sarısarı
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
7 bölgeye 7 nükleer santral hiç fena olmaz.
atık olayı dalanda hikaye zaten, nükleer santrali olan hiçbir ülkede nükleer atık yok, afkira götürüp atıyorlar, belki hatırlarsınız haberlere konu olmuştu yok istanbulun şurasaında yok türkiye'nin burasında nükleer atık çıktı diye, peki sorarım bu çevre dostlarına türkiyenin santrali mi var da atıklar çıkıyor oradan buradan? siz istesenizde istemesenizde elin adamı ruhunuz duymadan bırakıyor bunları, biz hala var efendim çevreye zararlı, insan sağlığı ucuz mu? insan sağlığına en çok değer ülke amerika olmasına rağmen 104 tane santral var listeye göre. greenpeace falan insan gözzünü boyuyor, gitsinler amerikadaki santraller için eylem yapsınlar önce
7 bölgeye 7 nükleer santral hiç fena olmaz.
nerden biliyorsun onu da göster bir zahmetalmanya. japonya da fukusimadan sonra soguk bakiyor. yavas yavas cogu ulke kapatacak santralleri.
bizim kurmamizin nedeni zararli olan seylere yok degil diye diretmemizdir. ancak birileri olecek! sonra kabul edecegiz iyi bisey olmadigini.
nerden biliyorsun onu da göster bir zahmet
Fark ettiysen eski santralleri kapatiyorlar 40-50 yillik santralleri cunku onlarda kaza olma olasiligi cok yuksek.(null)
eğer ülkemdeki kimi insanlar satmasalardı o atıklar türkiyede çıkmazdı!
Fark ettiysen eski santralleri kapatiyorlar 40-50 yillik santralleri cunku onlarda kaza olma olasiligi cok yuksek.
Bunlarin disinda nukllerden vazgecen falan yok. Avrupa'da 250-300 tane nukleer santral var sence bunlar kapatacak mi?
Bir ulke gelismek istiyorsa nukleer santral yaptirmak zorundadir ruzgarla gunesle olacak is degil bu.
Birakalim greenpeace yalanlarini
şu nükleer karşıtı arkadaşlara sesleniyorum, bakın açık ve net söylüyorum bildikleriniz yanlış.
Almanya 1-2 tane çok eskimiş santralini kapatıyor ama yerine yenisini yapacak ve şu anda kullandığı santrallerin kullanım sürelerini uzatacağını açıkladı,
Nükleer santraller çevreye zarar vermez, bizdeki nükleer santralin yapılacağı yer zaten deprem bölgesi değil, deprem riskide yok, bilmeyen insanları korkutmanın mantığı yok yani.
birde nükleerin farklı yönü var, amerika müslüman ülkelerde nükleer teknolojiyi istemiyor, bakınız:iran
bunun en önemli sebebi, nükleer silah, hadi nükleer silahı geçtik. diğer alanlara bakalım: şu anda elimizde bulunan savaş gemileri tonlarca yakıt alsa en fazla 2-3 gün'lük seferlere çıkabiliyor, sebebi yakıt yetmiyor, ama nükleer teknolojimiz olsa savaş gemilerinde nükleer güç kullanabilsek armut büyüklüğünde bir yakıt 20-30 yıl yeter.
Başka bir alan uzay teknolojisi, standart yakıt kulanan roketler uzayda çalışmaz, bunun içinde nükleer şart.
Bu teknolojilerin elimizde olmasını istemeyen amerika, bizdeki etkileyebildiği medya kuruluşları aracılığıyla çok güzel nükleer karşıtı cephe oluşturdu.
Şimdi bizdeki karşı çıkanlar neye karşı çıktıkları, ve idda ettikleri şeylerin kimin işine yaradığını iyi düşünsünler.
Nükleer enerji şart.
almanya 2022 yılına kadar tamamen nükleerden vazgeçecek. nükleer çevreye çok büyük zarar verir lütfen anlayıp etmeden yazmayın. ayrıca deprem riskinin düşük olması orada deprem olmayacağı anlamına gelmiyor, ülkemiz deprem açısından riskli bir kara parçası.
yani bunlar Amerika'nın Oyunları öyle mi flaş flaş flaş "Games Of America"! buna ancak gülerim
he bide şunu diyemeden geçemiycem halkının çoğu müslüman olabilir ama türkiye ne bir islam ülkesidir ne de müslüman bir ülkedir inanmıyorsanız anayasaya bakın.
ve neye karşı çıktığımı da çok iyi biliyorum siz kasmayın. bir takım siyasi görüşlerin destekçiliğini de yapmıyorum, savunduğum nokta "insan hayatı"...
aynı zamanda zaralı ve çok tehlikeli!
Hayatta her şey bir risktir. Riskleri göze almazsan ilerleyemezsin. Tehlike tabi ki var ama kontrol altında tutulduğu sürece sıkıntı olmaz. Diğer ülkeler ne yapıyor atıklarını gidip çöpe atmıyorlar ya . Onlar ne yapıyorsa biz de aynısını hatta daha iyisini yaparız.
Bu nükleer enerjiye karşı çıkanlar bir takım kişilerin kışkırtması da olabilir. İnsanlarımız kolay gaza geliyor. Çünkü elinde nükleer enerji santrali olan ülkeler aslında aynı zamanda potansiyel olarak nükleer silah üretebilecek olan ülkelerdir. Bunu unutmamak lazım.
Eğer bir gün karşımıza bir güç çıkar da bir elinde nükleer silah olursa ne yapacaksınız. Havan ile mi karşı koyacaksınız. Her zaman, hatta bugün dost olanların bile ileride düşman olabileceği unutulmamalıdır. Onlarda ne varsa ya sende de olmalı ya da daha iyisini yapmalısın.
Ben işte bu yüzden, Nükleere Evet diyorum.
@by_kingpin hadi alternatif bir enerji cesidi soyle ama gelip de bana ruzgar gunes deme lutfen
Almanya'nın nükleerden fazgeçtiği felan yok, 2020 yılına kadar eskimiş nükleer santralleri kapatacak, planına göre şu anda ki mevcut satrallerin tamamı 2030 yılına kadar kapatmış olacak, yani yeni nükleer santral yapmazsa 2030 yılında nükleerden vazgeçmiş olacak ki o zamana kadar yenilerini yapacağına inanıyorum,
geçtiğimiz yıl riskli olduğu halde bazı santrallerin kullanım sürelerini uzatmıştı.
benim verdiğim örneklere saçma sapan yanıtlar vererek dalga geçmişsin, bu durumu senin bilgisizliğine veriyorum, zaten nükleer konusunda ne kadar bilgisiz olduğunu gördük,
Nükleer konusunda bu kanılara nerden ulaştığın açık, hiçbir bilimsel kaynağı olmayan haberlerden veya bir takım kişilerin yorumlarından almışsın,
Birde din konusunda birşeyler yazmışsın, Türkiye Cumhuriyeti Müslümandır, bunun kağıt üzerinde yazmaması birşeyleri değiştirmez, kimse kendini kandırmasın, kağıt üzerinde resmi dinimiz yok diye amerika ona göre davranacak değil, amerika da müslümanların nükleer enerjiden faydalanmasını istemiyor, sizde istemiyorsunuz bu bu kadar basit, kimi desteklediğine bir bak.
Hadi hepsini geçtim şu anlamanı istiyorum, nükleer enerji dikkatli davranıldığında, şu anda kullanılan yöntemlere göre daha temiz enerji, şu anda kömür ve petrol ürünleri yakılarak enerji elde ediliyor bunların çevreye verdiği zarar çok fazla, nükleerde ise çevreye herhangi bir CO2 salınımı olmaz, zehirli gaz salınımı olmaz, dikkatli davranıldığında radyasyon yaymaz.
Birde siyasi olarak bütün partiler nükleer enerjiyi destekliyor, bütün partilerin seçim bildirimlerinde nükleer santral yapılacağı yönünde beyanatlar var, yani siyasi olarak karşı çıkan herhangi bir parti yok.