Alan Seçimi Karışıklığı

Hangi Meslek

• Kullanılan toplam oy
    33

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
aynen öyle teşekkür ederim:)
not:avatar karizma bu arada

- - - Mesaj Güncellendi - - -

nickinin gereğini yap bakalım ne sonuç alacaksın?......................

Öyle yapmama gerek yok Düşünmediğin bir bölümü bile ankete koymuşsun :D En iyi kolej de okuyormuşsun işte daha ne. Sevdiğin mesleği okuyabilmek için hiç bir engel yok ;) Ben mesel liseliyim ve sevdiğim mesleği kazanmam çok zor yinede böyle anket açıp hangisi olsun demiyorum zor olsada sevdiğin meslek istediğin meslek diyorum ;)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
ne demek bi şey deil
not:scarface hayranıyız bu arada :D
ölümüne

Öyle yapmama gerek yok Düşünmediğin bir bölümü bile ankete koymuşsun :D En iyi kolej de okuyormuşsun işte daha ne. Sevdiğin mesleği okuyabilmek için hiç bir engel yok ;) Ben mesel liseliyim ve sevdiğim mesleği kazanmam çok zor yinede böyle anket açıp hangisi olsun demiyorum zor olsada sevdiğin meslek istediğin meslek diyorum ;)
hah şöyle desene ne içimi karartıyorsun:D

BLACKPOWERTURBO

Profesör
Reaksiyon puanı
3
bu devirde bişey olunmaz okuyarak mühendis ol o kadar sene oku inşaata ondan bunda emir alirsin maaşinda onlarin yarisi kadar olur
işibilemek önemli :D(4 sene okucana çaliş para biriktir daha iyi bana göre)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bu devirde bişey olunmaz okuyarak mühendis ol o kadar sene oku inşaata ondan bunda emir alirsin maaşinda onlarin yarisi kadar olur
işibilemek önemli :D(4 sene okucana çaliş para biriktir daha iyi bana göre)

:) sen ne okudun?

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
abi ssk lı iş bulduysan okuyupta napacan :P
:) şimdilerde ssk sı olmayana kızda vermiyorlar :D
(işimiz zor be. 4+4+4+4+1 sene oku. başkasının emri altında, 3 kuruş para ile ssk sız çalış :D)

o kadar okuyozmu :) ben bırakıyorum okulu

PanPish

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mühendis ol devlete gir .. winamp niye çalışmıyor diye çağırırlar :D özelde hergün kendini geliştireceksin gerek yok ! ailenle vakit geçir daha iyi ...

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] hazır burada meslek konusu açılmışken, senin gibi mühendisi de bulmuşken bir soru sorayım sana;
bilgisayar mühendisliği sektöründe iş verenler, kişinin kendini ne kadar iyi pazarladığına bakar demiştin. Peki bu pazarlama içinde yurtdışında bir dönem okumuş olmak ve yabancı dilin üst seviyede olmasının etkisi nedir?

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
o kadar okuyozmu :) ben bırakıyorum okulu
o 4 lerin içinde kreş vs de var :D
kreş, ilkokul orta okul, lise, belki üni, belki master/doktora/lisansüstü/direk ssk :D
ssk önemli (aklıma seksenler geldi ya. :))

mühendis ol devlete gir .. winamp niye çalışmıyor diye çağırırlar :D özelde hergün kendini geliştireceksin gerek yok ! ailenle vakit geçir daha iyi ...
devlettesin sana windows medya player bu videoyu niye açmıyor diyesoruyorlar :D o kadar yıl bunun için mi kafa patlattın :D
parası iyi ise sorsunlar. :) winamp nedir ki.
"yeterli para" versinler winamp gibi 10 tane program yazarım. :P

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
@tambjk hazır burada meslek konusu açılmışken, senin gibi mühendisi de bulmuşken bir soru sorayım sana;
bilgisayar mühendisliği sektöründe iş verenler, kişinin kendini ne kadar iyi pazarladığına bakar demiştin. Peki bu pazarlama içinde yurtdışında bir dönem okumuş olmak ve yabancı dilin üst seviyede olmasının etkisi nedir?

İş verenler aslında kişinin kendini ne kadar iyi pazarladığına bakmazlar. Kendini çok iyi pazarlayan kişi iş verene kendisini olduğundan çok daha üstün biri olarak yutturur :) Birşey bilmiyorsa pazarlayamaz fakat yeteri kadar biliyorsa bunu ballandıra ballandıra anlatabilirse büyük başarıdır. Çok şey bilip de kendini pazarlayamadığı için uzun süre iş arayan çok kişi gördüm.

Eğer yurt dışında erasmus ile okumuş ve yabancı dilin üst seviyedeyse bu senin için bir artı olacaktır, uluslararası ilişkileri yoğun olan büyük kurulsal şirketlerde faydasını görürsün. Orada yabancılar ile iş yapacağın ve sık sık ingilizce diyaloglara gireceğinden önem verirler böyle özelliklere. Onun dışında yerli şirketlerde çok büyük bir fark yaratmaz, benzer seviyedeki 2 kişi arasında sadece tercih önceliği yaratır, birkaç adım öteye kolay kolay sıçratmaz, iş verenin yaklaşımına göre de değişebilir.

Ufak ve orta ölçekli firmalarda her okuduğunu anlayabilecek ve internetten araştırma yapabilecek kadar ingilizce bilmen yeterli olacaktır. Birde şöyle birşey var, kalbur üstü üniversitelerden mezunların belli bir seviyenin üstünde ingilizce bildikleri varsayımı da var biraz. Zaten okuduğunu anlayacak kadar ingilizce birmeyen bir bilgisayar mühendisinin kendini geçiştirmesi ve üst pozisyonlara gelmesi çok zor, bu bir altyapı eksikliğine işarettir.

Yurtdışıyla iş yapan sayıca az şirket var, özellikle telekominikasyon şirketleri(sony, alcatel, netaş, huawei, ttelekom, turkcell, vodafone, bazı bankalar vs). Buralarda yapancı dil ve yurtdışı staj önemli oluyor. Rusya, dubai, mısır, nadiren avrupa gibi yerlere gönderebiliyorlar fakat buralarda işi kapmak biraz beceri istiyor. Gidenler ise orada birkaç yıl çalıştıktan sonra çevre edinip, Türkiyedeki şirketten kopup doğrudan yabancı şirkete geçiş yapabiliyor, böylelikle hem kazancı artıyor hem de pozisyonu. Tabi çok az sayıda kişiyi yurtdışına gönderiyorlar bilgine :)

Benim şirketimde 3-4 sene Amerikada yaşayıp çalışmış olanlarda var orta seviye ingilizce bilenlerde var, özellikle terfi verilirken ve müdürlük vs pozisyonlara gelen kişilere dikkat ettiğimde yabancı dili iyi , yurtdışı tecbüresi, akademik kariyer yapmış kişilerin yükselmesinin daha kolay olduğunu görüyorum. Yurtdışının yabancı dil dışında vizyon, özgüven ve kendini pazarlama gibi yansımaları da oluyor.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] çok açıklayıcı bir mesaj oldu teşekkür ederim. şu son seneyi de okuyayım da bakalım neler olacak iş hayatında :)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
abi ssk lı iş bulduysan okuyupta napacan :P
:) şimdilerde ssk sı olmayana kızda vermiyorlar :D
(işimiz zor be. 4+4+4+4+1 sene oku. başkasının emri altında, 3 kuruş para ile ssk sız çalış :D)

Ssk olsun bana yeter diyorsan boşuna okuma zaten :) Okusan da zaman kaybı, yaramaz, yıllarına yazık ettiğinle kalırsın.

Okumayı sadece mesleki eğitim yada diploma olarak görürseniz yazık edersiniz kendinize, bunu kişisel gelişim olarak görün, kendiniz için yapıyorsunuz ne yapıyorsanız.

Eğer siz gerçekten iyi, vizyon sahibi, hırslı, donanımlı biriyseniz çok daha fazlasını elde edersiniz. Yapamıyorsanız kabahati iş verende değil kendinizde arayacaksınız.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ssk olsun bana yeter diyorsan boşuna okuma zaten :) Okusan da zaman kaybı, yaramaz, yıllarına yazık ettiğinle kalırsın.

Okumayı sadece mesleki eğitim yada diploma olarak görürseniz yazık edersiniz kendinize, bunu kişisel gelişim olarak görün, kendiniz için yapıyorsunuz ne yapıyorsanız.

Eğer siz gerçekten iyi, vizyon sahibi, hırslı, donanımlı biriyseniz çok daha fazlasını elde edersiniz. Yapamıyorsanız kabahati iş verende değil kendinizde arayacaksınız.
yok abi :) ben zaten şaka yapıyorum. senin konuştuk ya bunları :)

benim amacım ortada: bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. :) ssk mış, paraymış umurmda değil :) (tv seyretmem ama aklıma seksenler dizisi geldi. ondan esinlendim bu ssk işini :D)

dediğin gibi okumak demek diploma almak demek değildir. düşünmeyi öğrenmektir, kendini manevi anlamda geliştirmektir, zekanı geliştirmektir, değerlerine ve kendine zarar vermeden ilerlemektir, kendi ve ülkeni ilerie götürmek için çabalamaktır.

ve daha bir sürü şey. ama ssk değil :D

MyNickname

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar mühendisliğinin eski albenisi kalmadı artık ama teknolojiye ilgiliysen sana önerim yazılım mühendisliğidir. Geleceğin meslekleri arasında

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Konuyla alakalı olacaktır :)

1095017_10151963921000312_359420917_n.jpg

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bilgisayar mühendisliğinin eski albenisi kalmadı artık ama teknolojiye ilgiliysen sana önerim yazılım mühendisliğidir. Geleceğin meslekleri arasında
teşekkür ederim.
zaten donanım konusunda da yetenekiliyim ama ben daha çok yazılım istiyorum zaten :)
ama bilgisayar mühendisliği daha geniş bir kavram. içine yazılım-donanım-network vs hepsi giriyor :) bu yüzden BM

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16

Bilgisayar Mühendisliği fakulteleri zaten yazılım ağırlıklı olduğundan yazılım mühendisi yetiştirmiş oluyorlar. Eğer yazılım müh olmak istiyorsanız gönül rahatlığıyla bilg müh fakültesine gidebilirsiniz.

Türkiyede açılan yazılım müh fakulteleri ise akademik kadro ve piyasaya dağılmış mezun sayısı olarak yeni ve yetersiz olacaklarından bilg müh fakültelerine göre 2.planda kalacaktır çoğu zaman. Köklü bir üniversitenin bilgisayar mühendisi, henüz bir birikimi ve tecrübesi olmayan yazılım mühendiği fakültesine göre piyasaya çıktığında çok daha kolay iş bulacaktır. 20 senedir bilg müh mezun eden bir kurumun mezunları piyasadaki köşe başlarına yerleşip isim yaptıklarında, sonraki mezunlar çok rahat edecektir. İş verenlerin, memnun oldukları mezunların üniversitesi, sonraki tercihlerde önemli ölçüde belirleyici olabiliyor.

Tavsiyem yeni açılmış üniversite ve fakultelerden uzak durunuz bir süre. Oturmaları ve kurumsallaşmaları yıllar alacaktır.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bilgisayar Mühendisliği fakulteleri zaten yazılım ağırlıklı olduğundan yazılım mühendisi yetiştirmiş oluyorlar. Eğer yazılım müh olmak istiyorsanız gönül rahatlığıyla bilg müh fakültesine gidebilirsiniz.

Türkiyede açılan yazılım müh fakulteleri ise akademik kadro ve piyasaya dağılmış mezun sayısı olarak yeni ve yetersiz olacaklarından bilg müh fakültelerine göre 2.planda kalacaktır çoğu zaman. Köklü bir üniversitenin bilgisayar mühendisi, henüz bir birikimi ve tecrübesi olmayan yazılım mühendiği fakültesine göre piyasaya çıktığında çok daha kolay iş bulacaktır. 20 senedir bilg müh mezun eden bir kurumun mezunları piyasadaki köşe başlarına yerleşip isim yaptıklarında, sonraki mezunlar çok rahat edecektir. İş verenlerin, memnun oldukları mezunların üniversitesi, sonraki tercihlerde önemli ölçüde belirleyici olabiliyor.

Tavsiyem yeni açılmış üniversite ve fakultelerden uzak durunuz bir süre. Oturmaları ve kurumsallaşmaları yıllar alacaktır.
abi bilgi birikimine hayranım.
bunları, yazının tamamını bile okumadan yazdım. zaten tek cümlesi bile yetiyor anlatmak istediğine :)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
[MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] [MENTION=142972]tambjk[/MENTION] yardırmışsınız abiler :D
abi şu ee nin ne yaptığını hala çözemedim onu bide otomotivle uçağı bi açıklar mısınız

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@NGungor96 @tambjk yardırmışsınız abiler :D
abi şu ee nin ne yaptığını hala çözemedim onu bide otomotivle uçağı bi açıklar mısınız
tambjk uçmuş.
ee ile ilgili döküman bulunca seninle paylaşırım. araştırırım şimdi.
otomotiv de bildiğin araba fabrikası :) yada otomobil tasarımı vs.

bu ikisi için fizik konusunda çok başarılı olmalısın. yani kafan fiziğe basmıyorsa (benim gibi:D) bu iki meslekte zorlanabilirsin.
ama mesela ben her ne kadar fizik yapamasamda çalışınca anlıyorum. yapabiliyorum. sende kendine bak işte.
ben mühendislikler arasında BM-EndüstriM-MakinaM-EE-OM- diye sıralama yaparım. :) endüstri ve makina da iyi :) tam olarak ne yaptıklarını bende bilmiyorum ama :)

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
tambjk uçmuş.
ee ile ilgili döküman bulunca seninle paylaşırım. araştırırım şimdi.
otomotiv de bildiğin araba fabrikası :) yada otomobil tasarımı vs.

bu ikisi için fizik konusunda çok başarılı olmalısın. yani kafan fiziğe basmıyorsa (benim gibi:D) bu iki meslekte zorlanabilirsin.
ama mesela ben her ne kadar fizik yapamasamda çalışınca anlıyorum. yapabiliyorum. sende kendine bak işte.
ben mühendislikler arasında BM-EndüstriM-MakinaM-EE-OM- diye sıralama yaparım. :) endüstri ve makina da iyi :) tam olarak ne yaptıklarını bende bilmiyorum ama :)
ya ben galiba eşit ağrlık=hukuk yolundan devam edicem ama artık son bilgileri almak istiyorum sizlerden haber bekliyorum:)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ya ben galiba eşit ağrlık=hukuk yolundan devam edicem ama artık son bilgileri almak istiyorum sizlerden haber bekliyorum:)
ammaaan ben sana EE ile ilgili döküman bulacaktım. unuttum telaştan. kusura bakma kardeşim.
şimdi bakıyorum :) (yardım etmeyi severim de :))

sana tavsiyem eğer çok sevmiyorsan yani ilgin yoksa hukuk nbe bileyim iyi değil bence. ama ilgiliyse süper olur.

BM de öyle. hiç alakan yoksa bu işle aç da kalırsın asgari ücretlede çalışırsın çünkü kendini geliştiremezsin.

http://www.muhendisforum.net/index.php?topic=747.0
bu linkte maaş durumu var :) benim anladığım kadarıyla şuı an 1500-2000 ile iş başı yapıyorlar yeni mezunlar(aynı BM gibi işte) :)

http://www.sorubak.com/elektrik-elektronik-muhendisligi-meslegi-ve-is-olanaklari_650.r_html
bu linkte ise biraz anlatmış nedir ne değildir

http://www.derszamani.net/elektrik-elektronik-muhendisligi-taban-puanlari.html
bu da 2013-2014 taban puanları (en son yapılan ygs-lys ye göre taban puanları)
gözlemim: tüm mühendislik dallarında puanlar her yıl düşüyor. (:devil:) bu iyi :D

http://forum.donanimhaber.com/m_4994948/tm.htm
adam EE yi bitirmek üzere. ne yapayım diye sormuş. millette cevaplamış.

şimdilik bu kadar.

bende örnek vereyim:
sokak lambalarının tesisatını yapan da var projesini çizen de var. çamaşır makinesi tamicisi olanıda var(bize gelen makine tamircisi EE mezunuymuş ankara üniversitesi. ama sıkılmış dükkan açıp tamirci olmuş. civardaki tek tamirci o. adam er ay en az 3000-4000 kazanıyor) :D

kaptan_07

Asistan
Reaksiyon puanı
5
teknoloji forumuna böyle bir anket koyarsan bilgisayar mühendisliği çıkar tabi :)

öğretmen olmada ne olursan ol :(

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
ammaaan ben sana EE ile ilgili döküman bulacaktım. unuttum telaştan. kusura bakma kardeşim.
şimdi bakıyorum :) (yardım etmeyi severim de :))

sana tavsiyem eğer çok sevmiyorsan yani ilgin yoksa hukuk nbe bileyim iyi değil bence. ama ilgiliyse süper olur.

BM de öyle. hiç alakan yoksa bu işle aç da kalırsın asgari ücretlede çalışırsın çünkü kendini geliştiremezsin.

http://www.muhendisforum.net/index.php?topic=747.0
bu linkte maaş durumu var :) benim anladığım kadarıyla şuı an 1500-2000 ile iş başı yapıyorlar yeni mezunlar(aynı BM gibi işte) :)

http://www.sorubak.com/elektrik-elektronik-muhendisligi-meslegi-ve-is-olanaklari_650.r_html
bu linkte ise biraz anlatmış nedir ne değildir

http://www.derszamani.net/elektrik-elektronik-muhendisligi-taban-puanlari.html
bu da 2013-2014 taban puanları (en son yapılan ygs-lys ye göre taban puanları)
gözlemim: tüm mühendislik dallarında puanlar her yıl düşüyor. (:devil:) bu iyi :D

http://forum.donanimhaber.com/m_4994948/tm.htm
adam EE yi bitirmek üzere. ne yapayım diye sormuş. millette cevaplamış.

şimdilik bu kadar.

bende örnek vereyim:
sokak lambalarının tesisatını yapan da var projesini çizen de var. çamaşır makinesi tamicisi olanıda var(bize gelen makine tamircisi EE mezunuymuş ankara üniversitesi. ama sıkılmış dükkan açıp tamirci olmuş. civardaki tek tamirci o. adam er ay en az 3000-4000 kazanıyor) :D
abi süpersin ya hepisine bakyorum hemen:D