Selamun aleykum...
Herkese güzel günler, mutlu bir yaşam diliyorum.
Ne ki, güzel günler, mutlu bir yaşam için kaliteli bir beyin konforuna ihtiyacımız vardır.
çünkü güzellikleri, mutlulukları ancak beynimizle algılarız.
nasıl vücudumuz fiziki olarak sağlıkla kalabilmesi spora, antrenmana ihtiyacı olduğu gibi beyin dokularımızın da aynı şekilde antrene edilmesi durumunda sağlıklı kalabildiğini biliyoruz. bu düşünceyle açmak istedim bu konuyu.
beynimizi, aklımızı, zekâmızı antrene etmek için.
sizler de böyle düşünüyorsanız bu konu tam size göre... diyor ve ilk sorumuzu soruyoruz:
TV de sunulan bir spor programına Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar ve Galatasaraylılar katılmaktadır. Galatasaraylılar ve Fenerbahçelilerin tamamı katılıp, BJKlilerin 1/3′ü katılmayınca 63 kişi, Fenerbahçelilerin ve Beşiktaşlıların tamamı katılıp Galatasaraylıların 1/4′ü katılmayınca 64 kişi, Galatasaraylıların ve Beşiktaşlıların tamamı katılıp FBlilerin 1/5 i katılmayınca 65 kişi oluyorlar. Bu programa taraftarlar tamamen katıldığında kaç kişi olurlar?
Hanginiz matematikçi desek, öyle bi şansımız yok mu? Metin derse Tekin matematikçi, Tekin derse yine Tekin matematikçi.![]()
1*21-2-6-42-1806
yukardaki sayilar hangi siralamaya gore dizilmistir![]()
1*2
2*3
6*7
42*43
1806*1807
1-2-6-42-1806
yukardaki sayilar hangi siralamaya gore dizilmistir![]()
Soru 2:
9,10,11,12 sayilarini kullanarak sadece 4 islem yardimi ile 28 elde ediniz![]()
126 42nin 3 , 1806 42nin 43 katı
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Soru 2 deki 2 sayısını kullanırsak
9×2=18
18+10=28
12-11=1
1×28=28
(10+11)*12=252Sorudaki 2 yi kullanmak hileye girer![]()
(10+11)*12=252
252/9=28
Al sana hilesiz çözüm![]()
Bunlar sıradan bana başka şeylerle gelin. Beni anlamıyorsunuzGüzel doğru cevap![]()
Bunlar sıradan bana başka şeylerle gelin. Beni anlamıyorsunuz![]()
(Pxpq)+p=qp pq iki basamakli sayisini bulun
Sorunun doğru olduğundan emin miyiz?
Ben hala yanlış olduğunu düşünüyorum :confused1:
Şimdi p yerine a q yerine b diyelim pek fark etmez gerçi ama alışkanlıktan:
(a x ab) + a = ba ise
a x (10xa+b) + a =10xb + a oluyor
a ları götürüyoruz geriye 10a'kare + axb = 10xb kalıyor
Buradan bx(10-a) = 10xa'kare çıkıyor. şimdi 2ax5a ya da 10axa olarak ayırsak mesela, 10-a=2xa ya da 10-a=5xa oluyor a da buradan tam sayı çıkmıyor diğer seçenekte de bu şekilde oluyor. Tabi yanlışım olabilir şu an yazdıklarımı ben bile zor anlıyorum klavyede çok farklı gözüküyor. Ah bir kağıt kalem olaydı![]()
168 ?Bir çocuk 42 basamaklı merdivenin basamaklarını 5 adım yukarı 3 adım aşağı inerek çıkıyor. Kaç adımda merdivenin en üst basamağına ulaşır ? (Sırasıyla 5 adım çıkıp 3 adım iniyor. 5 çık 3 in 5 çık 3 in 5 çık 3 in ... şeklinde)
Kolay gelsin![]()
Merdivenin sonuna ulaştığında inip-çıktığı toplam adımı soruyorsun dimi yanlış anlamıyorum?Maalesef .
Biraz detaylı düşünmek gerekiyor.
Merdivenin sonuna ulaştığında inip-çıktığı toplam adımı soruyorsun dimi yanlış anlamıyorum?
156 mı ?Bir çocuk 42 basamaklı merdivenin basamaklarını 5 adım yukarı 3 adım aşağı inerek çıkıyor. Kaç adımda merdivenin en üst basamağına ulaşır ? (Sırasıyla 5 adım çıkıp 3 adım iniyor. 5 çık 3 in 5 çık 3 in 5 çık 3 in ... şeklinde)
Kolay gelsin![]()