Akıl Oyunları

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30

en küçük değeri de 0 olur ve 5 + 0 = 5
Bak yine yanlış yazmışım en küçük yerine en büyük yazacaktı :D

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Paralel doğrular "sonsuzda kesişir" fikri olan yok mu :) ? [MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] sorun varsa yaz,iki üç saate gelirim sanırım,uğraşırız.Bende kaliteli soruları yazarım yapamadığım vs.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Paralel doğrular "sonsuzda kesişir" fikri olan yok mu :) ? @NGungor96 sorun varsa yaz,iki üç saate gelirim sanırım,uğraşırız.Bende kaliteli soruları yazarım yapamadığım vs.
paralel iki doğru sonsuzda kesişir. şu ana kadar bütün geometri ve matematik öğretmenlerim bunu söyledi :)
>tren yoluna baktığımızda iyice uzaklarda iki rayın birleştiği görülür.

bir sürü sorum olacak bu aralar. çözdürecek hoca da yok :)
her denemeden sonra yazarım. inşallah hepsini çözerim de yazacak sorum olmaz :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

sorular [MENTION=387311]i7_core[/MENTION] :)
1)
A={1,2,3,4,5,6}
kümesinin elmanları ile yazılan 3 basamaklı sayılar için;
* a>b>c dir.
* a+c=2b dir.

bu iki koşulu sağlayan kaç tane abc doğal sayısı yazılabilir.

2)
pʌ(qvr')'=0
(pʌq')=>q=0

denkliklerini sağlayan p q r nin doğruluk değerleri nedir? valla çok basit ama nedense yapamadım. 1. de bulduğum değer 2. yi sağlamıyor :D

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30

1.sorunun cevabı :)
[MENTION=344313]NGungor96[/MENTION]

paralel iki doğru sonsuzda kesişir. şu ana kadar bütün geometri ve matematik öğretmenlerim bunu söyledi :)
>tren yoluna baktığımızda iyice uzaklarda iki rayın birleştiği görülür.

Bence paralel iki doğru sonsuzda kesişmez . Tren raylarında ise dünyanın şeklinden dolayı göz yapılması vardır :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@cansermo
hocalar bizi kandırıyor o zaman. her yıl dopru analitiği işlenirken paralel doğrular konusunda mutlaka kuruluyor cümle. bana da pek mantıklı gelmiyo aslında.
x ekseni ile yaptığı pozitif yönlü açıları eşit ama bu iki doğrunun denklemleri farklı ve tüm noktaları her zaman ortak değildir. (çakışık doğru değillerse)

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hedefe attığımız bir okun yolun yarısını t sürede aldıgını düşünelim. Kalan yolun yarısını *t/2 suresinde alır. Kalanın yarısını da t/4 süresinde alır. Bu sonsuza kadar böyle gider.Dolayısı ile ok hedefe hiç ulaşamaz. Peki kalem üstünde böyle iken ok nasıl hedefe ulaşır?

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Hedefe attığımız bir okun yolun yarısını t sürede aldıgını düşünelim. Kalan yolun yarısını *t/2 suresinde alır. Kalanın yarısını da t/4 süresinde alır. Bu sonsuza kadar böyle gider.Dolayısı ile ok hedefe hiç ulaşamaz. Peki kalem üstünde böyle iken ok nasıl hedefe ulaşır?
şöyle düşünüyorum:
mantık hatası var.
şimdi ok u attın diyelim. 100 metrelik bir mesafe var.
>ok ilk 50 metreyi 10 sn de aldı. (yer çekimi vs de var)
>yine eğer yer çekimi ivmesi değişmesse ok yolun ikinci yarısını da 10 sn de alır.

yerden havaya bir taş atıyorsun. taş zirveye X sn de çıktıysa yine yere X sn de iner. hatta deneyebilirsin. ben denemedim gerçi :)

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Ok hedefe ulaşır. Soruda yol sonsuza bölünerek her bir parçayı ( yolun ) ne kadar sürede alacağının formülü verilerek biraz kafa karıştırılmaya çalışılmış :)

oocinn_

Asistan
Reaksiyon puanı
1
şöyle düşünüyorum:
mantık hatası var.
şimdi ok u attın diyelim. 100 metrelik bir mesafe var.
>ok ilk 50 metreyi 10 sn de aldı. (yer çekimi vs de var)
>yine eğer yer çekimi ivmesi değişmesse ok yolun ikinci yarısını da 10 sn de alır.

yerden havaya bir taş atıyorsun. taş zirveye X sn de çıktıysa yine yere X sn de iner. hatta deneyebilirsin. ben denemedim gerçi :)

Yere paralel bir şekilde karşıya atılan bir ok bu. Bir hedefe. Ok elbetteki hedefe ulaşıyor ama sürekli yolun yarısını aldığı süreye balarsak ulaşamıyor =)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=159021]cansermo[/MENTION] kaç kez denedim hep 8 buluyorum. ama şıklarda bile yok :confused1:

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
8 den başka bir şey olamaz soru hatalı.

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Ben de 8 buldum ama yok şıklarda :(
2010 ygs sorusu
[MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] [MENTION=105823]bt38[/MENTION] [MENTION=288507]Elusive[/MENTION]

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
internetten baktim sanirim o soru ygs de 3/5 şeklinde imiş. basım yanlışı varmış. cevap 7 muhtemelen [MENTION=159021]cansermo[/MENTION]?

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=288507]Elusive[/MENTION] [MENTION=159021]cansermo[/MENTION]
sorunun orjinali
ro72.png

bende tüm ygs kitapçıkları var. oradan baktım hemen. :)

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
Teşekkürler [MENTION=288507]Elusive[/MENTION] [MENTION=344313]NGungor96[/MENTION]
Sorunun olduğu kitap :

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
bizim akıl oyunları lise matematiğine kadar düştü mü ya :)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Benim zamanımda "Tek Kitap" vardı. Kırmızı renkteydi. :mrgreen:

x,y,a,b,c bunlar akıl oyunu değil, sadece matematik.. kitaptan bakarak yöntem öğrenilebilir ve sonra kolayca çözülebilir. daha çok bilmecemsi, içinde ufak yanıltmaca olan soruları tercih ederdim :)

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
2)@Ngungor96
pʌ(qvr')'=0
(pʌq')=>q=0

denkliklerini sağlayan p q r nin doğruluk değerleri nedir?

isenin 0 olduğu bir durum vardır o da ilki 1 ikincisi 0 ise.Buradan q=0 bulunur.

pʌq' =1 oldu.ve 1 e eşitse her ikisi de 1 olmalıdır.p=1

pʌ(qvr')'=0 bu da soruda verilmiş. p=1 olduğundan ikinci değer 0 olmalıdır.değili sıfır ise içi 1 dir.q=0 ise rnin değili 1 olmalıdır,yani r=0

Şikayet varsa ayrı konu açalım,rahatsız etmeyelim akıl oyunları üstatlarını :D:P

Şikayet varsa ayrı konu açalım,rahatsız etmeyelim akıl oyunları üstatlarını :D:P

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
2)@Ngungor96
pʌ(qvr')'=0
(pʌq')=>q=0

denkliklerini sağlayan p q r nin doğruluk değerleri nedir?

isenin 0 olduğu bir durum vardır o da ilki 1 ikincisi 0 ise.Buradan q=0 bulunur.

pʌq' =1 oldu.ve 1 e eşitse her ikisi de 1 olmalıdır.p=1

pʌ(qvr')'=0 bu da soruda verilmiş. p=1 olduğundan ikinci değer 0 olmalıdır.değili sıfır ise içi 1 dir.q=0 ise rnin değili 1 olmalıdır,yani r=0

:) :) bu mantık soruları hep 1 tane çıkıyo. o da hep ise li çıkıyo. benim de bilmediğim şey ise li bağıntıyı V bağlacına dönüştürmek. onu da öğrenicez artık.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Tek kitap üstüne yok la. :D

Matematik güzel de Geometri'de çok zorlanıyorum ya olamaz. :D

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=105823]bt38[/MENTION] [MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] [MENTION=346205]Jiraiya06[/MENTION] [MENTION=159021]cansermo[/MENTION]

İki paralel doğru çizelim.Bu iki paralel doğruyu kesen bir doğru daha çizelim.3 doğrumuz var ikisi paralel diğeri kesen.
Şimdi doğrular sonsuza kadar gider bunu herkes bilir.Kesen doğrunun doğruları kesme açısı ß olsun.Bu ß değerini azaltacak şekilde doğruyu tutup çeviriyoruz,ß değeri sürekli olarak iniyor iniyor....

Can alıcı noktaya geldik,bu ß=0 olacaktır muhakkak,bizim ömrümüz bunu görmeye yeter mi bilmem ama illaki olacaktır :)
Şimdi bu KESEN doğru iki paralel doğruyu da KESİYORDU.ß=0 olduğunda da kesmeye devam edecektir,yani lafın kısası arkadaşlar paralel doğruları sonsuzda kesiştirdik :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@bt38 @NGungor96 @Jiraiya06 @cansermo

İki paralel doğru çizelim.Bu iki paralel doğruyu kesen bir doğru daha çizelim.3 doğrumuz var ikisi paralel diğeri kesen.
Şimdi doğrular sonsuza kadar gider bunu herkes bilir.Kesen doğrunun doğruları kesme açısı ß olsun.Bu ß değerini azaltacak şekilde doğruyu tutup çeviriyoruz,ß değeri sürekli olarak iniyor iniyor....

Can alıcı noktaya geldik,bu ß=0 olacaktır muhakkak,bizim ömrümüz bunu görmeye yeter mi bilmem ama illaki olacaktır :)
Şimdi bu KESEN doğru iki paralel doğruyu da KESİYORDU.ß=0 olduğunda da kesmeye devam edecektir,yani lafın kısası arkadaşlar paralel doğruları sonsuzda kesiştirdik :)
bunu bize hep tren rayı vs diye anlattılar. bu daha mantıklı geldi şimdi :)

[MENTION=51495]oslun[/MENTION]
Bir cerrah arka arkaya 3 hastayı ameliyat edecektir. Ancak sadece 2 çift eldiveni vardır. Ameliyatların güvenli olması için cerrah eldivenleri kullanmada nasıl bir yol izlemelidir?

Klinik prosedür şöyledir:

a. Doktorun elinin değdiği herhangi bir eldiven yüzeyi hastalara değmeyecektir.

b. Hastalardan herhangi birine değen eldiven yüzeyi doktorun eline veya başka bir hastaya değmeyecektir.
:)

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
[MENTION=105823]bt38[/MENTION] [MENTION=344313]NGungor96[/MENTION] [MENTION=346205]Jiraiya06[/MENTION] [MENTION=159021]cansermo[/MENTION]

Bence yine de olmaz.
Kestiği açı 0.00000.....x olsa bile KESEN doğru gine kesecektir fakat açı 0 olursa Bu KESEN doğru artık KESEN doğru olmaz ya bu 2 paralel doğruya paralel 3. Dogru olur ya da bu 2 paralel doğrudan birine çalışık olur :)