- Konuyu başlatan
Vincenzolaquint
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Evet çok saçma bir uygulama ve baskilarimizla kalkacaktır.
GTA V indirenler zaten 6 ay sınırsız AKK sahip oluyor.
Aşılınca internet hızı düşüyor sadece, niye bu kadar sorun ki bu ? Sunucu mu işletiyorsunuz
Sen kullanmıyorsun ki sorun değil. Ama ben online oyun oynuyorum youtube da takılıyorum sıkıntı oluyor. Normalde hız 16mbit (sözde tabiki yoksa ortalama 10) 2 gün önce 100gb akk doldu pc nin başında salaklanıyoruz video açılsada izlesek diye.
bu arada @semih61 in dediği şey beni aydınlattı adeta. biz bu uygulamaya hatlara çok yüklenildiğinde daha fazla kopma olacağından göz yumuyoduk en azından ben öyleydim.
Öyle birşey olsa her ayın ilk 5 10 günü nette büyük sıkıntı olması lazım. öyle bişey olmadığına göre PALAVRA.
Adil kullanım saçmalığı kalkarsa daha kötü bir durum ortaya çıkar malesef, akn altyapı yetersizliğinden ortaya çıkan ve tüm kullanıcıların belli bir hızda internet kullanmasını sağlanayan bir uygulama. Altyapılara gereken önem verilip, altyapıda geliştirme olmazsa akn'nin kalkması gibi bir durum olmaz, bunun için kampanya başlatmak lazım. Altyapılar iyi bir seviyeye çıkarsa zaten akn diye birşey ortada kalmaz.
Daha altyapı yok diye mi düşünüyorsunuz? O zaman şunu hatırlayın, geçenlerde bayram nedeni ile süperonline tüm akkleri kaldırdı 1 haftalığına ve hiç bir sıkıntı olmadı. Akk yi kaldırmak bir yana 20mbit internet kullanırken o hafta içinde 100mbit internet verdi süperonline, buna rağmen sıkıntı olmadı. Yani herkese 10-20 mbit sınırsız interneti çok rahat verebilecek kapasitede.
Altyapı yok hikayesini geçiniz artık.
Ek olarak ta belirteyim, akk kalkınca herkes sürekli bir şey indirecekmiş gibi algı da oluşmasın. Bunu yapan kısım belli bir sınırda kalacaktır, normal ev kullanıcısı zaten sürekli indirip indirip harddiske depolama yapmaz yapamaz(bir yerden sonra harddiske para yetiştiremez)
Yani diyeceğim o ki, belli bir kesim haricinde zaten internetten sürekli indirme yapan olmayacaktır ki indirenler de pek etkilemez interneti. Sonucunda biz de rahat rahat internetteki işlerimizi halledebiliriz akk kalkar ise.
@mstfanar Evet, ben başlattım. Herhangi bir hata, kusur veya önerilerinize açığım arkadaşlar
8MB/S=8000KB 'ye eş değer değil midir?Yazında 8mb/s ile teknik olarak 8000kb/s indirme yapılması gerekir demişsin ki bu yanlış. 8Mb/s internet ile zaten 800-900 kb/s arası indirme normal değerlerdir. Ha bu böyle olsa sıkıntı yok asıl derdimiz akk den sonra 3mb/s hıza düşürmeleri ve o zamanda en fazla 390kb/s indirme hızına çıkabilmemiz.
Gerçi indirmenin yanında upload da önemli. Hem bulut sistemler için hem de online oyunlar için.
8MB/S=8000KB 'ye eş değer değil midir?
Hayır verdikleri internet 8 megabit, o da 800-900 kb/s indirmeye eş değer.
80 megabit internetin olurs o zaman 8000kb/s, ya da 8mb/s indirme yapabilirsin.
Tamamdır düzelttim Zaten bu hızlara zar zor çıkılıyor AKK ise tamamen bitiriyor yetmezmiş gibi. Her yere de yeteri kalitede internet gitmiyor.Megabit - Vikipedi
Şuradan bakabilirsin.
Kampanya adresine giremiyorum.
Vpn açıkken giriyor. Kapalıyken girmiyor.https://www.change.org/p/ttnet-bilg...lığı-internet-zinciri-akk-derhal-kaldırılmalı
bende açılıyor 8.8.8.8,8.8.4.4 dene.
Vpn açıkken giriyor. Kapalıyken girmiyor.
Ttnet kullanıyorum. Birkaç kez açtım kapattım düzeldi. Vpn'siz de giriyor şimdi.ttnet kullanıyorsun? modemin uzak erişimi açık mı? bizde turkcell superonline fiber var huawei hg253s root yetkileri ile uzak reşimi kapatıldı ttnet onu engellemiş olabilir gayri resmi yapıyor...