mendocino
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 81

Selam arkadaşlar direkt konuya gireyim xperia sola kullanıyorum, telefonda mikrosd kart olarak eski hafıza kartımı kullanıyorum Sandisk 4Gb class 2 bir kart; eski telefonumda bir sıkıntı yoktu akıllı telefonda da bir sıkıntı olacağını hiç düşünmemiştim ama gel gör ki telefonun performansı kart takılıyken gözle görülür şekilde düşüyor özellikle ana ekrana dönünce alt bardaki simgeler geç geliyor kart yokken böyle bir sorun yok. Kartın hafızası bana genel olarak yetiyor kart almayıda düşünmüyordum ama sanırım class hızında bir yetersizlik var boyut önemli değil 8-16 yada belki 32GB bir kart alacağım almışken ama class hızı ne olmalı? Tabi almışken class10 almak ilk aklıma gelen ama internette biraz araştırdım yüksek hızlı kartlar küçük dosyaları büyük boyutlu dosyalara oranla daha hızlı kopyalıyorlarmış telefonlarda genelde küçük boyutlu dosyalarla iş yapıldığı için class6 yukarısı tam randımanlı değilmiş ne kadar doğru bilmiyorum tabi...
Alacağım kart class kaç olmalı? Boyut marka vs ne olmalı? Üstünde yazan gerçek hızı veren kartlar hangileri? Hem bana yardımcı olun hemde kafası takılan herkes faydalansın, ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkür ettim iyi forumlar...