BthnYlmz09
Profesör
Otuzsekizinci de olabilir..
dok-san-do-ku-zun-cu?
Otuzsekizinci de olabilir..
37. ?olabilirmı
[MENTION=75364]arsenik[/MENTION], ben masumum arkadaş!Ohoo böyle akıl oyunu mu olur Allah aşkına.
Ona bakılırsa ben gittiğim yolu söyleyeyim ve benim verdiğim cevap da doğrudur. Çünkü yanıt ile ilgili hiçbir bilgi vermemişsiniz.
Benim 41 bulduğum çözümde izlediğim yöntem şuydu.
2. 9. 22.
2 ile 9 arasında 7 fark var 9 ile 22 arasında 13
şöyle bir matematiksel ilişki kurulabilir
2+[(1*7)- 0] =9
aynı olayda 1 ve 0 rakamları bir arttırılıp 2 , 1 yapılırsa
9+[(2*7)-1] = 22 sonucunu çıkartırız. Ben de eğer bunlar teker teker artıyorsa 2'ye 1 olan rakamlar da tekrar bir artarak 3'e 2 alınır şu şekilde.
22+[(3*7)-2] = 41 olur diye düşünmüştüm.
Ohoo böyle akıl oyunu mu olur Allah aşkına.
Ona bakılırsa ben gittiğim yolu söyleyeyim ve benim verdiğim cevap da doğrudur. Çünkü yanıt ile ilgili hiçbir bilgi vermemişsiniz.
Benim 41 bulduğum çözümde izlediğim yöntem şuydu.
2. 9. 22.
2 ile 9 arasında 7 fark var 9 ile 22 arasında 13
şöyle bir matematiksel ilişki kurulabilir
2+[(1*7)- 0] =9
aynı olayda 1 ve 0 rakamları bir arttırılıp 2 , 1 yapılırsa
9+[(2*7)-1] = 22 sonucunu çıkartırız. Ben de eğer bunlar teker teker artıyorsa 2'ye 1 olan rakamlar da tekrar bir artarak 3'e 2 alınır şu şekilde.
22+[(3*7)-2] = 41 olur diye düşünmüştüm.
Oranlı artıyor diye düşünürsen 41 denir aynen dediğin gibi
Bu da benden gelsin. Şekiller aynen taşınmasına rağmen boşluk kalıyor? Nasıl?
![]()
olayı tam anlıyamadım ama büyük üçgende 5-12-13 üçgeni var sarı ve kırmızı üçgenle benzer üçgen oldukları içinde onlarda da 5-12-13 üçgeni olması lazım ama farklı :helpsmilie:
yeşille maviye ayrılan alan azalıyor. üst üste gelince tam işte ama br katman inince oturmuyor.![]()
Saat kulesindeki çanların çalışı saat 7'de 7 saniye sürüyor. Saat 11'de ne kadar sürer?
evet arkadaşlar, bu soru güme gitti yav!
var mı buna kafa yorabilen?![]()
Ya 3 sn yada 11 sn ama oyumu 3 sn ile kullanabilirim![]()
yine 7 sn sürme ihtimali var mı?
ı ıh!
işin içinde çakallık yok, şöyle afillisinden bir matematik hesap var!![]()
Saat kulesindeki çanların çalışı saat 7'de 7 saniye sürüyor. Saat 11'de ne kadar sürer?
ı ıh!
işin içinde çakallık yok, şöyle afillisinden bir matematik hesap var!![]()
Bi mantık yürütebilsem matematik işlemi kolay ama mantık yürütemiyorum hiç![]()
çanlar saat 11de çalmaz![]()
maalesef çalıyormuş, hem de her saat başı...
böyle kötü bir huyu varmış o saatin işte!![]()
o zaman iyi bir dinlen, yarın olunca sakin kafayla yürütebilirsin!![]()
Buldummm Galiba kağıt kalem yöntemi ile bulunuyormuş böyle şeylerher 7 donklama arasında 6 basamak var her basamak 7 bölü 6 sn sürer 11 donklama arası 10 basamak var 10*7/6 saniye geçmesi lazım ama küsürlü dediğim gibi :S @|SeYYaH| Ne diyorsun abi ?
Tam sayı çıkması mı lazım dı ?
Matematik esabı olduğuna göre aklıma şöyle bi çözüm geldi ama küsüratlı bi sonucu var.
Çanın 7 defa çalması arasında 6 boşluk var(çanların çalmasının bi anlık olduğunu varsayıyorum) yani bi boşluk 6/7 saniye sürüyo.
Saat 11 de 11defa çalacak, arada 10 boşluk olacak.
10*(6/7)= 60/7 saniye diyorum.
Abi doğru mudur? @|SeYYaH|
her ikinizin de hesabı doğru. doğru mantık üzerinde yürüdünüz, ve sonuca az bişey kaldı.
evet, küsuratlı bir sayı çıkıyor.
tam sonucu yazayım mı?
her ikinizin de hesabı doğru. doğru mantık üzerinde yürüdünüz, ve sonuca az bişey kaldı.
evet, küsuratlı bir sayı çıkıyor.
tam sonucu yazayım mı?
Hesap makinesi ile bölü verin işte ya![]()
Abi her ikimizin cevabı doğru değil kiAaa yeni fark ettim ya onun ki ya benim ki sonuçta parantez içi dışı önemli dğeil mi ?
![]()