi oldu. Komşularımız Alevinin kızını emziriyor diye bizden selamı kesti. Neyse yıllar geçti biz İstanbul'a taşındık... Yıllar sonra o bebek gelin olmuş evleniyorken İstanbul'a kadar gelip izimizi bulup hepimizi bir pikaba koyup düğüne götürdüler. ! hafta kaldık ve gördüğümüz ihtimamı anlatmam mümkün bile değil... O kız benim de annemin elini öpüp gelin oldu. Annem hüngür hüngür ağladı, babam yıllar önce yaptığı insanlığa gösterilen vefaya o kadar şaşırdı ki anlatamam...

O zamandan beri Aleviliği araştırırım. Alevi demenin Ali'ye tapan değil Ali'nin yanında olan olduğunu böyle öğrendim. Halife olmak Ali'nin hakkı iken ve Peygamberimiz de onu işaret ediyorken bu hakkı ancak Hz. Ayşe ile Cemel savaşında savaşarak elde edebildiğini ve bu halde bile Hz. Ayşe'ye bir zarar gelecek diye ne kadar korktuğunu öğrendim. Oğlu ve İslamın en kıymetli insanlarından biri olan Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehid edilişini okurken gözlerimden akan yaşları tutamadım. Hele de Hz. Hüseyin'in torunu için su isterken o bebeğin okla vurulması hıçkıra hıçkıra ağlattı beni... İslama fitne sokan ve halife olmak isteyen hırslı Muaviye'nin yüzünden Alevi, sünni diye ayrıldığımızı anladım...

Alevilerle ilgili kafamda hiçbir soru işareti yok. Hepsi can kardeşim, din yoldaşımdır. Selam olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...