Akıl Oyunları

Reaksiyon puanı
10,315

yav süpermen misiniz siz ne bu ya, anında şıppadak yapıştırıyorsunuz... :D

tamamdır.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ali'nin yaşının 1/3 ile 1/4'inin toplamı Zehra'nın yaşına eşit oluyor. İkisinin yaşlarının toplamı 57 olduğuna göre yaşları toplamı kaçtır?

matematiğiniz iyidir sanırım.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
36 -21 buldum [MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] abi ama yaşları toplamı 57 demişsin yaşları toplamını sormuşsun :D

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Akıl oyunları deyince bende o muhteşem psikolojik gerilim ve dram filmi sandım nasıl atladım bir anda :D

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
A ve B kutularının birinin içinde 10 milyar liralık çek bulunmaktadır. A kutusunun üzerinde "B'nin üzerindeki yazı kısmen yanlıştır ve çek B'nin içindedir" yazmaktadır. B kutusunun üzerinde ise "A'nın üzerindeki yazı kısmen doğrudur ve çek B'nin içindedir" yazmaktadır. Buna göre çek hangi kutudadır?
Eve gidene kadar bununla idare edin :)
Verilen ipuçları birbirini aynı gibi .İkisindede olabilir.

MerveOzgur

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Burada da muhteşem zeka zorlayan sorular çıkıyor ve insanı geriyor :D (Bakış Açısı)

Zorlayıcı olduğu belli sorunun kağıt kalem illaki ister, ay ben hiç uğraşamam benim kafam kaldırmaz valla bayılır düşerim çözemezsem sinirden :D

cocuklukhali

Asistan
Reaksiyon puanı
0
20 kişilik bir komite A, B, C adaylar arasından seçim yapmak için değişik türden bir oylamaya başvurur. Her komite üyesi, adaylara ilişkin tercih sıralamasını herhangi iki aday arasında cekimser kalmaksizin, oy pusulalarina yazar (Örneğin pusulaya BAC yazan uyr B yi A ya ve C ye, A yi da C ye tercih ediyor demektir). Oy pusulalari açılınca, üç adayın altı değişik siralanisindan her birinin en az bir pusulada geçtigi ve tam olarak 11 üyenin A yi B ye; 12 üyenin
C yi Aya; 14 üyenin de B yi C ye tercih ettigi görülür. Kaç komite üyesinin birinci tercihi B dir?

Yazım hataları olabilir. Telefondan yazıyorum. Ayrıca bu sorunun çözümünü hemen paylaşmayı düşünmüyorum biraz kafa yorun :)

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Hüsrana uğradığımı saklamıcam gerçekten, ama beynim yeterince yorgun hiç yormayayım ben burda :D
Hadi sana güle güle o zaman :D
aeec89d73363339e63e31e67a7563e2e.gif

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
A ve B kutularının birinin içinde 10 milyar liralık çek bulunmaktadır. A kutusunun üzerinde "B'nin üzerindeki yazı kısmen yanlıştır ve çek B'nin içindedir" yazmaktadır. B kutusunun üzerinde ise "A'nın üzerindeki yazı kısmen doğrudur ve çek B'nin içindedir" yazmaktadır. Buna göre çek hangi kutudadır?
Eve gidene kadar bununla idare edin :)

A ?

Reaksiyon puanı
10,315
[MENTION=288507]|Elusive|[/MENTION], [MENTION=361406]sabrimete[/MENTION], 36, 21 doğru cevaplardı, teşekkürler...

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
20 kişilik bir komite A, B, C adaylar arasından seçim yapmak için değişik türden bir oylamaya başvurur. Her komite üyesi, adaylara ilişkin tercih sıralamasını herhangi iki aday arasında cekimser kalmaksizin, oy pusulalarina yazar (Örneğin pusulaya BAC yazan uyr B yi A ya ve C ye, A yi da C ye tercih ediyor demektir). Oy pusulalari açılınca, üç adayın altı değişik siralanisindan her birinin en az bir pusulada geçtigi ve tam olarak 11 üyenin A yi B ye; 12 üyenin
C yi Aya; 14 üyenin de B yi C ye tercih ettigi görülür. Kaç komite üyesinin birinci tercihi B dir?

Yazım hataları olabilir. Telefondan yazıyorum. Ayrıca bu sorunun çözümünü hemen paylaşmayı düşünmüyorum biraz kafa yorun :)
8 olabilirmi acaba.Hiiç emin olmamakla birlikte :confused1:

cocuklukhali

Asistan
Reaksiyon puanı
0
8 olabilirmi acaba.Hiiç emin olmamakla birlikte :confused1:

Evet 8 Tebrikler. Çözümü önce siz paylaşın anlamayan cikarsa bende paylaşırım. (Belkide aynı çözüm :))
Matematikle mi ugrasiyorsaniz sorabilir miyim :) Öğrenci misiniz. Ogrenciyseniz olimpiyat calisiyormusunuz veya calistiniz mi :) biraz uzun oldu ama merak ettim çünkü eğer bu soru yu deneme yanılma değilde düzgün cozduyseniz gayet iyi bir soru.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
100 CM[SUP]3[/SUP]lük dereceli bir silindir içindeki 50 cm[SUP]3 [/SUP]su ile birlikte tartılınca 93 g geliyor. Silindirdeki suya bir parça taş atılınca su düzeyi 58 cm[SUP]3[/SUP] çizgisine çıkıyor ve bu sistem (silindir + su + taş) tartılınca toplam kütlenin 119 g olduğu görülüyor.

Buna göre taşın özkütlesi kaç g/cm[SUP]3[/SUP]tür?

Bakalım kaç kişinin fiziği iyi. :devil:

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Evet 8 Tebrikler. Çözümü önce siz paylaşın anlamayan cikarsa bende paylaşırım. (Belkide aynı çözüm :))
Matematikle mi ugrasiyorsaniz sorabilir miyim :) Öğrenci misiniz. Ogrenciyseniz olimpiyat calisiyormusunuz veya calistiniz mi :) biraz uzun oldu ama merak ettim çünkü eğer bu soru yu deneme yanılma değilde düzgün cozduyseniz gayet iyi bir soru.

Benim çözümümüm tamamen çizimsel:)Yani Deneme-yanılma denebilir.Tam çözümü siz yapın.

Ve evet matematikle uğraşıyorum.Ekonometri öğrencisiyim.Olimpiyatlara lisede ve ilkokulda katılmışlığım var ve hala zaman zaman takip ederim.

cocuklukhali

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim çözümümüm tamamen çizimsel:)Yani Deneme-yanılma denebilir.Tam çözümü siz yapın.

Ve evet matematikle uğraşıyorum.Ekonometri öğrencisiyim.Olimpiyatlara lisede ve ilkokulda katılmışlığım var ve hala zaman zaman takip ederim.

Dereceniz felan var mı? (Tübitak in yaptığı sinavlarda) Şuan çözümü yazamam musait değilim ama saten biraz daha bekleyelim belki başkası çözer

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
100 CM[SUP]3[/SUP]lük dereceli bir silindir içindeki 50 cm[SUP]3 [/SUP]su ile birlikte tartılınca 93 g geliyor. Silindirdeki suya bir parça taş atılınca su düzeyi 58 cm[SUP]3[/SUP] çizgisine çıkıyor ve bu sistem (silindir + su + taş) tartılınca toplam kütlenin 119 g olduğu görülüyor.

Ya ben yanlış çözdüm ya da soru çok basit :D 26/8 mi?

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1

26/8=3,25
diyorum liseden kalma fizikle

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Enee herkes çözmus heralde :D

Dereceniz felan var mı? (Tübitak in yaptığı sinavlarda) Şuan çözümü yazamam musait değilim ama saten biraz daha bekleyelim belki başkası çözer

Bir kere 5. olmuştum .Derece sayılırsa tabi :D

cocuklukhali

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Enee herkes çözmus heralde :D

Bir kere 5. olmuştum .Derece sayılırsa tabi :D

Farklı sınavdan bahsediyoruz heralde sıra aciklamiyorlar. Neyse önemli değil :) ama 5. Olmak iyi bir derece sayılır :) konuyu daha fazla dagitmayayim.