Akıl Oyunları

Reaksiyon puanı
10,315
22.gif

İkişer harflik blokların hepsini birer kez kez kullanarak beş adet altı harflik sözcük elde edin.

Yaz mevsiminde güneşin tam tepede olduğu zaman, iki köy arasındaki uzaklık nasıl ölçülür?

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
@bt38, tam sonuca ulaşamamış olsan da, matematik bilgin fevkalade abim. sonuca ulaşamamış olman bu gerçeği değiştirmez.

Abi kafam komple durmuş ya, üstte 4-3-3 yazmışım altta Maça 6 yazmışım. Beni uyku paklar artık.

Bu arada matematik bilgisinden çok pratik isteyen sorular. Siz böyle sordukça bizim de zihnimiz açılıyo.

Kasa sorusu da aklıma geldi de başka bi hinlik aradım :devil: :D

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
evet arsenik, diğer sonuçlar da ihtimal dahilinde olsa da, doğru sonuç kırmızı olanlar.
[MENTION=105823]bt38[/MENTION], tam sonuca ulaşamamış olsan da, matematik bilgin fevkalade abim. sonuca ulaşamamış olman bu gerçeği değiştirmez.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Trabzonlu yamansın vesselam.
çaktın köfteyi! :D

Kırmızı olanlar demişsin orada bir tane kırmızı var ve 4-3-3 niye olmuyor onu anlamadım kafayı yiycem gece gece

Reaksiyon puanı
10,315
Kırmızı olanlar demişsin orada bir tane kırmızı var ve 4-3-3 niye olmuyor onu anlamadım kafayı yiycem gece gece

aman [MENTION=346205]Jiraiya06[/MENTION], kafan bize lazım gardaşlık, iyice yaşlanınca yiyebilirsin! :D

Klasör
İcraat
Fileto
Trapez
Plaket

bravo, kocaman tarafından hemi de!

Yaz mevsiminde güneşin tam tepede olduğu zaman, iki köy arasındaki uzaklık nasıl ölçülür?

bunu henüz çözemedik...

ama bir ilave daha yapalım:

VER ile YEŞİL arasındaki ilişki KIS ile hangi kelime arasında vardır?

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=129454]|SeYYaH|[/MENTION] Abi metreyle ölçülmez mi mesafe ya :D Güneş ile alakası ne :D

Reaksiyon puanı
10,315
07.gif

Dört harften oluşan bir sözcüğü bulmak için tablodaki tahminler yapılmıştır. Tahminlerin yanında yer alan her "+" işareti, doğru tahmin edilen ve doğru yerinde bulunan bir harf olduğunu, her "-" işareti ise doğru tahmin edilen ancak yanlış yerde bulunan bir harf olduğunu göstermektedir. Bu bilgileri kullanarak sözcüğü bulunuz.

Örnek:
(AĞRI +) (PİPO -) (SOYA + +) (UĞUR - -) --> SORU

@|SeYYaH| Abi metreyle ölçülmez mi mesafe ya :D Güneş ile alakası ne :D

la empatik, valla fena çalışıyo senin saksı ha! :D
bu kafayla gidersen mod'luk garanti...
yönetimin bu durumu görmesi lazım. :D

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
07.gif

Dört harften oluşan bir sözcüğü bulmak için tablodaki tahminler yapılmıştır. Tahminlerin yanında yer alan her "+" işareti, doğru tahmin edilen ve doğru yerinde bulunan bir harf olduğunu, her "-" işareti ise doğru tahmin edilen ancak yanlış yerde bulunan bir harf olduğunu göstermektedir. Bu bilgileri kullanarak sözcüğü bulunuz.

Örnek:
(AĞRI +) (PİPO -) (SOYA + +) (UĞUR - -) --> SORU

la empatik, valla fena çalışıyo senin saksı ha! :D
bu kafayla gidersen mod'luk garanti...
yönetimin bu durumu görmesi cevap gemi biraz uzun sürdü uykulu uykulu ama :)

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
soruyu anlayamadım tapatalkte garip gözüküyor pc yi bekleyecez :-)

Reaksiyon puanı
10,315

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kelime oyunlarında pek iyi değilim ya Eş anlam zıt anlam eş ses filan falan :D

evet @Ahbârî, aynen düşündüğün gibi. yani yazıldığı gibi.
ancak?!... :)

kırmızı çünkü vermek olumlu ve olumlulara yeşil dersek kış da olumsuz olumsuzlara da kırmızı gelir (mantıken) Gibi :D

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
şimdi iki hece desek kelimelere +- filan derken ilk kısım doğru ikinci yanlış gibi mi :)

Reaksiyon puanı
10,315
Kelime oyunlarında pek iyi değilim ya Eş anlam zıt anlam eş ses filan falan :D

kırmızı çünkü vermek olumlu ve olumlulara yeşil dersek kış da olumsuz olumsuzlara da kırmızı gelir (mantıken) Gibi :D
şimdi iki hece desek kelimelere +- filan derken ilk kısım doğru ikinci yanlış gibi mi :)

vay be, valla bu sorunun sizi bu kadar yorabileceğini pek tahmin etmezdim. aslında biraz basit gibi gelmişti bana. neyse, ben size az bi ipucu vereyim. verilen kelimeleri bazen karşıt yahut benzeş manalarıyla düşünmek, bu yönüyle bir korelasyon kurmak gerekiyor.

cevabını yazarım ya, bunu sizlerin çözüp bunun zevkini tatmanızı istedim. :D

14.gif

Tüm sözcüklerin beyaz üzerine siyah yazılacağı bir sözlükte hangi sözcük renkli olarak yazılır.

önceki soru baki, bunu da öncekiyle kafa yormak istemeyenlere alternatif olarak sunuyorum.

cansermo

Profesör
Reaksiyon puanı
30
vay be, valla bu sorunun sizi bu kadar yorabileceğini pek tahmin etmezdim. aslında biraz basit gibi gelmişti bana. neyse, ben size az bi ipucu vereyim. verilen kelimeleri bazen karşıt yahut benzeş manalarıyla düşünmek, bu yönüyle bir korelasyon kurmak gerekiyor.

14.gif

Tüm sözcüklerin beyaz üzerine siyah yazılacağı bir sözlükte hangi sözcük renkli olarak yazılır.

önceki soru baki, bunu da öncekiyle kafa yormak istemeyenlere alternatif olarak sunuyorum.

Beyaz ?

CyberShot

Doçent
Reaksiyon puanı
1
[COLOR=silver dedi ki:
- - - Mesaj Güncellendi - - -[/COLOR]

14.gif

Hiçbirisi.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
renkli sözcüğü renkli olarak yazılır. :D [MENTION=63117]friendly[/MENTION] abiye gelsin :D

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7

14.gif

Cevap ''Renkli'' kelimesi olabilirmi?

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
sdn okuru olarak denedim mod lar kabul etmedi cevabı :P

Reaksiyon puanı
10,315
renkli kelimesi mi ? :D

evet, bingo!
doğru cevabı ilk ahbari verdiği için, onu alıntıladım.
bu arada [MENTION=259893]Strake[/MENTION] kardeş, tebrik ederim ikinci olarak doğru cevabı da siz vermiş oldunuz.

04.gif

DİL, KAN, KOZ, NAR, TON, BAS, KAP, ?

Soru işaretinin yerine aşağıdakilerden hangisi gelecek?

TAM, MAT, NET, TEN, PAS, SAP

bu arada önceki sayfada çözül(e)meyen sorunun cevabını da yazmak durumunda kaldık anlaşılan.
vay be kimse söktüremedi onu yav!

VER ile YEŞİL arasındaki ilişki KIS ile hangi kelime arasında vardır?

evet, cevabını yazıyorum, azzz sonraa... :D

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Abi ben sacma olmasin diye sdn okuru olarak renkli diye yazdim da baktim kabul edilmemis normal yazdim :)