- Katılım
- 28 Aralık 2018
- Mesajlar
- 6,856
- Reaksiyon puanı
- 9,770
- Puanları
- 293
Yanlış: Yeni alınan telefonlar 6/12/24 saat şarjda tutulmalıdır.
Doğru: Artık akıllı telefonlar tam şarja eriştiği anda akımı kesiyor. Yani telefonu istediğiniz kadar şarjda tutsanız da bir faydası olmaz.
Yanlış: Megapiksel sayısı ne kadar yüksekse kamera o kadar iyidir.
Doğru: Samsung ve Sony'nin her yıl megapikselleri ikiye katlaması ve Xioami gibi üreticilerin bunları reklam malzemesi haline getirmesiyle birlikte böyle bir algı oluştu. Çünkü bu adeta bir sazan avı. Yüksek megapikseller sadece ve sadece çekilen fotoğrafların boyutlarının büyütülmesi halinde kalitesini kaybetmemesini sağlar. Yani kamerayı daha kaliteli yapmaz. Ancak Android üreticileri, teknolojiden anlamayan müşterileri hala bu tarz numaralar ile kendine çekmeye devam ediyor...
Yanlış: Daha yüksek pil kapasitesine sahip olan telefonların şarjı daha iyi gider.
Doğru: "Doğru değil mi?" diyebilirsiniz ama değil. Rakamlar her zaman doğruyu göstermez. Telefonların güç tüketimi işlemcilerine, ısılarına ve cihazların yazılımına bağlıdır. Örneğin iPhone'ların pil kapasiteleri rakiplerine göre daha az olsa da ya benzer ya da daha iyi performans sunuyorlar.
Yanlış: Telefonu şarjı %100 olmadan şarjdan çekmek zararlıdır.
Doğru: Li-ion pillerde tam doldurma gibi bir zorunluluk yoktur. Hatta cihazın pilini tam doldurmak daha fazla döngüye neden olduğundan dolayı pili olumsuz etkiler.
Yanlış: RAM kapasitesi daha yüksek olan cihazlar daha performanslıdır.
Doğru: Bu kısmen doğru olsa da işin içine iOS cihazlar girince işler değişiyor. iOS, Android'e oranla RAM'i daha az kullandığından dolayı Android'deki gibi çok fazla RAM'e ihtiyaç duymaz. Ama maalesef çoğu kişi hala Android cihazların "rakamlarına" inanıp, daha iyi olduğunu sanıyor.
Yanlış: Telefonun parlaklığını kısmak pilin daha uzun gitmesini, sağlar.
Doğru: Bu da kısmen doğru olsa da AMOLED ve OLED cihazlar için yanlış bir bilgidir. AMOLED ve OLED ekranlar ışığı yalnızca kıs-mış gibi yapar. Yani siz parlaklığı kıstığınızı sanırsınız ama kısılma anında ekranlar kendini hızlı hızlı kapatıp açtığından dolayı göz bunu kısılmış gibi algılar. O yüzden parlaklığı kıssanız dahi hala yüksek yüksek parlaklıktaki gibi güç tüketmeye devam eder. (PWM sorunu diye geçer.)
Yanlış: Otomatik/adaptif parlaklık daha az pil tüketir.
Doğru: Tamamıyla yanlıştır. Cihazdaki sensörler ortam ışığını algılaması için sürekli çalıştığından dolayı CPU üzerine yük biner. Bu da pil tüketiminin arttırır.
Yanlış: Telefonlar sadece kendi markalarına ait şarj aletleri ile şarj edilmelidir.
Doğru: Orijinal olduğu ve güvenilir markalar olduğu sürece (Spigen gibi) cihazınızı istediğiniz şarj aleti ile cihazı şarj edebilirsiniz. Yani orijinal şarj aletlerine avuç dolu para vermenize gerek yok.
:: Peki bu maddeler içinde bilmedikleriniz var mı? Sizin eklemek istedikleriniz var ise konuya mesaj olarak yazabilirsiniz ::