AKP'li vekiller Kamer Genç'e saldırdı

wwhirlwind

Profesör
Katılım
21 Aralık 2006
Mesajlar
2,313
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
AK Partili'ler tek başına muhalefet yapan Genç’e, daha fazla tahammül edemedi ve linç etmeye kalkıştılar…

ANKARA/ TBMM Genel Kurul’u linç girişimine sahne oldu. Meclis tarihinde cinayetler bile yaşandı ama ilk defa 200 kişilik bir parti grubu topluca bir vekili hedef aldı.

Seçildiği günden bu yana tek başına muhalefet partisi gibi çalışan Kamer Genç, dün AKP’lilerin sabrını taşırdı. AKP’liler Genç’e saldırdı. 221 AKP’li vekilin, neredeyse tamamının saldırısına uğrayan Genç’i, CHP’liler araya girerek kurtardı.

GENÇ, BAŞBAKAN'I ELEŞTİRDİ

Türkiye ile Katar arasında Ekonomik İşbirliği Anlaşmasına ilişkin yasa tasarısı görüşülürken, kürsüye gelen Kamer Genç, Başbakanı eleştirdi. Erdoğan’ın Katar dönüşü iki gündür kayıp olduğunu anımsatan, Cumhurbaşkanı Gül’e verilen armağanlar ile ilgili eleştirilerde bulunan Genç’e; AKP Afyon milletvekili Halil Aydoğan, başta olmak üzere bazı milletvekilleri laf attı. Genç ise, “Her zaman birini görevlendiriyorlar ben kürsüye gelince laf atmak için. Bugün de siz mi görevlisiniz? Siz benim muhatabım değilsiniz. Başbakan gelsin o yanıt versin” dedi.

ARAYA CHP'LİLER GİRDİ

AKP’liler bu sözlere yoğun tepki gösterdi. Kamer Genç konuşmasını tamamlayıp yerine oturduğunda ise bu kez AKP’li Zeyid Aslan ve Mustafa Cumhur, Kamer Genç’in oturduğu yere giderek, bağırmaya başladılar. Araya CHP’li Eşref Karaibrahim’in girmesine rağmen, Genç’e ulaşan AKP’liler yumruk ve tekme attılar.

AK PARTİLİ'LER HÜCUMA GEÇTİ

Kargaşa büyümeye başlayınca tüm AKP’li vekiller Kamer Genç’in oturduğu bölüme doğru adeta hücuma geçti. CHP’liler de kavgayı ayırmak için aynı bölgeye gittiler. Kamer Genç, saldırılardan kurtulmak için kulise kaçtı. Ancak, AKP’liler Genç’i kovalamaya devam etti. Kuliste de CHP’liler Genç’in etrafına adeta etten bir duvar örüp, olayı yatıştırmaya çalıştılar. AKP’liler ise koltuk ve kanepelerin üzerine çıkarak, Kamer Genç’e ulaşıp, tekme ve yumruklarla vurmaya devam ettiler. İdare Amirleri’nin devreye girmesine karşın, olay dakikalarca sürdü. Kulis polislerinin de izleyici gibi seyrettiği olaylar, basın mensuplarının da kulise inmesiyle yatıştı.

GİTMEDİ OTURDU

Kuliste bir süre CHP’lilerin ‘korumasında’ oturan Genç, Meclis’ten ayrılması isteklerine karşın, Genel Kurul’a yeniden girdi. Genç, tüm saldırılara karşın herhangi bir darbe almadığını da iddia etti. Ancak bir çok vekil gibi kendisinin de üstü başı darmadağındı.

MUHALEFET TERK ETTİ

Oturum yeniden açıldığında, Başkan Güldal Mumcu, milletvekillerini uyardı.

Söz alan AKP’li avni Doğan, Genç’in baş.bakan ve cumhurbaşkanına hakaret ettiğini ileri sürdü. Doğan, “Birileri bize laf atarken, sizin orada mutlu oturmanız size yakışmaz “ dedi. Bu sözlere CHP’liler tepki gösterdi. Bunun üzerine yeniden gerginlik başladı. Karşılıklı laf atmalardan sonra, MHP ve CHP’liler topluca Genel Kurul'u terk etti.

ÖFKE ÖZLÜK İÇİN Mİ?

Kavga yatıştıktan sonra Kamer Genç ve CHP'li vekiller; AKP'lilerin asıl öfkelerinin Genç'in konuşmasından değil, kısa bir süre önce milletvekillerinin özlük haklarına koruyan önergenin kabul edilmemesinden kaynaklandığını ileri sürdüler. AKP'lilerin tekrir-i müzake ile Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nda kaldırılan milletvekillerinin özlük haklarının yeniden verilmesi önergesine CHP karşı çıkmıştı. Tek başına kalan AKP önergeyi veremedi ve 4 yıl milletvekilliği yapanların emekliliği hak etmesine ilişkin önergeyi verememişlerdi. Önergeden vazgeçilmesinin hemen ardından Genç kürsüye gelince; ortalık karıştı. İddiaya göre; AKP'lilerin asıl öfkesi buradan kaynaklanıyor...




kaynak : http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=137334


AK Parti özgürlüğü kendine lazım olunca hatırlıyor!


Özgürlük lazım olduğunda sesiniz çıkıyorsa, orada duracaksınız. Bu köşede, bu sitede yıllardır özgürlükler adına, ne lazımsa yaptık, yapıyoruz, yapacağız.

Ama...

Siz özgürlükler önünde engel olmaya başladığınız andan itibaren karşınızda bizi bulacaksınız.

Hem de topyekün!

Kendi özgürlüğünüzü ihmal etmeyeceksin ama, kürsüde özgürce konuşmak isteyen Kamer Genç'e saldıracaksınız...

Olmaz öyle şey!

Haklı olabilirsiniz...

Kamer Genç her ağzını açtığında sinirleriniz bozulabilir.

Genç'in ağzından çıkan sözler maksadını aşmış olabilir.

Her şey olabilir...

Ama Kamer Genç konuşuyor diye, ona saldırmanız, şiddete başurmanız olmaz, olmamalı...

Siz iktidarsınız, siz bu milletin derdini dile getiren milletin vekiline saldıramazssınız. Size düşen, Genç'in milletin vekili olarak söylediklerini not etmek ve gereğini yapmaktır.

Hoşunuza gitse de gitmese de o da sizin gibi milleti temsil ediyor.

Biz sizi seçenlere nasıl saygı duyuyorsak...

Siz de Kamer Genç'i seçenlere saygı duymak zorundasınız.

Tahammül etmeyi bilin!

Yoksa, bizi kendinize benzetirsiniz...

Biz size benzersek, sandıktan çıkacak her oy, bilesiniz ki sizin için pek de içaçıcı olmaz diye düşünüyorum.

Demedi demeyin...

Dost acı söyler...




kaynak : http://www.internethaber.com/author_article_detail.php?id=6799
 

amesfa

Dekan
Emektar
Katılım
10 Eylül 2007
Mesajlar
9,863
Reaksiyon puanı
150
Puanları
63
Ard arda mesaj yazmayalım lütfen.
 

BaRY

Profesör
Katılım
27 Aralık 2007
Mesajlar
1,635
Reaksiyon puanı
12
Puanları
38
insanlar fikire fikir ile karşılık verecek gücü kendinde bulamayınca, bu hoş olmayan ilkel olaylar ortaya çıkıyor.Meclis gizli maganda kaynıyor haberimiz yok.
 

abanoz

Doçent
Katılım
20 Şubat 2008
Mesajlar
555
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
yürü be kamer abi sana oy veren eller dert görmesin
 

PcMaSTeR

Profesör
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
3,511
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
İnsanlara Hakaret Etmek Ne zamandır "Fikir" olmuş Merak ettim Şimdi...?
 

wwhirlwind

Profesör
Katılım
21 Aralık 2006
Mesajlar
2,313
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Genç'i kurtaran MHP'li


ANKARA/ Kamer Genç’e yönelik AKP’lilerin saldırısının ortasında kalan ve saldırının ilk anından son anına kadar olayın en yakın görgü tanıklığını yapan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, İNTERNETHABER’e olayı anlattı. Genç'in basın toplantısında ‘iki MHP’li arkadaşım ve CHP’liler olmasaydı beni linç ederlerdi” diye sözünü ettiği iki MHP'liden Aydın milletvekili Ali Uzunırmak, olayın ayrıntılarını şöyle anlattı:

‘HALİKARNAS’ DİYE TAHRİK ETTİLER

“Kamer bey kürsüde konuşken daha birinci cümlesinden itibaren, ön sıradan ‘Halikarnas’ı anlat’ diye laf atılmaya başlandı. Bu cümle, Kamer beyin her cümlesinin ardından tekrarlandı. Buna rağmen Genç tahammül gösterdi, yanıt vermedi. Konuşmasına devam etti. Konuşmasını bitirdiğinde laf atılan tarafa, muhatabının yani itham ettiği kişilerin (başbakanın) kendisine cevap vermesini talep etti. Muhatabının laf atanlar olmadığını söyledi. Ve konuşmasını bitirip yerine oturdu.

AKIN AKIN GELDİLER
Sonra Kamer beyin oraya doğru bir milletvekili akını olamaya başladı. Bir parti grubuna mensup arkadaşların, başka bir grup sıralarına veya başka bir vekilin oturduğu sıraya doğru bu gidiş, belli ki; bir fiziki müdahaleye başlangıçtı. Bir parlamentere fiziki müdahale olabileceği ve bağımsız, yalnız bir vekilin zor bir durama düşebileceğinden endişelendim.


TEK BİR KİŞİYE 60 KİŞİ
Kavgayı önlemek için oraya gittim. Kavgayı uygun bulmadığım için Genç’i savundum. Ama bu tür olaylarda ayırmaya çalışanlar daha mağdur oluyor. Tabi ki, orada bir çok şeye şahit oldum. Ayırmaya çalışırken kırdığımız arkadaşlarımız da olabilir. Ama bir kişiye 60 kişinin saldırması vicdana sığmaz. Bayram’ından (Özçelik) Zahid’ine (Aslan) kadar herkesin elini tuttum, engelledim. Yoksa; düşünmek bile istemediğim sonuçlar olabilirdi. Çünkü, bir defa önledik ama olay bitmedi, öfke bitmedi. Arka arkaya saldırı olması hatta muhalefet kulisine kadar olayı taşımaları, öfkenin büyüklüğünü gösteriyordu. Bunu gördüğüm için olayın sonuna kadar Genç’i korumaya çalıştım.

301’İ DEĞİŞTİRENLERE BAKIN!
Uzunırmak, “Kamer Genç , kürsüde bir çok zaman olduğu gibi, aykırı düşünceleri ile bir konuşma yaptı. Tabii ki , bir parlamenter kürsüde konuşurken kendince doğru hissettiklerini, düşündüklerini söyleyebilir. Bazen aşırı da kaçabilir. Ama söze sözle fikre fikirle ve eleştiriye eleştiri ile kürsüden cevap vermek gerekir. Fikri ve düşünceyi çoğunluğa dayalı kaba kuvvetle susturmaya çalışmak yanlış bir davranıştır. Ki, AKP 301’i değiştirerek, Türk milletine , Türklüğe hakaret etmenin yolunu açarken, kürsüdeki bir düşünceye tahammülsüzlüğünü bu şekilde cevap vermeyi nasıl izah eder bilemiyorum. 301’i ‘düşünce özgürlüğü’ olarak savunanlara bakın! Ayrıca bir parlamenter olarak, ülkenin en yüksek organında görev yapanların ülke öncelikleri açısından birlik, beraberlik, hoşgörü, karşılıklı sevgi saygıya ne kadar ihtiyacımız olduğunu unutmamamız gerekir.

GENÇ ÜLKESİNE BAĞLIDIR
Kamer Genç, aykırı söylemleri olmasına rağmen olmasına rağmen milletimiz ve devletimizin temel prensiplerine, üniter devlet yapımızdan millet bütünlüğümüze varıncaya kadar aleyhte hiçbir faaliyetini rastlamadığımız bir arkadaşımızdır. Onun siyaset şartlarının çok zor olmasına rağmen bu prensiplerine bağlı kalmasını saygıyla karşılamak lazım. Teferruattaki aykırı düşüncelerini hoşgörü ile karşılamak gerek.”



kaynak : http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=137438




Vekili yetmez, Tayyip gelsin


ANKARA/ Kamer Genç’e linç girişimine, "Benim partimin milletvekilleri hiçbir zaman şiddet uygulamaz. Şiddet uygulayan bizzat o zatın kendisidir. Çünkü her hareketi şiddettir” diyen Başbakan Erdoğan’a Genç’ten sert tepki geldi:

“Demek ki, Tayip Erdoğan bu saldırıyı onaylıyor. 50-60 kişinin aynı anda bir kişiye yönelik bu girişimi, saldırı değilse nedir? Demek ki, zaten planlı bir şeydi bu. Erdoğan böyle düşünüyorsa gelsin milletvekili grubunun başına geçsin öyle gelsinler. Neferleri yetmedi, komutanları gelsin…”


BAYKAL 13 YIL SONRA ARADI
Kamer Genç’e saldırı sonrasında yoğun bir destek geldi. Tuncelilerden, Alevi derneklerine hatta Genç’in mezun olduğu lisede okuyan genç öğrencilere kadar her kesimden yoğun destek gelirken, 1995 yılından bu yana hiç görüşüp, konuşmadığı CHP lideri Deniz Baykal bile dün telefonla arayıp, ‘geçmiş olsun’ dedi. CHP’li Onur Öymen, Gaye Erbatur, Mustafa Özyürek başta bir çok vekil Genç’i arayıp, üzüntülerini bildirdi. Kapısında koruması ile Meclis’teki odasında oturan Genç’in telefonları susmak bilmedi. Bu arada başbakanın sözlerini öğrenen Genç, İNTERNETHABER’e konuştu:

O KASIMPAŞALI İSE BEN TUNCELİLİYİM
“Bana o kadar çok tekme, yumruk savurdular, ağza alınmayacak küfürler ettiler. Ben tek kelime ile yanıt vermedim, kimseye saldırmadım. Sustum. Başbakanın bu konuşması gösteriyor ki, bunlar yine saldıracaklar bana. Zaten planlı olduğu belli. Bir çok yerde bunlara ‘Bir Kamer Genç’i susturamadınız’ diyorlarmış. Bu sözler ağır geliyormuş onlara. O yüzden hınç almaya kalkıştılar.

‘SOYGUN’ DEDİM DİYE!
“Dikkat ederseniz ben Genel Kurul’da hep , soygunlardan, yolsuzluklardan söz ediyorum. Recep Tayip Erdoğan, benim her hareketimin, sözümün şiddet olduğunu söylemiş. Öyleyse soygunlarından, yolsuzluklarından söz etmek şiddettir. Ama beni korkutamazlar. Recep Tayip Erdoğan, Kamer Genç diye bir çetin cevize çatmanın cezasını çekecektir. Ben baştan beri cesaretle siyaset yapıyorum ve aynen devam edeceğim.



kaynak : http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=137457
 

fidayda

Öğrenci
Katılım
27 Kasım 2007
Mesajlar
58
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yüce divan korkusu stres yaptı bunlarda.
Az kaldı kurtulmaya ve hesap sormaya. İşin en zevkli tarafı bunu sadece biz değil onlarda biliyor
 

itsfresh

Asistan
Katılım
27 Mart 2007
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
3
Puanları
18
ya kamer efendi bu işler çiçek sulamaya benzemez yersin tokma.
 

paleokastro

Doçent
Katılım
7 Aralık 2006
Mesajlar
646
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
bu şahsın ortamı germekten başka yapabildiği bir iş yok mudur acaba?
Ne söylediğini bilmeyen, söylediklerinin saygı ve terbiye sınırı olmayan birinin ne işi varsa mecliste?
Erdoğan'ın dediği gibi şiddetin ta kendisi bu şahıs..
 

calvaria

Profesör
Katılım
25 Mart 2008
Mesajlar
1,616
Reaksiyon puanı
9
Puanları
38
Haha valla önceki konuda dedigim oldu icraat yaptıkları yok bari kavga etsinler izleyelim demiştim sonunda onuda yaptılar :D
 

armess

Asistan
Katılım
14 Aralık 2007
Mesajlar
225
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Biri hake(RET)etmiş biri de hakkını ermiş
opsss çok ayıp
baştan alalım sevgili saygılı örnek olası türk milletinin vekilleri pardon ama nere de snıyorsunuz kendizini ya kamer genç ayrı bi dünya zaten adam laf olsun diye konuşuyor tutup kaale almak hata !!!
 

gelpcpc

Asistan
Katılım
16 Nisan 2008
Mesajlar
203
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
millet-vekilleri..bizi ne güzelde temsil ediyorlar.ayıp..
 
Üst