paralel iki doğru sonsuzda kesişir. şu ana kadar bütün geometri ve matematik öğretmenlerim bunu söylediParalel doğrular "sonsuzda kesişir" fikri olan yok mu? @NGungor96 sorun varsa yaz,iki üç saate gelirim sanırım,uğraşırız.Bende kaliteli soruları yazarım yapamadığım vs.
paralel iki doğru sonsuzda kesişir. şu ana kadar bütün geometri ve matematik öğretmenlerim bunu söyledi
>tren yoluna baktığımızda iyice uzaklarda iki rayın birleştiği görülür.
şöyle düşünüyorum:Hedefe attığımız bir okun yolun yarısını t sürede aldıgını düşünelim. Kalan yolun yarısını *t/2 suresinde alır. Kalanın yarısını da t/4 süresinde alır. Bu sonsuza kadar böyle gider.Dolayısı ile ok hedefe hiç ulaşamaz. Peki kalem üstünde böyle iken ok nasıl hedefe ulaşır?
Ok hedefe ulaşır. Soruda yol sonsuza bölünerek her bir parçayı ( yolun ) ne kadar sürede alacağının formülü verilerek biraz kafa karıştırılmaya çalışılmışHedefe attığımız bir okun yolun yarısını t sürede aldıgını düşünelim. Kalan yolun yarısını *t/2 suresinde alır. Kalanın yarısını da t/4 süresinde alır. Bu sonsuza kadar böyle gider.Dolayısı ile ok hedefe hiç ulaşamaz. Peki kalem üstünde böyle iken ok nasıl hedefe ulaşır?
şöyle düşünüyorum:
mantık hatası var.
şimdi ok u attın diyelim. 100 metrelik bir mesafe var.
>ok ilk 50 metreyi 10 sn de aldı. (yer çekimi vs de var)
>yine eğer yer çekimi ivmesi değişmesse ok yolun ikinci yarısını da 10 sn de alır.
yerden havaya bir taş atıyorsun. taş zirveye X sn de çıktıysa yine yere X sn de iner. hatta deneyebilirsin. ben denemedim gerçi![]()
F)8 yani cevap anahtarı hatalı.
Benim zamanımda "Tek Kitap" vardı. Kırmızı renkteydi. :mrgreen:bizim akıl oyunları lise matematiğine kadar düştü mü ya![]()
bizim akıl oyunları lise matematiğine kadar düştü mü ya![]()
Benim zamanımda "Tek Kitap" vardı. Kırmızı renkteydi. :mrgreen:
2)@Ngungor96
pʌ(qvr')'=0
(pʌq')=>q=0
denkliklerini sağlayan p q r nin doğruluk değerleri nedir?
isenin 0 olduğu bir durum vardır o da ilki 1 ikincisi 0 ise.Buradan q=0 bulunur.
pʌq' =1 oldu.ve 1 e eşitse her ikisi de 1 olmalıdır.p=1
pʌ(qvr')'=0 bu da soruda verilmiş. p=1 olduğundan ikinci değer 0 olmalıdır.değili sıfır ise içi 1 dir.q=0 ise rnin değili 1 olmalıdır,yani r=0
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Şikayet varsa ayrı konu açalım,rahatsız etmeyelim akıl oyunları üstatlarını![]()
böyle şeyleri bilmemek insanı utandırıyop=>q yu V bağlacına dönüştürmek şu kadar basitp=>q = p'vq
bunu bize hep tren rayı vs diye anlattılar. bu daha mantıklı geldi şimdi@bt38 @NGungor96 @Jiraiya06 @cansermo
İki paralel doğru çizelim.Bu iki paralel doğruyu kesen bir doğru daha çizelim.3 doğrumuz var ikisi paralel diğeri kesen.
Şimdi doğrular sonsuza kadar gider bunu herkes bilir.Kesen doğrunun doğruları kesme açısı ß olsun.Bu ß değerini azaltacak şekilde doğruyu tutup çeviriyoruz,ß değeri sürekli olarak iniyor iniyor....
Can alıcı noktaya geldik,bu ß=0 olacaktır muhakkak,bizim ömrümüz bunu görmeye yeter mi bilmem ama illaki olacaktır![]()
Şimdi bu KESEN doğru iki paralel doğruyu da KESİYORDU.ß=0 olduğunda da kesmeye devam edecektir,yani lafın kısası arkadaşlar paralel doğruları sonsuzda kesiştirdik![]()
Tren rayında bakış açısı var.Yani oradaki olay geometriyle alakalı değil,optikle alakalı,öğretmenler birazcık yanlış söylemişbunu bize hep tren rayı vs diye anlattılar. bu daha mantıklı geldi şimdi![]()
[MENTION=105823]bt38[/MENTION] [MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] [MENTION=346205]Jiraiya06[/MENTION] [MENTION=159021]cansermo[/MENTION]
İki paralel doğru çizelim.Bu iki paralel doğruyu kesen bir doğru daha çizelim.3 doğrumuz var ikisi paralel diğeri kesen.
Şimdi doğrular sonsuza kadar gider bunu herkes bilir.Kesen doğrunun doğruları kesme açısı ß olsun.Bu ß değerini azaltacak şekilde doğruyu tutup çeviriyoruz,ß değeri sürekli olarak iniyor iniyor....
Can alıcı noktaya geldik,bu ß=0 olacaktır muhakkak,bizim ömrümüz bunu görmeye yeter mi bilmem ama illaki olacaktır![]()
Şimdi bu KESEN doğru iki paralel doğruyu da KESİYORDU.ß=0 olduğunda da kesmeye devam edecektir,yani lafın kısası arkadaşlar paralel doğruları sonsuzda kesiştirdik![]()