Airties modem sorunu

Afitab-ı Buse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Selamunaleyküm. Herkese iyi forumlar ve iyi akşamlar.Arkadaşlar ben yan komşu ile ortak internet kullanıyordum.Bu zaman kadar sadece arada bir kesilme sorunları yaşanıyordu.Komşunun modemi pikatel.Benim modem airties 4340.Bu interneti ayarlayan arkadaş o modemden çıkan interneti bizim modem çekecek şekilde ayarladı.Sanırım router olarak adlandırılıyor bu olay.Geçenlerde biri şifreyi bulmuş.Bende komşunun bilgisayarından şifreyi değiştirmek için bilgisayara oturdum.Kullanıcı adı ve şifreyi bulamadığım için modemi resetleyip öyle girdim.Karşı tarafın interneti sorunsuz çalışıyor.Fakat bu sefer ben netten düştüm.İnternet hata veriyordu modemi sıfırladım ettim bu sefer ne arayüze girebiliyorum ne de başka bir yere.Modemi tekrar kurmayı denedim bu sefer de cihazı bulamıyor.Acil bu sorunları çözmem gerek internet lazım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Fox034

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aleykümselam Merhaba yapman gereken eğer komşudan bir ethernet kablosu gelip sizdeki 4340"a takılıyorsa o kabloyu önce 4340 dan çıkar cihazı resetle sonra 4340 "ın 1 nolu ethernet portundan bilgisayara bağlayıp 192.168.2.1 sayfasına girip giriş şifre ekranını boş geçerek Air4340 Kablosuz Ayarları Nasıl Yapılandırabilirim sadece bu ayarları yapmanız yeterli. Daha sonra komşudan gelen ethernet kablosunu 4340"ın arkasındaki wan portuna bağlayın ve 4340"a verdiğiniz kablosuz ağ ismi ve şifresi ile bağlanın.

Afitab-ı Buse

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Normalde ethernet kablosu almıyorduk komşudan.Fakat bu bizim için çözüm olursa çekebiliriz.

Fox034

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba eğer ethernet kablosu olmadan önceden yapıldıysa pikatel modem ile mesh ayarları yapılmış demektir bu tür durumda modeme reset atıldığı için pikatel modemdeki mesh ayarları silinmiştir yani 2 cihazdada aynı kanal aynı şifreleme tipi ve aynı şifreler verilmeli ve pikatel modemin arayüzünden 4340"ın mac adresi girilmeli bu tür işlemler farklı marka ürün olunca zor ve cetrefilli olur ve komşunun modemi her resetlendiğinde siz bu problemi yaşayacaksınız benim tavisyem araya kablo çekmeniz hem ugraştırmaz hemde internet hızını paket kaybı yaşamadan alırsınız.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
meraba ınternetim modemde var gozukuyor fakat bilgisayara girince 2 dakka sonra bağlanti kopuyor yardim edebilırmisiniz lutfen

ChuckyS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
meraba ınternetim modemde var gozukuyor fakat bilgisayara girince 2 dakka sonra bağlanti kopuyor yardim edebilırmisiniz lutfen
Bi interneti kapat 2 dakika beklesin.Tekrar sorun yaparsa internet arayüzünden ayarlara girip isim şifre yeniden yazıp tekrar dene.Olmuyorsa müşteri hizmetlerini arayıp yardım alabilirsin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iyi günler arkadaşlar
bendede şoyle bi sorun vardı şimdi ben internetimi komsudn cekiyorum ve ip ler çakışıyodu ve bana net gelip gidiyodu ve bende araştırdım nasıl yaparım diye sagolsun bi arkadş yardmcı oldu dedi bana el ile ip bnde verdm oldu ama >>>>>ŞÖYLE Bİ SIKINTIM VAR MODEM KAPANINCA İNTER NET GELMİYO BUNUN SEBEBİ NE OLABLİR<<<<ARKADAŞLAR BİLEN ARKADAŞ VARSA LÜTFEN YARDIM ETSİN BANA İYİ günler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
şimdi burda bana yardimci olabilecek birisi varmi kablosuz bağlnti hakkinda

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benim sorum olacak ilgilenirseniz sevinirim airties modem kullanıyorum wifi li 5 portlu ilk takıldığı zaman herhangi bi sorun yoktu ama su aralar kucuk bı sorunum var.o da ben wifiden bağlanmaya çalışırken sınırlı bağlantı dıyor ama eternet soketlerını yanı kablolu bağlantıları kesınce bağlantı saglayabılıyorum .tekrar kabloları taktığımda bağlantı devam edıyor acaba kablolu baglamtımla kablosuz baglamtım mı çakışıyor ne yapmalıyım tesekurler