Akraba Evliliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emelden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Günümüzde hala akraba evliliği yapanlara rastlamak mümkün. Tabi ki bu bir tercih meselesidir fakat ben bu tür ilişkilere sıcak bakamayanlardanım.

Akraba evliliği hakkındaki düşünceleriniz nedir? :innocent:

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Peki neden Şirine hanım? :)

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Akraba evlilikleri genelde büyüklerin isteği üzerine oluyor çok nadirdir akraba olupta aşk evliliği yapanlar ve genel de menfaat üzerinedir maddi veya manevi ama birileri sadece kendini düşündüğünden bu evliliğin olması için elinden geleni yapar. Ama doğacak çocukları kimse düdşünmez onlarda ne gibi sorunlar ortaya çıkabileceği hayatları boyunca ne ile mücadele etmek zorunda kalacaklarını...!

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Çook çok saçma bir hareket...Doğacak bebeklerin daha doğmadan hayatını karartmaktır akraba evliliği...Ne yani dünyada evlenecek eş mi bitti de akrabası hatta kardeşi kadar yakın olan akrabalarıyla hala evlilik yapıyorlar...Bu tarz evlilikler neslin sakat olarak dünyaya gelmesinden başka bişeye yaramıyor...Ondan sonra çıkıp televizyonlara çocuğum sakat , devlet yardım etmiyor diye dert yanıyorlar...Devlet mi dedi git teyzenin kızıyla evlen diye ! Töbe Töbe...

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Çok yanlış buluyorum.

Neden? Bizim 7 sülale aşiret hepsi akraba evliliği amca oğlu dayı oğlu v.s v.s hiç birinde de sakat veya engelli veya özürlü cocuğu yok hepsinin de en az 4 5 6 tane cocukları var bende amca kızımla evliyim ve çok tatlı ve şeker bi kızım var Ben inanmıyorum akraba evliliğinden özürlü cocuk doğduğuna alakası bile yoktur Allahta kimseye göstermesin akraba evliliği olmasın diyorsunuz peki kimle evlencek ailesine uygun oturup kakmasını aileye ayak uydurcak bu zamnada kız nerden bulcam benim abim 9 yıl boyunca istanbulda bi kızla çıktı en sonunda evlencem dedi iyi dedik nişanlandırdık buınları abim askere gitti bizim sülale aşiret olduğu için her yerde adamlarımız var askere gitti abim baktım hergün bi yerden haber geliyor bu kız gece sat 3 te durakta gördük ne işi var orda bu zamanda doğru düzgün kız bulmak çok zor sevgiler.

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Risk oranını bir tarafa, bu tür evliliği kafasına koymuş birine söylesen tıp ilerledi gibi bahaneler bulacaklardır. Herşey bir tarafa ben akrabalarıma başka bir gözle bile bakamam.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Çook çok saçma bir hareket...Doğacak bebeklerin daha doğmadan hayatını karartmaktır akraba evliliği...Ne yani dünyada evlenecek eş mi bitti de akrabası hatta kardeşi kadar yakın olan akrabalarıyla hala evlilik yapıyorlar...Bu tarz evlilikler neslin sakat olarak dünyaya gelmesinden başka bişeye yaramıyor...Ondan sonra çıkıp televizyonlara çocuğum sakat , devlet yardım etmiyor diye dert yanıyorlar...Devlet mi dedi git teyzenin kızıyla evlen diye ! Töbe Töbe...

Yanlış düşünüyorsun alakası yok doğu tarafına git herkes akraba evliliği sakıp sabancı akraba evliliğimi yaptı bilmiyorum ama cocuk u sakattı alakası yok.

Risk oranını bir tarafa, bu tür evliliği kafasına koymuş birine söylesen tıp ilerledi gibi bahaneler bulacaklardır. Herşey bir tarafa ben akrabalarıma başka bir gözle bile bakamam.

İnsanları yanlış bilgilendiriyor görmessek duymassak eyw dicem de ama gördüğüm herkes akraba evliliği hiç bi sakat yok bizim komşunun 2 tane kızı var ikiside sakat akraba ile de alakaları yok bir birlerini farklı şehirlerde tanışıp evlenmişler?

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Yanlış düşünüyorsun alakası yok doğu tarafına git herkes akraba evliliği sakıp sabancı akraba evliliğimi yaptı bilmiyorum ama cocuk u sakattı alakası yok.

Evet Sakıp Sabancı akraba evliliği yaptı teyzesinin kızı ile evli. :)

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
OReiS0 bu durum tamamen genlerle alakalı böyle bir irsk taşıyan genler akraba evliliği yaptıkları sürece sakat veya herhangi bir hastalığın oluşması kaçınılmaz bir son. Ayrıca bu illa sakatlık olmaz zorunda değil bazı durumlarda hastalık kendini çok daha sonra belli ediyor... Bu konu da uzman bir doktora danışmanı tavsiye ederim.

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
0ReiS0, ben %100 özürlü çocuk olur bunun için demiyorum ki...

Hiç alaksız kişilerde de oluyor. Tercih meselesi dedim en başta. Bana ters.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
92
OReiS0 bu durum tamamen genlerle alakalı böyle bir irsk taşıyan genler akraba evliliği yaptıkları sürece sakat veya herhangi bir hastalığın oluşması kaçınılmaz bir son. Ayrıca bu illa sakatlık olmaz zorunda değil bazı durumlarda hastalık kendini çok daha sonra belli ediyor... Bu konu da uzman bir doktora danışmanı tavsiye ederim.

Bu Sakatlıkların akraba evliliği ile ilgili bişey olduğunu düşünmüyorum yani bu horman mu artık gendenmi artık bilemiyorum ama akraba evliliğinden kaynaklanan bişey olması bence yanlış.

0ReiS0, ben %100 özürlü çocuk olur bunun için demiyorum ki...

Hiç alaksız kişilerde de oluyor. Tercih meselesi dedim en başta. Bana ters.

Saygı Duyuyorum.

emelden: Arka Arkaya mesaj yazmayalım.

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Herkes iyi dimi :)

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Bu Sakatlıkların akraba evliliği ile ilgili bişey olduğunu düşünmüyorum yani bu horman mu artık gendenmi artık bilemiyorum ama akraba evliliğinden kaynaklanan bişey olması bence yanlış.

Ben de sana illa akraba evliliği yaptılar diye oluyor demiyorum. Bu genleri taşıyan insanların yabancı biriyle evlenmesi durumunda risk çok azken akraba evliliği durumunda daha yüksek olduğunu vurguluyorum bu yüzden büyüklerin sadece kendilerini düşünmeden daha geniş düşünerek hareket etmelerini diliyorum.

Çünkü genel de büyüklerde hakim olan düşünce şöyle;

Ahhh bu kıs çok iyi tam ev kızı elinden her iş geliyor hem vicdanlıda yaşlılığımda bana da bakar dışarı vermeye yazıktır bunu bizim olanla baz göz edelim...!
Damat adayı için de aynı durum söz konusu tabi eli yüzü düzgün efendi çocuk çokta merhametli.... gibi

Eminim ki bunu düşünen büyüklerimiz tamamen iyi niyetinden ama sonunu düşünmüyorlar sonra karşılaştıkları manzara karşısında da üzülüyorlar...!
Daha bilinçli olmak gerekiyor... Çünkü hiç bir büyüğümüz torununun sakat veya hasta olmasını istemez. Her ne kadar ateş düştüğü yeri yaksa da bu duruma yine en çok üzülecek olanlar onlardır.

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
0ReiS0, akraba evliliği hakkında araştırma yapmanı tavsiye ederim. :)

aXa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Akraba evliliği olmaz. İyi bişideil.:razz:

Selam ve Dua İle...

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
benim annemle babam akraba bir sorun yok ;) hatta bizim sülalede daha sakat doğan yok ve birsürü var. bana ters değil. ha bizim öyle bir toprağımız evimiz arsamız yok bölünecek diye zorla evlendirilen. ayrıca şu ana kadar boşanan da yok. benim için yeterli bir referans bunlar. tabi hayatta insanın karşısına ne çıkar bilinmez. nasip derim bu konuda :)

0Reis0 a da katılıyorum :) ( genetik olarak da sebeplerini biliyorum atlamasın kimse)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Sakıncalı....

DEsteklemiyorum.

hybris

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hala böyle şeyler yapan insanlardan ne kadar kaldı merak ediyorum. en fazla 2 jenerasyon sonra toplumumuz tümüyle açık zihinlere dönüşecek umarım.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
karşıda degilim destekciside çünkü bazı sülalelerde hiç bişey olmuyo bazılarında ise baya çok oluyo

akraba evlilginin sonucu benim gibi olmasında

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Neden? Bizim 7 sülale aşiret hepsi akraba evliliği amca oğlu dayı oğlu v.s v.s hiç birinde de sakat veya engelli veya özürlü cocuğu yok hepsinin de en az 4 5 6 tane cocukları var bende amca kızımla evliyim ve çok tatlı ve şeker bi kızım var Ben inanmıyorum akraba evliliğinden özürlü cocuk doğduğuna alakası bile yoktur Allahta kimseye göstermesin akraba evliliği olmasın diyorsunuz peki kimle evlencek ailesine uygun oturup kakmasını aileye ayak uydurcak bu zamnada kız nerden bulcam benim abim 9 yıl boyunca istanbulda bi kızla çıktı en sonunda evlencem dedi iyi dedik nişanlandırdık buınları abim askere gitti bizim sülale aşiret olduğu için her yerde adamlarımız var askere gitti abim baktım hergün bi yerden haber geliyor bu kız gece sat 3 te durakta gördük ne işi var orda bu zamanda doğru düzgün kız bulmak çok zor sevgiler.

Bütün akrabalarım akraba evliliği demişsin.Demekki önceden beri süre gelen bir olay bu ve artık genleriniz DNA'larınız bağısıklık kazanmıs olabılır.Akraba evliliklerınde kesınlıkle cocuk sakat dogucak diye bır hüküm yoktur.Ancak sakat dogma ihtimali bir hayli fazladır.Yüce yaradanın akrabaları kardeslerı, yiğenleri bırbırınden uzak tutmak için koydugu bir kanun olsa gerek diye düşünüyorum.Şimdi Adem'le Havva'yı karıstırırsınız olaya.O konu hakkında bir fikrim yok acıkcası...Sadece iki kişiden nüfus üretmek.Dogan cocukların ilişkileri falan birşey diyemem

Fox.

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Dandik bir olaydır yapmayın böyle şeyler :)

souris

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Akraba evliliğine sıcak bakmıyorum ama bizim kuşaktan öncesinde yani anne baba zamanında birçoğu akraba evliliği yapmış mesela annem ile babam akraba evliliği yapmışlar teyze çocukları çok şükür kardeşimle bende bir sıkıntı olmadı.Kesinlikle tasvip etmiyorum

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61

Yanlış bilmiyorsam bu durum genlerden ziyade hatta akraba evliliğinden ziyade kan uyumu ile ilgili genlerle ilgili olan kısmı ise hastalıklar akraba evliliğinin zaten ters tarafı zamanla gennlerle taşınmış olan hastalıklı genlerin yeni doğacak olan insanoğlunda daha yüksek risk teşkil etmesidir. :happy: örnek vermek gerekirse teyzem kesinlikle uzaktan yakından akraba olmadığız halde eniştem evlilik yaptı ama sadece ilk çocuğu sağlıklı doğdu (Allah nazardan saklasın ) diğerlerini sormayın :( bunlar benim şahsi görüşüm yanlış olan yerler olabilir zamanında az bir şey araştırmıştım aklımda kalanları paylaşmak istedim :happy:

Allah (c.c.) hayırlı ve sağlıklı çocuk nasip eylesin.

m!ndf!elds

Doçent
Reaksiyon puanı
3

Tamamen bilimsel bi açıklaması var.Ayrıca her Akraba evliliği yapacak insanın çocuğu sakat vs. olucak anlamına gelmez,fakat olasılık yüksektir.Bilgi için bu yazıyı okumanı tavsiye ederim; Akraba Evlilikleri

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı akşamlar arkadaşlar;

Eğer evlilikler karşılıklı bir çıkar ilişkisine dayanıyorsa,akraba evliliği olsun olmasın,bir ömür mutlu süreceğine ben şüpheyle yaklaşırım.

Ama gerçekten birbirlerini sevenerek evlenmek isteyen gençler,akraba diye evlendirilmemesine de karşıyım.

Çünkü akraba evliliğinden dolayı çocuklarımız sakat olur düşüncesini kaldıracak bir tez sunuyorum size.

Ben tezin %90'ını okudum.
Ve bu konuda kafamda hiçbir tereddüt kalmadı.

Tezi T.C. Diyanet işleri başkanlağı,Trabzon-Akçaabat-Darıca eğitim merkezi müdürlüğü'nde görevli Haydar Bektaşoğlu hazırlamıştır.

Buradan bakabilirsiniz

İstifade etmeniz temennisiyle

Saygılar

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2
Yanlış bilmiyorsam bu durum genlerden ziyade hatta akraba evliliğinden ziyade kan uyumu ile ilgili genlerle ilgili olan kısmı ise hastalıklar akraba evliliğinin zaten ters tarafı zamanla gennlerle taşınmış olan hastalıklı genlerin yeni doğacak olan insanoğlunda daha yüksek risk teşkil etmesidir. :happy: örnek vermek gerekirse teyzem kesinlikle uzaktan yakından akraba olmadığız halde eniştem evlilik yaptı ama sadece ilk çocuğu sağlıklı doğdu (Allah nazardan saklasın ) diğerlerini sormayın :( bunlar benim şahsi görüşüm yanlış olan yerler olabilir zamanında az bir şey araştırmıştım aklımda kalanları paylaşmak istedim :happy:

Allah (c.c.) hayırlı ve sağlıklı çocuk nasip eylesin.

Çok geçmiş olsun.

Söylediklerinde doğruluk payın var ama sadece sakatlıklardan bahsetmiyoruz. Her türlü risk var dediğim gibi illa akraba olmak gerekmiyor,

sadece o zaman bu risk daha da artıyor...

Ama şuda var tabi 3 çocuklu bir ailenin iki çocuğunda sıkıntı yaşanırken birinde de hiç birşey olmaya biliyor bu bahsettiğim akraba evlilğinde burada sadece nasip kısmet diyebiliyorum.

Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin.

Edit: Teşekkür ederim mehmet yine güzel değinmişsin konuya birbirlerini seven insanların tabiki evlendirilmemesi olmaz.
Dediğim gibi herşey nasip kısmet ama herşeyi de Allah'a havale etmek olmaz önce tedbirini alacaksın eğer böyle bir yola giriyorsan daha sonrada nasibinde ne varsa onu hoş karşılayacaksın.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
akraba evliliği güzeldir tavsiye ederim..
eğer kötü birşey olsaydı dinimiz yasaklardı dimi..
siz bakmayın bilgisiz ecnebilerin amca çocuklarını kardeş gibi görmesine..

Mesela kan benzerliğinden doğan uyuşmazlığın, yakın akraba arasından daha çok olduğu söylenir. Ancak bu konuda günümüzün tarafsız olmayan tıbbına pek güvenmemek gerekir. Çünkü, sakat doğumlar konusunda süt kardeşliği daha etkili olduğu halde, onlar bundan söz etmiyorlar. Ya, "Dersleri henüz oraya kadar gelmedi" ya da onu Islâm yasakladığı için onlar yasak olmamasını istiyorlar.
kaynak
ayrıca sakatlık hakkında...
genellikle yakın akraba arasında emzirme olaylarının çokça olması ve önem verilmediğinden ya da unutulduğunda, bunun hesaba katılmayıp, süt kardeşlerinin birbirleriyle evlendirilmesidir.
kaynak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...