Aklı olan evlenmez

yoksulgenç

Asistan
Reaksiyon puanı
50
Babam bugune kadar bana 1 milyon tl civari harcadı,

Ben olmasaydim o paraya kac tane dukkan ve ev alırdi (1995 li yıllarda ucuzdu)

Ben ise vasifsiz ve hayirsiz bir evlat oldum.

Şuan okullar açılıyor dar gelirli olupta çocuk yapanlara lanet olsun, zengin cocugana en iyi imkanlarî sunuyor, fakirin çocugu 1 çantayı 3 sene kullanıyor.

Zaten bu ülkeye çocuk getirmek en buyuk zalimlik olur. Ülkede üretim yok, alım gucu yok, bütün suriyeli katiller, teroristler burada.

Sakın evlenipte çocuk yapmayın, bu dünya berbat bir yer.

Reaksiyon puanı
191
Söylemesi daha kolay diye düşünüyorum. Fakir bir ailesin, çocuk yapsan çocuğun kötü şartlarda büyüyecek. Yapmasan sen mahrum kalacaksın. İki türlü de zor. Bu durumda kimse uzun vadeli düşünmüyor tabii.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,863
Babam bugune kadar bana 1 milyon tl civari harcadı,

Ben olmasaydim o paraya kac tane dukkan ve ev alırdi (1995 li yıllarda ucuzdu)

Ben ise vasifsiz ve hayirsiz bir evlat oldum.

Şuan okullar açılıyor dar gelirli olupta çocuk yapanlara lanet olsun, zengin cocugana en iyi imkanlarî sunuyor, fakirin çocugu 1 çantayı 3 sene kullanıyor.

Zaten bu ülkeye çocuk getirmek en buyuk zalimlik olur. Ülkede üretim yok, alım gucu yok, bütün suriyeli katiller, teroristler burada.

Sakın evlenipte çocuk yapmayın, bu dünya berbat bir yer.
Bunu biz de düşünmedik değil. :D Bir erkek neden evlenmek istesin ki?

yoksulgenç

Asistan
Reaksiyon puanı
50
Evlenmek zenginlere mahsustur, çünku mirasını aktarmak ister evladına

Ama fakir ne verebilecek çocugana ? Sakın sevgi mevgi demeyin bunlar boş karın doyurmayan sözler.

18 yaşında zenginin çocugu mercedese binerken, fakirin çocugu bozuk para bulup minibüse binemiyir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Söylemesi daha kolay diye düşünüyorum. Fakir bir ailesin, çocuk yapsan çocuğun kötü şartlarda büyüyecek. Yapmasan sen mahrum kalacaksın. İki türlü de zor. Bu durumda kimse uzun vadeli düşünmüyor tabii.

Yapmasın efendim, fakirse uçkuruna sahip olsun, ne hakkı o çocugun hayatını berbat etmeye.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
Babanın senelik toplam gelirini 20 sene toplasan bir milyıon yapmaz. Ayda 1000 tl kazansa, 20 senede 240.000 tl yapar. Bir milyon etmesi için ayda kaç lira kazanması gerekir sen hesapla..

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
bzqusudcqair4j_.jpg

Mal mülk gördün ama hayırsız evlat oldun vasıfsız oldun diye dar gelirli ailenin çocuğunun ne günahı var ?
Elinizde güç varmış, üretimi, ihracatı yapacak kuvvetteymişsiniz ama yapmamış/yapamamışsınız diye ülkeye çamur atmak ta hayli ilginç.
Devletin verdiği milyonlarca teşvik var tek sıkıntısı denetimi sağlam kolonlara oturtulmamış. Ihracatın olmaması bir kısım siyasi politika eksikliği bir kısım ise bilinçsiz toplum oluşumuzdan. Geçen sene karpuz çok sattı dersek, herkes gibi biz de karpuz ekersek, devlet bunu planlamayıp binlerce olan ziraat mühendislerini kullanmadan üretime karışmazsa tarladan kilosu doğal olarak 20 kuruş olur aracı alır götürür 1 liraya satar. Yada bilinçsiz üretimcinin hasadı yanar, hastalık kapar veya gider bir stokçu herşeyi toplar tekel olur.

Bu devlet her daim, millet ayırt etmeksizin herkese koşmuştur. Fakat şuan bunun yerine kendine yardım etmesi birliği beraberliği öğrenmesi gerekir. Devlet adamı olmadığım için veya Suriyelilere neden yardım edildiği üzerindeki amacını bilmediğim için bu konuya yorum getiremem. Tek diyebileceğim iş alanında kendi insanımız ile rekabet ortamı oluşmaması için çalışmalar yapılmalıdır. Katil olanı hırsız olanı sınır dışı edilmelidir. Aksi halde hapse girip yine vergilerin ekmeğini bedavaya yer.

Devlet sadece isim olarak kaldığı için, siyasi görüşlerin tartışmalarıyla, taraf tutmalarla gündemini meşgul ettiği için ne yazık ki hepimizin gözleri boyalı. Devlet aslında çok büyük bir santranç, siyasetiyle, hamleleriyle,ihracatıyla ithalatı ve planlamalarıyla fakat biz koltuğumuzun altında gezdiriyoruz ve yenilgiyi çoktan kabul etmişiz.

Yurt dışındaki fakirlikten zenginliğe geçiş;

veya;

kabul edelim, kısa şortla, sağla, solla, evlilik programlarıyla, xxx marka telefonlarla, gündemimizi meşgul ederken çok şeyimiz gitti.

Son düzenleme:

Salawdaha

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Ülkede üretim yok, alım gucu yok, bütün suriyeli katiller, teroristler burada diyip ülkeyi kötülüyorsan sen üret alım gücü olsun suriyelileri istemiyorsan suriyeye git güvenli bir yer haline getir suriyiyeler gitsin teroristler burda diyorsan bütün teroristleri öldür. Eğer oturup hiç bir şey yapmıyorsan ülkenin durumunu eleştirmemelisin.

yoksulgenç

Asistan
Reaksiyon puanı
50
Babanın senelik toplam gelirini 20 sene toplasan bir milyıon yapmaz. Ayda 1000 tl kazansa, 20 senede 240.000 tl yapar. Bir milyon etmesi için ayda kaç lira kazanması gerekir sen hesapla..

Bu söylediğim eski parayla 1 milyon tl, ayrıca babamın kendi işyeri vardı 4 yıl önce iflas etti ve hastalanıp felç oldu.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,863
Ülkede üretim yok, alım gucu yok, bütün suriyeli katiller, teroristler burada diyip ülkeyi kötülüyorsan sen üret alım gücü olsun suriyelileri istemiyorsan suriyeye git güvenli bir yer haline getir suriyiyeler gitsin teroristler burda diyorsan bütün teroristleri öldür. Eğer oturup hiç bir şey yapmıyorsan ülkenin durumunu eleştirmemelisin.
Şuan sizin böyle abarttığınız suriyeliler eskiden yoktu bu arada.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
Eski parayla bir milyon lira, şu anki 1000 lira değerinde. En son hartırladığınm en küçük para "demir" onbinlik ti.
Evlenmezseniz kirli donlarınızı kendiniz mi yıkayacaksınız? Çoraplarınızı kendiniz mi ütüleyeceksiniz? Buzdolabındakiler hiç bitmeyecek mi?

Hayatınızda bir sandviç yaptınız mı kendiniz?

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Eskiden bir kisi calisir tum aileye bakardi simdi tum aile calisip bir kisiye bakamiyor.
Ulkenin alim gücü dustu bu bir gercek.
Ayrica nafaka olayina da bir cozum getirilmeli, toplumdaki ahlaksızligi arttırıyor, nafakayi alan bazı kadınlar bir sonraki erkekle ayni evde yaşıyor ama evlenmiyor.

Yine de evlenmek herşeye rağmen iyi ve kutsal birsey

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
Eskiden bir bayramlık, bir de günlük kıyafet vardı. Evde bir ampul yanıyordu. O zamanın hayat standardına göre bir kişi kazanıp evi geçindirebiliyordu. Bugün de eski hayat standardına göre yaşamaya kalkarsan, ayda bir kaç yüz lira yeterli gelir. Bir çuval un alırsın, ay sonuna kadar ecde kendin pişirir, soğan ekmek ile idare edersin. Haberleşmek için de mektup kullanırsın.

Hayat standartları yükseldi ama, insanlarımızın seviyesi yerinde saydı.

alcasar

Asistan
Reaksiyon puanı
51
Haklısın dostum. Bazen ne kadar harcama yapsanda olmaz. Ama burada yapılan esas hata çok para harcamak değil yanlış tercihler bence. Olayı birde şu açıdan düşün. Bazı insanlar var ki sıfır sermaye ile kafasını çalıştırarak zengin oluyorlar. Burada esas çözülmesi gereken sorun o başarılı olan kişi senden farklı ne yaptıda başardı?

KuzeyUnutmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
146
Devlet bile yoksulluk sınırını 6 bin lira küsürat diye açıklıyor. Burada hala insanın harcaması hatalıdır diye konuşanlar var.

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2 bin 8 TL olarak belirlendi . Mutfak masrafı 2008 TL Olmalı ki 4 kişilik bir aile aç kalmasın.

Hala cahil cahil, yok harcamadan kısmak gerek yok şundan kısmak gerek diyenler var. Hala cahil cahil soğan ekmek yemeyi beslenme olarak algılayan var. Makarnayı lüks gören var. Sonra herkes de b12 eksikliği bilmem ne hastalığı. BOŞ YAPANLAR VAR, YAPMASINLAR.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
Okuduklarını anlayamayacak kadar cahil bir toplumun her şeyi para ile hesaplaması gayet doğal. Ve o parayı da birilerinin vermesini beklemeleri de doğal. Gelişmiş toplumlarda herkes kendi parasını kendisi kazanır. Herkesin de bir mesleği olur. Bizde yok öyle bir şey. Her şey Baba'dan, Ağa'dan, Devlet'ten, Dayı'dan beklenir. Bir şeyler öğrenmek isteyen, kendisi bir şeyler yapmak isteyen yok. Zahmetli oluyormuş.

Kryzen24

Asistan
Reaksiyon puanı
24
beyler biz ülke kuramıyoz mu ya kursak ne güzel olur demi :) herşey beleş hayat daha ucuz herkes mutlu fln

ben ciddi ciddi ülke kurmak istiyom böyle bi 1000 metre kare falan yeter kimseyle savaşmam uslu uslu ülkemi yönetirim işte daha ne
yoksa açlıktan ölecez bu ülkede suriyeliler gidip tıp fakültesinde okuyo ( bi kez denk gelmiştim 40 suriyeli var bi sınıfta )
bizim fakir türk çocuk yapıp borçlarını ona miras bırakıyo haklısın evlenmek,çocuk yapmak bizim neyimize zaten hiç bişeyi doğru yapamıyoz

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Bi karışmadığın bu kalmıştı oda oldu allah bir şekilde rıskını varir bu bir imtihan

Evlenmesen hayatı yanlız ve pislik içinde yaşarsın annen sana yıllarca bakmaz kusura bakma evi ve erkeği çekip çeviren kadınlardır(bazı hıyarlar kadına değer vermiyor ama)çocuk evin neşesidir sigara olsa aylık 400 500tl yi bayılırsın ama çocuğuna para yok der almazsın sonrada hayat kötü evlenme çocuk sahibi olma seni duyanda tek zorluk sen çekiyorsun zanneder güzel işin var çıkmak istiyorsun bu forumdaki amacını anlamış değilim gel ben seni bir hafta bi çalıştırıyım eski işine dönmek için yalvarırsın

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Eski parayla bir milyon lira, şu anki 1000 lira değerinde. En son hartırladığınm en küçük para "demir" onbinlik ti.
Evlenmezseniz kirli donlarınızı kendiniz mi yıkayacaksınız? Çoraplarınızı kendiniz mi ütüleyeceksiniz? Buzdolabındakiler hiç bitmeyecek mi?

Hayatınızda bir sandviç yaptınız mı kendiniz?

Sizinki sanki biraz "hizmetçi" tanımı olmuş gibi.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Kariyerim için uğraşmasam bugün evlenirdim. Önce kendimi sağlama alırım, ekonomimi düzeltirim, evimi arabamı alırım rahatlarım sonra gider evlenirim bu da 30 yaşımı bulur, bulmalı da zaten. Mutlu olmak için evlenilir, sahiplik duygusunu bir evcil hayvanla gideremezsin sonuçta, sonra yalnızlıktan ölmeyelim demi..

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Aynı fikirdeyim de Türkiye ekonomisinde, ekonomi kurmak sağlama oturtmak çok mümkün değil. Asgari düzey olur en fazla, 1 saate neyin değişeceği ne yazık ki belli değil.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
ekonomi elbette çok kötü ülkemizde ve onu düzeltmek devletin işi yapsınlar artık bişeyler. devir teknoloji devri kendimizi geliştirmekte bu konuda bize bağlı. kolay olsaydı herkes yapardı değil mi :) devlet, ekonomi için hayal kurmuyorum muhtemelen uzun süre böyle kötü gidicek, ben kendim için hayal kuruyorum..

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Ekonomi o kadar da kötü değil, beterin beteri var. Ama en iyi akıllı politikalarla bile 3 5 yılda düzelecek birşey değil. İnşaat gibi yapımı sağlam temeller ile uzun, yıkımı 5 dakika. O yüzden önce kendi devletini sağlama almalı insan, çalışmalı en azından. Çünkü ana gemi battığında ... :)

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
Herşeyi düzelteyimde evleneyim derseniz, hiç evlenemezsiniz. Birlikte çalışıp, birlikte düzeltirsiniz. Arabaya eşinizden daha çok önem veriyorsanız, o evlilik zaten hiç yürümez. 30 yaşını aştıktan sonra da evlebecek kimseyi bulamazsınız. Veya dul birini bulursunuz.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
Herşeyi düzelteyimde evleneyim derseniz, hiç evlenemezsiniz. Birlikte çalışıp, birlikte düzeltirsiniz. Arabaya eşinizden daha çok önem veriyorsanız, o evlilik zaten hiç yürümez. 30 yaşını aştıktan sonra da evlebecek kimseyi bulamazsınız. Veya dul birini bulursunuz.

Peki.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,901
Çünkü 30 yaşına kadar bütün kızlar evlenmiş olur.