İpucu Akıllı bileklik ile akıllı saat arasındaki farklar neler?

Bu konuyu okuyanlar

Justice✓

Öğrenci
Katılım
20 Ocak 2022
Mesajlar
28
Reaksiyon puanı
7
Puanları
3
Akıllı bileklik ve akıllı saat arasında pek çok fark bulunuyor. Biz de içeriğimizde bu farkları değerlendirerek bir karşılaştırma yaptık.


Akıllı bileklik ve akıllı saat arasında pek çok fark var. En basit şekilde; birisi arama yapabilirken diğeri yalnızca bildirim olarak gösteriyor. Ancak bazı kullanıcılar aralarındaki farka tam olarak hakim olamadıklarından dolayı bileklikten de aynı performansı bekleyebiliyor.

Biz de bu içeriğimizde iki cihazın arasındaki farkları değerlendirip, öne çıkan özelliklerini sizlere sunuyoruz.



Akıllı bileklik ve akıllı saat karşılaştırması!!



Akıllı bileklik bünyesinde yer alan özellikler;

Öncelikle akıllı bileklikte yer alan özelliklerle başlayalım. Bu cihaz, bünyesinde pek çok servis, sağlık ve spor hizmeti barındırıyor. Alarmdan tutup müzik çalar kontrolüne kadar pek çok seçenek sunan bileklik, sağlığınız açısından kalp hızı ölçme, kalori takibi ve uyku monitörü gibi çeşitli hizmetler de bünyesinde yer alıyor.

Spor ve aktivite tarafına baktığımızda spor modu, kronometre ve mesafe ölçer gibi özelliklerin bulunduğunu görüyoruz.

Akıllı bileklik bünyesinde bisiklet, koşu ve ip atlamanın dahil olduğu birçok aktivite desteği bulunuyor. Sensör açısından da ivme ölçer, jiroskop ve kalp atış sensörü sunan cihaz, hayat kurtarıcı etmenlere de sahip.

Ayrıca genellikle bunların su geçirmez özelliğe sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.




Akıllı saat bünyesinde yer alan özellikler !!

Akıllı saatin özelliklerine geldiğimizde oldukça çeşitli hizmetler karşımıza çıkıyor. Arama görüşmesinden SMS göndermeye kadar birçok destek sunan cihaz, sağlık ve spor alanlarında da çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Sağlık alanında kalori takibi, kandaki oksijen seviyesi ve stres seviyesi gibi detayları gösterirken; spor alanına geçtiğimizde burayı mesafe ölçer, rota takibi ve spor modları gibi destekler karşılıyor. Akıllı bilekliklerde olduğu gibi, bu ürünlerde de genellikle su geçirmez özellik bulunuyor.


Bu cihazın kullanıcılar tarafından en ilgi çeken taraflarından birisi, arama yanıtlama ve konuşabilme özelliği sunması oluyor.

Örneğin bir arkadaşınız sizi aradığında akıllı saat üzerinden aramayı açıp, yanıt verebiliyorsunuz.


Akıllı bilekliğin öne çıkan teknik özellikleri;

Burada bir akıllı bilekliği örnek vererek ilerleyelim. Örneğin Xiaomi Mi Band 5, 512 Kilobayt RAM desteğine sahipken, 16 MB depolama alanı sunuyor. 120 mAh batarya kapasitesi, yaklaşık 120 dakikalık bir süreçte tam doluma ulaşıyor.

Şarj ettikten sonra ise cihazın düşük kullanımdaki pil ömrü 20 gün ve üzerine kadar çıkabiliyor.

İşletim sistemi alanında Android 5.0+ kullanan akıllı bileklik, Bluetooth 5.0 bağlantısına sahip.
Fakat cihazda Wi-Fi desteği bulunmuyor.





Akıllı saatin öne çıkan teknik özellikleri;

Yine bir cihazı örnek vererek ilerliyoruz. Apple Watch 6 üzerinden devam ederek özelliklerini belirtelim.

Cihaz WatchOS işletim sistemini kullanırken, gücünü Apple S6 SiP yonga setinden alıyor. Bu işlemci 64-bitlik bir mimariye sahip. Depolama alanı kısmında da 32 GB‘lık bir yer sunuyor.

Bağlantı kısmına geldiğimizde Bluetooth 5.0, GPS ve Wi-Fi desteği bulunurken; batarya kısmında 18 saate kadar ortalama pil ömrü vaat ediyor.



Akıllı bileklik vs akıllı saat karşılaştırması:

Genel sonuç


Bakıldığında akıllı saatin daha günlük kullanıma uygun olduğu görülürken, bilekliğin daha özel bir kısma kaydığını görüyoruz. Burada ikisinden birini satın alırken cevabı aranması gereken soru, “ne için kullanacağım?” olmalıdır.

Eğer yalnızca spor ya da günlük aktivite için kullanacaksanız akıllı bileklik, ihtiyacınızı fazlasıyla görebilir. Ancak daha fazlasını isterseniz bir akıllı saat tercih etmeniz gerekebilir.




Siz akıllı saat yada bileklik kullanıyor musunuz ? Kullanıyorsanız memnun musunuz?

Siz olsanız hangisini tercih edersiniz.
Yorumlarınıızı bekliyoruz.







kaynak: shiftdelete.net
 

rossderi

Öğrenci
Katılım
10 Mayıs 2023
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
43
Akıllı saat bünyesinde yer alan özellikler !!

Akıllı saatin özelliklerine geldiğimizde oldukça çeşitli hizmetler karşımıza çıkıyor. Arama görüşmesinden SMS göndermeye kadar birçok destek sunan cihaz, mors alfabesi bileklik sağlık ve spor alanlarında da çeşitli kolaylıklar sağlıyor. Sağlık alanında kalori takibi, kandaki oksijen seviyesi ve stres seviyesi gibi detayları gösterirken; spor alanına geçtiğimizde burayı mesafe ölçer, mors alfabesi bileklik rota takibi ve spor modları gibi destekler karşılıyor. Akıllı bilekliklerde olduğu gibi, bu ürünlerde de genellikle su geçirmez özellik bulunuyor.

Kaynak: Mors Alfabesi Bileklik - Mors Alfabesi Bileklik Gümüş mors alfabesi bileklik
 

kafkasli1

Asistan
Katılım
1 Nisan 2021
Mesajlar
473
Reaksiyon puanı
230
Puanları
43
Yaş
23
Akıllı bileklik spor amaçlı sağlık verileri sunan bildirimleri alabildiğiniz, bazı modellerde hazır sms atabileceğiniz bir cihaz, Akıllı saat konuşma yapabiliyor uygulama yüklenebiliyor iki cihazda da always on display bulunabiliyor.
 
Üst