Akıl Oyunları

Reaksiyon puanı
10,315
Yok yok bu konuda daha sorulmadi bu soru :)
@smnfrkn, sorunun cevabını kendinden alıntı yapınca mutlaka sorulmuş olduğunu zannettim. bunca sayfalar boyunca araştırma yapmayı da gecenin bu saatinde üşendim doğrusu... neyse, sorulmadığına göre mesele yok. iyi de o alıntıyı nerden nasıl yaptı onu da anlayamadım doğrusu! :)

neyse geçelim bi başka soruya...

12.gif

Soru işaretinin yerine hangi sayı gelecek?

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
@smnfrkn, sorunun cevabını kendinden alıntı yapınca mutlaka sorulmuş olduğunu zannettim. bunca sayfalar boyunca araştırma yapmayı da gecenin bu saatinde üşendim doğrusu... neyse, sorulmadığına göre mesele yok. iyi de o alıntıyı nerden nasıl yaptı onu da anlayamadım doğrusu! :)
Sorunun hemen altına yazmıştım cevabı da gözden kaçınca oradan alıntıladım. :)

Yeni sorunun da cevabı 75 :)

Reaksiyon puanı
10,315

bingo!
batuhan ipi göğüsledi! :D

peki bu sorunun mantığını nasıl çözdüğünü anlatabilir misin batuhan?

22.gif

GET

GFT

HARAK

PNÇ

Üç harfli öyle bir sözcük bulun ki, yukarıdaki dört harf grubunun başına, sonuna ya da arasına yerleştirildiğinde anlamlı dört sözcük oluşsun.

Reaksiyon puanı
10,315
Salih'in babasının 5 çocuğu var: Birincisinin adı Çaça, ikincisinin Çeçe, üçüncüsünün Çiçi, dördüncüsünün Çoço, beşincisinin adı nedir?

Reaksiyon puanı
10,315
Yasemin 14, Ersin 10 yaşında olduğuna göre, Hasan Ahmet kaç yaşındadır?

Reaksiyon puanı
10,315
[MENTION=327890]Empatik[/MENTION], [MENTION=201814]XXXX37[/MENTION] tamamdır. sizden de bişey kurtulmuyor yav? :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

İki matematikçi arkadaş (Ahmet ve Ayşe) bir kafede oturuyorlar. Yan masada ise siz oturuyorsunuz ve konuşmaya kulak misafiri oluyorsunuz. Ahmet’in elinde bir deste iskambil kâğıdı var. Desteden 3 kart çekiyor, bakıyor ve Ayşe’ye göstermiyor.

Ahmet: Elimdeki 3 kâğıdın çarpımları 36 ve toplamları ———- (Bu sırada sokaktan bir kamyon geçiyor ve 3 kağıdın toplam değerini duyamıyorsunuz)

Ayşe: Daha fazla ipucu vermelisin.

Ahmet: En büyük kağıt maça, diğer ikisi karo ve kupa.

Ayşe: hmm… tamam buldum!

Soru: Kağıtların rakamları nelerdir?

bu defa bir soru daha geliyor, matematikten hoşlanmayanlar için mantık!

11.gif

Evinizde bulunan çok sağlam ve güvenli bir kasadan bir miktar para almak istiyorsunuz. Kasanın bulunduğu odaya giderken kasa anahtarını kaybettiğinizi anlıyorsunuz. Anahtarı olmadan açılması imkansız olan bu kasayı kırmak, kesmek, delik açmak da mümkün değil. Buna rağmen hiçbir yardım almadan ve anahtar kullanmadan kasanın kapağını açıyor ve istediğiniz paraları alabiliyorsunuz.

Nasıl olur?

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
İskambil sorusu:
36 nın asal çarpanları 2-2-3-3 tür. Bunlardan birisi diğerlerinden büyük üç sayı yapacaksak; 12-3-1, 6-3-2 ve 4-3-3 olabilir. Burada 4-3-3 kombinasyonunu kullanırız çünkü karo kupa için bi sıralama vermemiş.
Maça 6
Karo 3
Kupa 3

Reaksiyon puanı
10,315
İskambil sorusu:
36 nın asal çarpanları 2-2-3-3 tür. Bunlardan birisi diğerlerinden büyük üç sayı yapacaksak; 12-3-1, 6-3-2 ve 4-3-3 olabilir. Burada 4-3-3 kombinasyonunu kullanırız çünkü karo kupa için bi sıralama vermemiş.
Maça 6
Karo 3
Kupa 3

9,2,2
4,3,3
6,3,2

evet arsenik, diğer sonuçlar da ihtimal dahilinde olsa da, doğru sonuç kırmızı olanlar.
[MENTION=105823]bt38[/MENTION], tam sonuca ulaşamamış olsan da, matematik bilgin fevkalade abim. sonuca ulaşamamış olman bu gerçeği değiştirmez.

kasa kilitli değildir :)

Trabzonlu yamansın vesselam.
çaktın köfteyi! :D

61trabzon61

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet arsenik, diğer sonuçlar da ihtimal dahilinde olsa da, doğru sonuç kırmızı olanlar.
@bt38, tam sonuca ulaşamamış olsan da, matematik bilgin fevkalade abim. sonuca ulaşamamış olman bu gerçeği değiştirmez.

Trabzonlu yamansın vesselam.
çaktın köfteyi! :D

:) canım köfte çekti iyi mi :)