Ajax ile Mesajlaşma sistemi [Yardım ]

sonercelix

Asistan
Reaksiyon puanı
0
2128.jpg

Kullanıcılar, Mesajlar, Yorumlar isminde tablolarım var. Yapılan mesajlara ait yorumları ve mesajları yazanları yukarıdaki gibi ekrana yazdırıyorum. Ama döngü içerisinde yazdırdığım için bu texareaların isimleri aynı oluyor. Yorum yap butonuna bastığımda alert ile mesaj verdirdim. Normalde ilk kutu için doğru değerler. 2. ve sonrasına tıkladığımda 1. textareadaki değer mesajda görüntüleniyor.

Sadece yorum yapmayı ajax ile tek sayfada yaptırmıştım. Yorumu yaptığımda hemen sayfada listeleniyordu. işin içine mesaj kısmını da sokunca işler karıştı. Döngü içerisinde text areanın id sini değeri 1er 1er artan değişken ile birleştirip oluştursam bu kez javascript kodlarında direk id yazdığım için sorun olacak.

Birde bunları hepsini bir form yapısı içerisine aldım her biri için ayrı form açılması gerekmez galiba değil mi? :glare:

nasıl bi çözüm önerirsiniz veya nereyi yanlış düşünüyorum :blink:

metin06ank

Asistan
Reaksiyon puanı
1
her biri için ayrı form açmalısın ve sana avsiyem mesajı yazar yazmaz bastırma ekrana önce bi response dönsün eğer response başarılıysa ondan sonra eklersin mesajı

sonercelix

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Javascript kodlarımda gönderdiğim sayfadan geri gelenler alan değişkenin içindeki dive yükleniyor.

if (durum==3)
{
result = istek.responseText;
document.getElementById(alan).innerHTML = result;
}

Eğer her biri için ayrı bir form açarsam textareanın isminde bir değişikliklik yapmam gerekir mi.

<form id="yorumkontrol" name="yorumkontrol" action="javascript:get(document.getElementById('yorumkontrol'),'3','yorumlar');" method="POST">

Benim açmış olduğum form yukarıdaki satırdaki gibi. gönderildiğinde get fonksiyonuna gidiyor.
1.parametre formum
2.si hangi işlem için kullanacağım için ekledğim parametre
3.ise divin ismi

Ben formun ismini her farklı mesaj için farklı yaptığımda, her formda aynı isimde bir textarea olacak. Sorun çıkarmaz mı?